hirdetés
hirdetés

Erősítik az aktív turizmust Gyenesdiáson

Nyugat-Balaton szezonjának meghosszabbításán dolgloznak a szakértők: az aktív turizmus erősítésével a tavaszi és az őszi időszak is vonzóbbá válik a turisták számára. Ezen kívül  térségi együttműködés, közösségépítő fejlesztés és a Kisfaludy Program is támogatja a turisztikai kínálat erősítését.

hirdetés

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület a tavaszi és őszi időszak vonzóbbá tételéhez sor kerül a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző tájékoztató táblák felújítására, pótlására. A túraútvonalak módosulása miatt aktuálissá vált a térképek megújítása is, melyek tavaszig nyomdába kerülnek. Weboldalukon túratippek, leírások segítik a tervezést. Megújul a település központjában a nagyméretű térképes tájékoztató tábla is, mely szintén részletes túraútvonalakkal, kerékpáros tartalommal, színes fotókkal ad információt a térségben elérhető különleges látnivalókról.

Térségi együttműködésben, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda koordinálásával, szakmai támogatásával új nyugat-balatoni kerékpáros útvonalakat alakítanak ki és tábláznak ki kerékpáros pihenők létesítésével, illetve a kerékpáros túraútvonalak kitáblázásának hiányosságai is pótlásra kerülnek. Folyamatban van a Nyugat-Balaton bekötése több jelentős kerékpárúttal a nemzetközi vérkeringésbe is, mely régiós szinten is fontos lépés lesz.

A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában az Önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően közösségépítő fejlesztésként kültéri fitness pálya létesül „okos” infrastrukturális beruházásokkal; az egykori Talabér-féle vízimalmot felújítják, ahol Festetics Fűszerkert és Herbárium is létesül; továbbá a Piac működését támogató infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg. A családbarát település díjakat nyert, méltán népszerű strandjának fejlesztése is tovább folytatódik.

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával a Turisztikai Egyesületi partnerei fejlesztik szálláshelyüket: a Zöldház Bio Panzió és a Balaton Panzió, illetve újonnan létesülő hotel projekt kapott támogatást. A Wellness Hotel Katalin önerős fejlesztésként márciustól megújult fürdővel, wellness részleggel és szuper csúszdákkal várja vendégeit.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai