hirdetés
hirdetés

Két bringautat is átadtak az országban

Megépült a Budapestet Nagykovácsival összekötő kerékpárút, és befejeződött a Tát-Péliföldszentkereszt kerékpárút építése is.

 

hirdetés

Menczer Tamás felelős államtitkár az átadóünnepségen elmondta, hogy a 230 millió forintos kormányzati támogatáshoz Nagykovácsi önkormányzata is hozzájárult 10 millió forinttal. Közölte, 2010 után 1600 kilométer kerékpárút építése valósult meg, és már megvan 2000 kilométer turisztikai út nyomvonalának kijelölése is.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock
 

A másik, frissen átadott kerékpárút kezdete Tát központjában kapcsolódik az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárúthoz, a vége pedig az Őrisápot Péliföldszentkereszttel összekötő kerékpárúttal folytatódik. Az új kerékpárúton elérhető Tát, majd Mogyorósbánya központja, továbbhaladva pedig a Bajót-Péliföldszentkereszt településrészen található zarándokhely és turisztikai központ. A mintegy 157,5 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás jelentősen javítja a térségben a kerékpáros közlekedés feltételeit. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja (ERFA) támogatásával valósul meg, a magyar állam társfinanszírozásával.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk