hirdetés
hirdetés

A briteknél a karanténban is virágzik az Airbnb

A szigorú korlátozások ellenére számos ingatlantulajdonos megpróbálja illegálisan kiadni turistáknak a lakását az Airbnbén az Egyesült Királyságban – írja a Guardian. A jelenlegi korlátozások értelmében csak azoknak szabad lakást bérelniük, akik hosszú távú, lakhatási célból kifolyólag költöznek oda - értesült az Index.

hirdetés

Az Observer nevű brit hírlap oknyomozásából viszont kiderült, hogy az Airbnb-n az ebben a hónapban szállást hirdető tulajdonosok több mint fele turistáknak akarta kiadni a lakását. A legnépszerűbb foglalási helyszínek a riport szerint London, Margate, Birmingham és Whitstable voltak.

Az érdeklődést fokozza, hogy a héten épp szünet van az iskolákban, emiatt most sokan szeretnének pár napos pihenőt tartani a családjukkal.

Az Airbnb oldalán a foglalóknak meg kellene jelölniük azt, hogy pontosan milyen „törvényes" okból is foglalnak szállást. Sok esetben azonban ez nem tükrözi a valóságot, efelett pedig a tulajdonosok is szemet hunynak.Az oldalt, illetve a többi szállásfoglaló portált – amelyeken a hírek szerint szintén hasonlóan működnek a dolgok – arra szólították fel, hogy igyekezzenek megakadályozni azt, hogy a tulajdonosok a korlátozásokkal szembemenve olyanoknak is kiadják a lakásaikat, akik erre nem jogosultak.

Nagyon komolyan vesszük ezt a riportot, és kivizsgáljuk azokat az eseteket, amelyekre felhívták a figyelmünket – nyilatkozta az Airbnb szóvivője. Emellett a booking.com is azt ígérte, hogy utánajár annak, hogy minden ügyfelük legálisan bérel-e rajtuk keresztül ingatlant.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!