hirdetés
hirdetés

Hóshow-jubileum

hirdetés

Tizedik alkalommal zarándokoltak ki a sí, a snowboard és a téli extrém sportok kedvelői a Budapesti Vásárközpontba november 9. és 12. között. Míg a Hóshow debütálásakor mindössze 1000 négyzetméteren 44-en állítottak ki, az idei vásáron már 3800 négyzetméteren 120-an várták a vásárlókat.

A kiállítók egyharmada a téli utaztatók közül került ki, 41 százalékuk sportfelszereléseket árult, míg egyötödük a síbörzére érkezett. Ami az utazási irodák kínálatát illeti, legtöbben a téli slágerdesztinációkba – az olasz, osztrák és francia síterepekre – kínáltak utakat, a szlovák, szlovén, svájci és lengyel ajánlatok kisebb arányban szerepeltek, igaz, a lengyel idegenforgalmi hivatal saját standdal is képviseltette magát. A börze díszvendége – Trentino tartomány – a tőle már megszokott gazdag kínálattal várta az érdeklődő szakmabelieket és közönséget, míg Olaszországot még Friuli Giulia Venezia tartomány is képviselte.

Bár a téli kiutaztatópiac a desztinációk viszonylag szűk köréből válogathat, néhány újdonsággal mégis lehetett találkozni a Hóshow-n. Így például a bolgár síterepekkel vagy a spanyolországi Sierra Nevada hófödte lejtőivel. Az is előfordult, hogy egy katalógusban szerepeltek a téli nyaralások, a városlátogató programok és a síutak.

A közönség a színpadi programokon nem csupán a téli sportok szakértőitől – korcsolyázóktól, biatlonistáktól, sífutóktól – kaphatott hasznos információkat, hanem számos egyéb szabadidős és fitneszprogramból – aerobikból, RSG-ből, aikidóból – is ízelítőt nyert. A tombolaként is használható belépőjeggyel pedig utazást és sportfelszereléseket lehetett nyerni.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk