hirdetés
hirdetés

Az öreg Monica és a fiatal Margit együtt indult a Balatonra

A kampány keretében nyugdíjba küldik a hatvan éve (1957. november 7.) piacra dobott Trabantot és a zöld autózást kezdik népszerűsíteni. 

hirdetés

Az akció keretében 60 olyan helyet járnak be, amely korábban kedvelt lehetett a Trabantos turisták körében, de ma már elektromos autóval is megközelíthető. A kampányban Trabantot és egy Nissan Leaf tipusú elektromos autót is használnak. Az akció szervezői arra kíváncsiak, milyen érzés a mai turistáknak egy kényelmetlen Trabantban utazni, de azt is meg szeretnék tudni, hogy az elektromos autózás terjedésével el lehet e jutni bárhová a Balatonon is.

Az akció keretében a gyerekekre is gondoltak, Füred Kapitány, a helyi mesehős segítségével olyan helyeket is bejárnak, amelyek ősszel is vonzó úti célt jelenthetnek a családoknak. Az útvonal mentén a gyerekek is megismerkedhetnek az elektromos autózással, a szerencsések ki is próbálhatják szüleikkel együtt az elektromos autót - mondta Éskovács Péter, az akció turisztikai tanácsadója. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

A Balatonon egymással "versenyző" két autónak már nevet is adtak a szervezők. A nyugdíjkorhatár közelében járó Trabantot Monica névre keresztelték, amely divatos név volt korábban az NDK-ból a Balatonra érkező turisták körében. A fiatal elektromos Nissant pedig Margitnak hívják, amely az autógyár egyik nagykövetéről, a híres színésznőről, Margot Robbieről kapta becenevét.

A szervezők azt ígérik, hogy újabb elektromos autókat is bevetnek majd a Balatonon annak érdekében, hogy az őszi és téli, eseményeket népszerűsítsék. Ezeknek az autóknak majd a gyerekek adhatnak nevet. A legfrappánsabb név kitalálója autós kiránduláson vehet majd részt családjával együtt.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai