hirdetés
hirdetés

Rekordprofit az Emirates-nél

Rekordmértékű, 1,1 milliárd dolláros profitot ért el március 31-ével zárult üzleti évében a dubaji székhelyű, a légitársaságot is magába foglaló Emirates-csoport, beruházásaik összege pedig szintén rekordra, 6 milliárd dollárra emelkedett.

hirdetés

A csoport honlapján közölte eredményeit, nyeresége 32 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, így megszakítás nélkül huszonhatodik éve nyereségesen üzemel. A csoport árbevétele 23,9 milliárd dollár volt, amely 13 százalékkal haladta meg a 2013-ast.
Beruházásokra 6 milliárd dollárt költöttek, az új gépek vásárlása mellett 11 százalékkal 75 ezer fölé növelték alkalmazottaik számát.

A légitársaság 22,5 milliárd dolláros árbevételt ért el, kiadásaik közül kiemelték a 8,4 milliárdos kerozinköltségeket, amely mintegy 10 százalékkal haladta meg az előző üzleti évit annak ellenére, hogy az árak jelentősen nem változtak. Az üzemelési költségek 12 százalékkal emelkedtek, de a 13 százalékkal magasabb árbevétel miatt a cég nyereséges maradt, az üzleti évre 887 millió dolláros pluszt könyveltek el, amely 43 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Forrás: Emirates Facebook oldala
Forrás: Emirates Facebook oldala


44,5 millió utas

Az utasszám 44,5 millió volt, 13 százalékkal több, mint az előző évben, a járatok átlagosan 79,4 százalékos töltöttséggel üzemeltek. A töltöttségi mutató annak ellenére nem változott, hogy a kapacitásokat 15 százalékkal emelték.

Az elmúlt üzleti évben 24 új repülőgépet vett át a cég, köztük 16 darab Airbus A380-ast és hat Boeing 777-300-ast. A flotta mérete ezzel 217-re nőtt, és továbbra is ez a légitársaság üzemelteti a legtöbb A380-ast, a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét. Az új gépek érkezésével az Emirates kilenc új útvonalat nyitott, 2014-ben pedig további öt új repülőtér kerülhet fel a térképére.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk