hirdetés
hirdetés

Heathrow hosszabbít, Schiphol kompenzál

A nyári menetrend végéig maradhat az utasok számának limitálása a londoni Heathrow reptéren, az amszterdami Schiphol pedig kártérítést ad a sorban állás miatt járatukat lekésőknek - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A kapacitáskorlát október 29-ig történő meghosszabbítására készül a legnagyobb londoni repülőtér: a napi utasszámot július 12-től százezerben maximálta az üzemeltető eredetileg szeptember 11-ig, emellett augusztus elején is szükség volt a jegyértékesítés korlátozására például a British Airwaysnél.

A földi kiszolgáló cégeknél a járvány alatti tömeges leépítések következtében kialakult és az utazási kereslet gyors felfutásával súlyos zavarokat okozó munkaerőhiány miatt elrendelt korlátozás egyébként elérte célját. Az utóbbi időszakban az utasok és a légitársaságok is kevesebb problémával szembesültek a járattörlések és -késések, a várakozás, valamint a lemaradt poggyászok terén.Szintén kapacitáskorlátozás mellett működik nyár eleje óta az amszterdami Schiphol repülőtér. A repülőtér üzemeltetője bejelentette, hogy költségtérítést nyújt azoknak az utasoknak, akik a biztonsági ellenőrzésnél kígyózó több órás sorban állás miatt késték le a járatukat az április 23. és augusztus 11. közötti időszakban.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay


A reptérre időben kiérkezett, de a járatukat lekéső utasok szeptember végéig nyújthatják be igényüket a repülőtér weboldalán. Mindez a késő vagy törölt járatokra nem vonatkozik (utóbbiakért a légitársaságoktól kérhető kompenzáció az EU hatályos jogszabályai szerint – a szerk.).


hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk