hirdetés
hirdetés

Változás a Lufthansa felügyelőbizottságának élén

A Deutsche Lufthansa AG mai rendes felügyelőbizottsági ülése előtt Wolfgang Mayrhuber, a felügyelőbizottság elnöke, tájékoztatta a testület tagjait, hogy 2017. szeptember 24-i hatállyal lemond hivataláról. Ezért a felügyelőbizottság ma Karl-Ludwig Kleyt választotta elnökké.

hirdetés

Kley 66 éves, jogi doktorátussal rendelkezik, és 2013 óta a Deutsche Lufthansa AG felügyelőbizottsági tagja. 1998 és 2006 között a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd 2006 és 2016 kötött a Merck KGaA igazgatóságának tagja, 2007-től pedig elnöke volt.

Mayrhuber szándékosan hat hónappal megbízatásának lejárata előtt kezdeményezte a változást a felügyelőbizottság élén.

„A folyamatos és előre mutató fejlődés érdekében mondtam le hivatalomról, és adtam át az elnöki pozíciót Karl-Ludwig Kleynek. Biztos vagyok benne, hogy tapasztalt iparági szakértőként és vezetőként nagy sikerrel tölti majd be ezt a szerepet. Abban a megnyugtató tudatban távozom, hogy nyereséges és jó általános teljesítményű társaságot adok át utódomnak” – nyilatkozta Wolfgang Mayrhuber.

Karl-Ludwig Kley a mai ülésen vette át hivatalát Wolfgang Mayrhubertől. Sok éves nemzetközi vezetői tapasztalattal, stratégiai látásmóddal és bizonyított pénzügyi szakértelemmel rendelkezik.

„Nagyon örülök, hogy megválasztottak a Deutsche Lufthansa AG felügyelőbizottsági elnökévé. Ez a pozíció nagy felelősséggel jár, aminek a részvényesek, az ügyfelek és a dolgozók érdekeit szem előtt tartva igyekszem majd megfelelni.

Valamennyi felügyelőbizottsági tag nevében szeretnék köszönetet mondani Wolfgang Mayrhubernek sikeres munkájáért és a társaság fejlődésében játszott szerepéért. Wolfgang Mayrhuber nem csupán a felügyelőbizottság elnökeként, hanem a Lufthansa Technik igazgatóságának elnökeként és a Lufthansa Csoport vezérigazgatójaként is aktívan alakította a társaság jövőjét” – mutatott rá Karl-Ludwig Kley.

Karl-Ludwig Kley
Karl-Ludwig Kley

Wolfgang Mayrhuber több mint 40 évet töltött a társaságnál. 1970-ben hajtómű-karbantartó mérnökként csatlakozott a Lufthansa hamburgi részlegéhez. A következő években különböző vezetői pozíciókat töltött be a repülőgép javítás és karbantartás divízió minden szintjén.

Fontos szerepet játszott abban, hogy a divízió a csoporton belüli egyszerű „költséghely” funkciójából az iparág globális piacvezető szereplőjévé váljon. 2003-ban Wolfgang Mayrhuber váltotta Jürgen Webert a Lufthansa Csoport vezérigazgatói székében.

Igazgatósági elnökként ő alapozta meg a Lufthansa Csoport jelenlegi struktúráját, irányította a SWISS és az Austrian Airlines felvásárlását és integrációját, a Brussels Airlinesba való befektetést és a Germanwings létrehozását. 2013-ban lett a felügyelőbizottság elnöke.

„Szeretném kifejezni őszinte köszönetemet a felügyelőbizottság és az igazgatóság valamennyi tagjának az utóbbi évek bizalmi légkörben végzett, hatékony közös munkájáért. Mindenkor – még a nehéz időkben is – sikerült szakmailag és személyesen is jól és konstruktívan együttműködnünk” – mondott köszönetet kollégáinak Wolfgang Mayrhuber.

A jelölőbizottság Miriam Elizabeth Sapirót javasolta a felügyelőbizottságban megürült pozíció betöltésére. A társaság igazgatósága a Lufthansa 2018. májusi rendes közgyűléséig kérni fogja a kölni körzeti bíróságtól Miriam Elizabeth Sapiro kinevezésének bírósági jóváhagyását.

Miriam Elizabeth Sapiro a Finsbury nemzetközi kommunikációs tanácsadó cég partnere és washingtoni irodájának vezetője. 1960-ban született, több mint 25 év nemzetközi tapasztalatot szerzett különféle üzleti és kormányzati pozíciókban.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk