hirdetés
hirdetés

Sztrájk az ír fapadosnál, több mint 150 járatot töröltek

A Ryanair belgiumi légiutas-kísérőinek sztrájkja miatt az ír légitársaság a Charleroi nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló legkevesebb 152 járatát törli hétvégén. A munkabeszüntetés a budapesti járatot egyelőre nem érinti.

 

hirdetés

A La Libre Belgiqie című francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint a magyarországi járatokat is kiszolgáló dél-belgiumi Charleroi repülőtéren állomásozó 15 Ryanair gép egyike sem száll fel szombaton és vasárnap.

A repülőtér honlapján arra hívják fel az utazók figyelmét, hogy a sztrájk nem minden Ryanair-járatot érint, az utasoknak azonban már azt megelőzően érdemes érdeklődniük repülőgépük indulása felől, mielőtt a légikikötőbe érkeznek.

 

A belga napilap azt is közölte, a fapados ír légitársaság hostessei és stewardjai azért döntöttek a hétvégi munkabeszüntetés mellett, mert a cégvezetés nem hajlandó biztosítani számukra a Belgiumban törvényes minimálbért. Ugyanezen okból december 30-án, pénteken és 31-én, szombaton, valamint január 1-jén, vasárnap már tartottak sztrájkot a vállalat charleroi-i alkalmazottai.
Philippe Verdonck, a Charleroi repülőtér vezérigazgatója közölte, a hétvégi munkabeszüntetés legkevesebb 20 ezer utast érint. Nagyjából ugyanannyit, mint az év végén tartott sztrájksorozat három napja alatt, amikor összesen közel 130 Ryanair-járatot töröltek a légikikötőben.
A napilap közölte, a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren nem tervez járattörlést a Ryanair, mivel az onnan induló és érkező repülőgépeit a fapados légitársaság más bázisairól üzemelteti.

A légicég bejelentette, hogy minden érintett utast előre értesítenek járata esetleges törléséről.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk