hirdetés
hirdetés

Hamarosan Budapestre jön a bécsi gyorskatamarán

A 2019. év végi sikeres próbaútját követően a járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a tervek szerint idén december 9-én érkezik először Budapestre a Twin City Liner gyorskatamarán hajó - írja a GD Consulting.

hirdetés

A tematikus adventi csomagtúra keretében 3 éjszakát tölthetnek a magyar fővárosban a prémium hajójárat utasai. Az osztrák, szlovák és magyar városok közötti Duna-menti hálózatépítési projektben a következő lépés, hogy rendszeres tematikus utak valósuljanak meg. Ezen járatok elsősorban az osztrák és magyar utasoknak biztosítatnának lehetőséget a hajó és a kapcsolódó szolgáltatások kipróbálásához. A gyakoribb és rendszeresebb utakhoz, úgymint chartereztetéshez, valamint a Bécs és Budapest közötti menetrendszerű közlekedéshez azonban egy újabb, nagyteljesítményű hajóra lesz szükség.

A sikeres 2019-es budapesti próbaút, a kedvező fogadtatás és a pozitív visszajelzések alapján a Twin City Linert üzemeltető társaság vezetői a Maharttal szoros együttműködésben már dolgoznak e nagyobb lépés megtételén is. A jelenleg Bécset Pozsonnyal összekötő jetmeghajtású gyorskatamarán menetrend szerint 1 óra 15 perc alatt teszi meg a két főváros közti utat. A Twin City Liner mostani, második generációs hajótípusának fedélzete 250 fő számára biztosít kényelmes elhelyezést. A hajót üzemeltető Central Danube projektcég a 2006-ban kezdődött sikertörténetének folytatását várja a hálózatosodástól: a magyarországi utak fokozatos felvételétől és a Maharttal való együttműködéstől.

A Twin City Liner a pandémia előtti 13 szezonban összesen 1,7 millió utast szállított Bécs és Pozsony között. Az Egyesült Királyságban gyártott, a legmodernebb technológiai követelményeknek és szigorú környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő hajó 4 darab, egyenként 1.100 lóerős jetüzemű motorral van ellátva, amely rendkívüli fordulékonyságot biztosít a 70 km/h-s utazósebességre képes hajótestnek. A budapesti útról további információk ITT.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk