hirdetés
hirdetés

Indul a szezon a Balatontouristnál

Május 7-én a 70. szezonját kezdi a cég. A hét évtizedes múlttal rendelkező turisztikai vállalat az évforduló alkalmából meglepetésekkel készül vendégei számára a Balaton-parti kempingekben. 

hirdetés

Jogelődjét, a Veszprém Megyei Idegenforgalmi Hivatalt 1951-ben alapították, az áttörést 1966-ban, az akkori Füred Kempingben megrendezett nemzetközi FICC Rally hozta meg, ezzel az eseménnyel került fel Magyarország Európa kempingtérképére.

A Balatontourist fejlesztette az első magyar nyelvű, kempingspecifikus foglalási rendszert 1993-ban, majd elsőként telepített mobilházakat 1999-ben. A kempingek számos olyan legendás eseménynek adtak helyszínt az elmúlt évtizedekben, mint a Harley Davidson Open Road Fest, a Mini Morris Világtalálkozó vagy az EMU hatnapos ultramaraton futóverseny.

Magyarország piacvezető kempingüzemeltetője 2100 kempinghellyel, 225 üdülőházzal, 226 mobilházzal, valamint bérelhető lakókocsikkal, és berendezett, komfortos sátrakkal várja a kempingezni vágyókat Balatonakaliban, Balatonberényben, Balatonfüreden, Balatonszemesen, Révfülöpön és Zalakaroson.

A pandémia ellenére 2020-ban több mint 600 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ennek 68 százalékát a magyar kempingezők adták, a külföldiek száma az utazási korlátozások miatt mérséklődött, így kevesebb vendég érkezett a hagyományos küldőországokból, Ausztriából, Csehországból, Dániából, Hollandiából, Lengyelországból és Németországból.

A hálózatban található az egyetlen naturista kemping a Balatonnál. A Balatontourist Berény Naturista Kemping a legnagyobb hagyományokkal rendelkező naturista szálláshely Magyarországon.

 

(forrás: Opus Global)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai