hirdetés
hirdetés

A közép-dunai régióban is komoly vízitúra-fejlesztések várhatók

Pályázatot nyújt be a közép-dunai régió legfőbb vízitúra-útvonalának fejlesztésére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a Közép-Duna menti önkormányzatokkal és egyesületekkel együttműködve.

hirdetés

A szövetség közleményében hangsúlyozza: a sportág stratégiájában meghatározott célok illeszkednek az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére kiírt, európai uniós forrásokat felhasználó pályázatok célkitűzéseihez.

A konzorcium ebben a régióban 16 megállóhely összesen 800 millió forintos fejlesztésére pályázik. A programba Szob, Vác, Göd, Dunakeszi, Dunabogdány, Leányfalu, Szentendre, Budapest-Római part, Budapest-Latorca utca úszóház és megállóhely, Budapest-Pesterzsébet, Budapest-Csepel, Szigetszentmiklós, Szigetcsép, Kiskunlacháza, Ráckeve és Dömsöd kapcsolódott be.

A közlemény idézi Baráth Etelét, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökét, aki közölte: nemcsak infrastrukturális és eszközberuházást szeretnének végrehajtani, hanem komplex szolgáltatásfejlesztésről is szó van.

A vízitúra-útvonalak bemutatására készül egy okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével mindenki a saját igényei szerint tervezheti meg programjait, értesülhet a régió turisztikai attrakcióiról, szállást foglalhat, vendéglátóhelyet választhat, illetve megismerkedhet a vízitúrázás alapjaival.

Ahogy arról a Turizmus Online-on is beszámoltunk, az Alföldön is komoly fejlesztések várhatók a vízitúrázást illetően, azon belül is az alsó-Tiszánál és a Körösöknél.

A megállóhelyeket a szövetség a www.viziturapont.hu oldalon mutatja majd be.

(forrás: MTI / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai