Lejárató plakátkampány a marseille-i Airbnb-tulajdonosok ellen

Lejárató plakátkampány a marseille-i Airbnb-tulajdonosok ellen 

A dél-franciaországi nagyváros a nyáron több olimpiai versenyszámot is vendégül lát, emiatt várhatóan nagyobb lesz az Airbnb-k iránti kereslet. Most civilmegmozdulás keretében lejáratókampányt indítottak ellenük, adja hírül az euronews.com tudósítása.
Szigorítaná az Airbnb és a Booking szabályozását az EU

Szigorítaná az Airbnb és a Booking szabályozását az EU 

Egy uniós tervezett szerint a jövőben több adatot lesznek kötelesek megosztani a helyi hatóságokkal az olyan szállásszolgáltató platformok, mint az Airbnb és a Booking.com. Ezentúl az internetre feltöltött adatokat is átláthatóbbá kell tennie az ingatlankiadásra szakosodott vállalatoknak.
Airbnb a sarkkörön és azon is túl?

Airbnb a sarkkörön és azon is túl? 

Az amerikai Forbes összegyűjtötte az Airbnb-ről azt a hét szállást, ami a gyönyörű kilátást kedvelő turisták kedvence ebben a szezonban.
Az üresen álló belvárosi ingatlanok rejtélye

Az üresen álló belvárosi ingatlanok rejtélye 

Több lakás áll üresen rövidebb-hosszabb ideig, mivel a tulajdonosok nem hajlandók áttérni a hosszú távú kiadásra. Így inkább vállalják annak a kockázatát, hogy kevésbé pörög a turizmus, kevesebb szálláshelyre van igény, viszont még mindig inkább a lehetőség szerinti magasabb árakhoz ragaszkodnának.
A bevételeiket féltik a francia szállodák

A bevételeiket féltik a francia szállodák 

A jövő év talán leginkább várt sporteseménye a 2024. július 26. és augusztus 11. között zajló nyári olimpia lesz Párizsban, ezért jövő nyáron az európai turizmus még inkább kiemelt központjává válhat a francia főváros.
Korlátoznák a turisztikai célú lakáskiadást Dubrovnikban

Korlátoznák a turisztikai célú lakáskiadást Dubrovnikban 

Az utóbbi időben egyre több helyen kezdték el az Airbnb-típusú lakáskiadás korlátozását, ezúttal a horvátországi Dubrovnik városában hoztak hasonló döntést - írja a Croatiaweek.com.
Az Airbnb újabban drágább, mint a szállodaszoba

Az Airbnb újabban drágább, mint a szállodaszoba 

Az új tanulmány 50 desztinációban vizsgálta a villámgyorsan népszerűvé vált airbnb és más hasonló oldalak árait - írja testvérlapunk, a Privátbankár.hu.
Betiltják a rövidtávú lakáskiadást New Yorkban szeptember 5-től

Betiltják a rövidtávú lakáskiadást New Yorkban szeptember 5-től 

New York város illetékes hivatala a New York-i Airbnb törvény szeptember 5-i végrehajtási határideje előtt mindössze 257 rövid távú bérbeadásra vonatkozó regisztrációt hagyott jóvá.
Újra lekörözte a szállodákat az Airbnb?

Újra lekörözte a szállodákat az Airbnb? 

Összehasonlították a népszerű utazási célpontokban a szállodai szobák és az Airbnb árait. A megtakarítás egyes helyeken szembetűnő.
Budapesti belvárosi albérlethelyzet

Budapesti belvárosi albérlethelyzet 

Az AirBnB piac visszaállása a turizmus újraindulásával komoly kihívást jelenthetne a hosszú távú albérletkínálat alakulására.

Budapesti lakások az Airbnb nemzetközi Bauhaus listáján 

Az Airbnb a Bauhaus Kiállítás 100 éves jubileuma alkalmából a Bauhaus által inspirált otthonokat mutat be.

Vége az ingyenebédnek a szálláspiacon 

Az Airbnb lakáskiadásban is a piac diktál: túlkínálati válság alakult ki - legalábbis az Egyesült Államokban.

Kiadó az egész világ – még a párizsi Operaház is 

Nagy bulit is lehet ott tartani.

Airbnb-t nyitna egy börtönből az új tulajdonos 

Szórakoztató létesítmény és Airbnb nyílhat egy használaton kívüli börtönben Missouri államban. A New York Post cikkében nem nevesített befektető 195 ezer dollárért (közel 70 millió forint) jutott hozzá a 20 éve üresen álló harrisonville-i börtönhöz.

Hazamentek a szilveszteri bulizók, hogyan tovább Airbnb-szállásadók? 

Noha telt házas szilveszterrel fordult az új évbe a budapesti Airbnb-piac, a következő hetekre már sokkal kevesebben foglaltak maguknak ilyen típusú szállást a fővárosba érkezők.

Három új szolgáltatás segíti az Airbnb házigazdákat 

Annak érdekében, hogy magánszálláshelyüket még könnyebben találják meg a szállást keresők, valamint könnyű és biztonságos módon adhassák ki ingatlanjukat.  

Vége a vad buliknak az Airbnb-s lakásokban? 

Az Airbnb új foglalási technológiával harcol a bulik visszaszorításáért, valamint létrehoztak egy Neighborhood Support Line nevű weboldalt is, amelyen keresztül a szomszédok panaszt tehetnek, ha elfajul a party - írja laptársunk az mfor.hu.

Mesebeli szálláshelyekkel bővít az Airbnb 

Tízmillió dollárt oszt szét száz ember között az Airbnb, hogy segítsen megvalósítani „legőrültebb ötleteiket”, és soha nem látott, mesebeli helyekkel bővítse szálláshely-kínálatát.

Az erősödő turizmus felfelé hajtja a budapesti Airbnb-árakat 

Folytatódott májusban a bérleti díjak emelkedése a fővárosban, ahol a múlt hónapban a turizmus erősödése miatt a kínálati oldal folyamatos szűkülése hajtotta felfelé az árakat, áll a Rentingo.com legfrissebb közleményében.

Kivonul Kínából az Airbnb 

Az Airbnb leállítja bérbeadásait Kínában, ahol a zéró tolerancia koronavírus-politikája miatt még mindig a lezárások vannak.

Komoly változások az Airbnb esetén 

Megújul a keresés módja, a lakások közötti megosztás lehetősége és további vendégvédelmi intézkedések lesznek. A frissített alkalmazás és az új funkciók az Egyesült Államokban szerdán, világszerte pedig ezen a héten jelennek meg, még a nyári utazási szezon előtt.

Mi lesz az Airbnb-vel? 

A koronavírus-járvány egyértelmű vesztese Budapest belvárosa és a rövidtávú lakáskiadás voltak, azonban a turizmus újraindulásával párhuzamosan a belső kerületek ingatlanpiaca is megélénkült, és úgy tűnik, hogy az Airbnb ismét vonzó alternatívává válhat a befektetési célú vásárlóknak - írja a lapcsoportunkhoz tartozó Piac és Profit.

15 ezer Airbnb-házigazda ajánlotta fel szálláshelyét a menekülteknek 

Az Airbnb.org az IOM-mal együttműködve ingyenes, rövid távú lakhatáshoz juttatja az Ukrajnából menekülő embereket Lengyelországban, Moldovában, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában. Az elmúlt héten több mint 15 000 házigazda jelentkezett, hogy felajánlja otthonát a menekülteknek szerte a világon - tájékoztatta lapunkat a szervezet.

Az Airbnb is hátat fordít Oroszországnak 

Ezt a cég vezérigazgatója közölte.

Harmonizált EU-s szabályozást javasol az Airbnb 

Az öt pillére épülő javaslat segítene az ingatlanspekulánsokkal és a túlturizmussal kapcsolatos kihívások kezelésében.

Azonnal léptek az Airbnb tulajdonosok 

A világ számos pontján 6700 házigazda ajánlotta fel lakását ingyen, vagy kedvezményes áron afgán menekültek számára.

Ezt vállalja az Airbnb Magyarországon 

A mai napon az Airbnb közzétette a magyarországi turizmus újjáélesztését elősegítő vállalásainak listáját. Az Airbnb elkötelezett minden olyan eszköz és szakpolitika mellett, amely azt a célt szolgálja, hogy a turizmus felelős és fenntartható módon induljon újra az országban Budapesten belül és kívül. Ennek megfelelően az Airbnb a következő öt vállalást teszi Magyarország irányába: 

Nem lesz több bécsi önkormányzati lakás az Airbnb kínálatában 

Noha a Bécsi Kereskedelmi Bíróság májusi döntése értelmében az Airbnb szállásközvetítő portál kínálatában nem szerepelhetnek bécsi önkormányzati lakások, sok bérbeadó nem tartotta magát ehhez. Az Airbnb most tájékoztató levelet küld nekik és leveszi a lakásokat az oldaláról.

Airbnb-szabályozás: az önkormányzatoknál pattog a labda 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége részletes elemzést, állásfoglalást adott ki a döntéshozók számára a rövid távú lakáskiadás szabályozását illetően - tájékoztatta lapunkat a Szövetség.

Partneri megállapodást kötött az Airbnb és az MTÜ 

Az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös kampányt indít, hogy ösztönözze a belföldi és külföldi turistákat Budapest és környékének újrafelfedezésére. A két  fél együttműködésük keretében kívánják támogatni a járvány utáni turizmus növelését és annak felelős helyreállítását Budapesten és környékén - tájékoztatta lapunkat az Airbnb.

Az Airbnb 20 ezer afgán menekültnek ad szállást 

A programot azonnal el is indítják, arról egyelőre nincs információ, hogy mennyi ideig tart majd.

Fontos változás az Airbnb adózási területén 

Egyelőre még nem nálunk, hanem a szlovákiai Pozsonyban írták alá az illetékesek a megállapodást.

Airbnb: újítások a még több vendégelérés érdekében 

Bejelentették, hogy 2021-ben több mint száz újítást és fejlesztést vezettek be teljes szolgáltatásaik területén. 

Airbnb: hatalmas növekedés várható 

A cég a foglalási adatokból úgy látja, az emberek egyre távolibb időpontokra foglalnak le maguknak szálláshelyeket.

Élsportolók elszállásolásával pörgeti forgalmát az Airbnb 

A szálláshely-szolgáltató vállalat egy év alatt már a második formabontó programot hozza tető alá a Nemzetközi Olimpia Bizottsággal - írja az Eurosport.

Keménykezűbb Airbnb-rendeletet követelnek a civilek 

Magyarországon százezrek életét nyomorítja meg a lakhatási válság, amelynek egyik okozója, hogy a lakásokat a nagyobb hozam érdekében a tulajdonosaik turisztikai céllal hasznosították, ezáltal szűkítve az albérletpiacot. A gyűjtőnéven csak „Airbnb-zésnek” nevezett jelenség emeli a lakbért, ám mindezt most a koronavírus okozta változások mérsékelték. Habár az önkormányzatok nyáron lehetőséget kaptak a probléma tartós kezelésére, eddig egyetlen önkormányzat, még az elsőként szabályozni szándékozó Terézváros sem állt a lakók oldalára - állítja A város mindenkié civil szervezet.

Megjelent az első magyar fővárosi Airbnb-szabályozás 

Megszületett az első magyar, fővárosi Airbnb szabályozás Budapest VI. kerületében, amelynek tervezetéről Terézváros önkormányzata adott ki közleményt a végleges elfogadás előtt. Szavaik szerint a kerületi Airbnb rendelet “Átláthatóságot, elérhetőséget és a most elfogadott szabályok betartását szabja feltételként a terézvárosi önkormányzat a jövőben a rövid távú szálláskiadáshoz” - írja a spabook.hu.

Eladják a hitelre vásárolt Airbnb lakásokat Párizsban 

Nincsenek turisták, a részleteket viszont újra fizetni kell, mert lejárt a féléves moratórium. Ezért lakáseladási lavina indult a francia fővárosban – írja a Le Figaro a hvg.hu.

Fellendülést vár az Airbnb 

Durva zuhanás után idénre sokkal jobb évet prognosztizál, mint a tavalyi volt. Főként az amerikai piacon vár fellendülést.

Nem is alakult olyan rosszul az airbnb-zők helyzete covid idején 

Hiszen csak az új magyar Airbnb-s házigazdák több mint 200 millió forintot kerestek a járvány kitörése óta. Világszinten az ilyen újonnan csatlakozott házigazdák bevétele több mint 1 milliárd dollár.  Az Airbnb legfrissebb közleménye szerint.

A briteknél a karanténban is virágzik az Airbnb 

A szigorú korlátozások ellenére számos ingatlantulajdonos megpróbálja illegálisan kiadni turistáknak a lakását az Airbnbén az Egyesült Királyságban – írja a Guardian. A jelenlegi korlátozások értelmében csak azoknak szabad lakást bérelniük, akik hosszú távú, lakhatási célból kifolyólag költöznek oda - értesült az Index.

Negyven millió forintra büntette a versenyhivatal az Airbnb-t 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 40 millió forintos bírságot szabott ki az Airbnb-re, amiért a cég nem tartotta be maradéktalanul a hatóság felé vállalt módosításait a fogyasztóknak nyújtott tájékoztatásaiban.

Hatalmas győzelmet ért el az Airbnb 

Nem, most nem a lakásmegosztás területén, hiszen külföldieket fogadó szálláshelyként jó ideje gyakorlatilag sehol nem funkcionál a világban. Viszont mivel most lépett be az amerikai tőzsdére, ott kaszáltak nagyot a befektetők és az alapító társtulajdonosok.

Airbnb-s változás az osztrákoknál 

Az Airbnb Ausztriában is átadja 2021-től kezdődően a forgalmi adatokat az illetékes adóhivatalnak.

Újabb csapás az airbnb-zőkre 

A korábban az Airbnb keretében kiadott, ám a járványhelyzet miatt immár hónapok óta üresen álló ingatlanok biztosítását mielőbb újra kell egyeztetni a biztosítóval, különben káresemény esetén előfordulhat, hogy a biztosító nem fedezi a felmerülő károkat - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

EUB-döntés: kevesebb Airbnb 

Az Európai Unió Legfelsőbb Bírósága (EUB) támogatja az Airbnb-típusú, rövid távú lakásbérlés visszaszorítását.

Megszólalt Airbnb-témában a főpolgármester 

Indokoltnak tartja a lakások turisztikai célú hasznosításának korlátozását.

Nincs többé bulizás az Airbnb-ingatlanokban... 

... és korlátozták az adott foglalható helyeknél az érkező vendégek számát is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!