Idén nyáron tömegek kempingeztek a Balatonnál

Idén nyáron tömegek kempingeztek a Balatonnál 

A Balatontourist kempingjeiben az idén 28 százalékkal több vendéget fogadtak, mint tavaly, ezzel elérték a pandémia előtti, 2019-es év vendégéjszakaszámát.
Indul a szezon a Balatontouristnál

Indul a szezon a Balatontouristnál 

Május 7-én a 70. szezonját kezdi a cég. A hét évtizedes múlttal rendelkező turisztikai vállalat az évforduló alkalmából meglepetésekkel készül vendégei számára a Balaton-parti kempingekben. 

Balatontourist: negyedével kevesebb vendégéj, közel megegyező bevételek 

A vártnál jobb eredménnyel zárhatja az idei szezont Magyarország legnagyobb kempinglánca, a Balatontourist, ami 25 százalékos vendégéjszaka-szám csökkenés mellett is szerény nyereséget jelent - közölte Vadászné Székely Orsolya marketing manager az MTI kérdéseire válaszolva.
A Balatontourist idei árbevétele 8 százalékkal 2 milliárdra nő

A Balatontourist idei árbevétele 8 százalékkal 2 milliárdra nő 

Eredményes volt az idei kempingszezon, 2021-től pedig hálózata bővítését tervezi a Balatontourist Kft., amelynek idei szállásdíj-bevétele várhatóan 8 százalékkal emelkedik és meghaladja a 2 milliárd forintot - mondta Nagy Gábor, a tíz balatoni kempingből álló hálózattal rendelkező cég ügyvezetője az MTI-nek, miután októberben az utolsó egysége is bezárt.
Fejlesztésekkel készül a nyárra a Balatontourist

Fejlesztésekkel készül a nyárra a Balatontourist  

A Balatontourist továbbra is balatoni régió legnagyobb szállásadója. A cég működtetésében lévő kempinglánc 10 kempingjében négyezer kempinghellyel, 290 bungalóval, 221 mobilházzal, 71 bérelhető lakókocsival és 60 berendezett komfortos sátorral, összesen több mint 20 ezer férőhellyel várja a kempingezni vágyókat – derül ki a cég szezon előtti összegzéséből.

Formálódik Magyarország legnagyobb szállásadóvállalata 

Tőkeemeléssel szerzi meg a BLT Group Zrt. közvetlen tulajdonát a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. – jelentette be a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A 977,29 millió forintos ügylettel a BLT kötelékébe tartozó Balatontourist-csoport, teljes körűen a Konzum Nyrt. konszolidációs körébe kerül. A társaság igazgatósága csütörtöki arról is döntött, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Ligetfürdő tranzakcióból eredő, a Konzum Nyrt. felé fennálló 9,677 milliárdos követelésével tőkét emeljen a tőzsdei vállalatban. A tőkeemelések lezárását követően a Konzum menedzsmentje turisztikai érdekeltségeit közös szakmai irányítás szervezi, kihasználva a Hunguest Hotels Zrt. és a Balatontourist közötti szinergiákat. A tőzsdei társaság 2018 félévi konszolidált eredményének 64,44%-a származott a turizmusból.

Mit adtak a kempingek a balatoni régió forgalmának? 

A Balatontourist kempingei a régió kereskedelmi szálláshelyi vendégforgalmának 12 százaléká adták. Ez a külföldi vendégéjszakák 19, a belföldiek 8 százalékát jelenti — számolt be a Balatontipp.hu.

Magyarország legnagyobb szállásadó vállalatának létrehozását készítik elő 

A decemberben bejelentett, folyamatban lévő 30 milliárdos tőkeemelés folytatásaként, újabb vagyonelemekkel bővül a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum) turisztikai portfóliója, amivel Magyarország legnagyobb szállásadó vállalatának létrehozását készíti elő az igazgatóság - jelentette be a Konzum szerdán.

Balatontourist-csoport tagot büntetett a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 5,3 millió forint bírságot szabott ki a BLT Group Zrt.-re a végrehajtási tilalom megsértéséért — közölte csütörtökön a GVH.
A GVH eljárást indított a Balatontouristot megszerző BLT Group Zrt.-vel szemben

A GVH eljárást indított a Balatontouristot megszerző BLT Group Zrt.-vel szemben 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Balatontouristot megszerző BLT Group Zrt.-vel szemben az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanúja miatt - közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.

20 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya a Balatontouristnál 

Egy év alatt 20 százalékkal emelkedett az előfoglalások aránya a Balatontourist által üzemeltetett tó körüli kempingekben. A nagy érdeklődés miatt a főszezonra már szinte elkeltek a közvetlen vízparti parcellák, és lefoglalták az üdülőházak, mobilházak, illetve bérsátrak nagy részét is.  Nem csak a külföldi, hanem a belföldi turisták között is egyre több a visszatérő vendég.

Felvásárolták a Balatontouristot 

A Budapest Értéktőzsde honlapján április 12-én jelent meg egy közlemény arról, hogy a Konzum Nyrt. egyik érdekeltsége felvásárolta a 12 balatoni kempinget üzemeltető Balatontouristot. 

Reneszánszát éli a balatoni kempingezés 

Több mint 50 százalékkal nőtt a kempingek előfoglalása a két évvel ezelőtti adatokhoz képest a Balatontoruist Kft. által üzemeltetett 17 balatoni kempingben, ahol kisebb fejlesztésekkel készülnek az áprilisban induló nyitásokra, a tavalyinál jobb szezonra számítva - mondta Székely Ferenc, a cég általános igazgatóhelyettese az MTI-nek.

A rohamturizmus jellemzi az idei balatoni szezont 

A Balatontourist idei forgalma várhatóan 2-3 százalékkal elmarad a tavalyi eredménytől a szeles, esős, hűvös nyár miatt. Székely Ferenc általános igazgatóhelyettes szerint még egy átlagos időjárás mellett is kirobbanóan jó lehetett volna a tó körül 17 kempingeket üzemeltető cég 2014-es szezonja.

Nem szakad meg a balatoni kempinglánc 

A továbbiakban is a Balatontourist nevével működik és a cég üzemeltetésében marad a siófoki Aranypart és a zamárdi Autós kemping, amit a közelmúltban vásárolt meg a veszprémi Brovama Kft. a felszámolás alatt lévő SCD örökségből.

Hazai befektető vette meg a balatoni kempingeket 

Egy Balaton-mániás veszprémi befektető, Siliga Sándor cége az a Brovama Kft., amelyik a közelmúltban megvette a Siotour két jelentős Balaton-parti kempingjét az SCD Group felszámolás alatt lévő hagyatékából.

Három balatoni kempinget is eladtak 

Zamárdi, siófoki és a füredi kempingjét is értékesítette az SCD felszámolója - számolt be a sonline.hu 

Újabb jelentős díj a Balatontouristnak 

Újabb jelentős díjjal gazdagodott a Balatontourist gyűjteménye. A napokban a hollandiai Utrechtben megrendezett Vakantiebeurs turisztikai vásáron Alan Rogers 2013 Welcome Award oklevéllel ismerték el a révfülöpi Napfény kemping működését.

A holland beutazók 2013-ban is hozták a számokat 

Pozitív mérleggel zárta kapuit az elmúlt hétvégén Hollandia legnagyobb turisztikai vására, az Utrecht Vakantiebeurs - közölte szerdán a Magyar Turizmus Zrt.

Kedvező szezonra számít a Balatontourist 

Kedvező szezonra számít a Balatontourist Kft. az általa működtetett 17 balatoni kempingben, ahol az előfoglalások és a beérkezett előlegek is több mint 18 százalékkal meghaladják a tavalyit - tájékoztatott Székely Ferenc igazgatóhelyettes.

Jó szezont zártak a balatoni kempingek 

Az idei szezonban az optimista várakozásokat is felülmúlva, 10-11 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a Balatontourist Zrt. által közvetlenül és közvetve működtetett, részben már bezárt, részben szeptember végén záró 18 balatoni kempingben és két másik szálláshelyen - tájékoztatta Székely Ferenc vezérigazgató-helyettes az MTI-t szerdán.

Jelentős felújítások, fejlesztések a Balatontouristnál 

Százmillió forintot meghaladó összegű felújításokkal, fejlesztésekkel készül az idei szezonra a Balatontourist, tudtuk meg Székely Ferenctől, aki gazdasági igazgatói feladatok ellátása mellett mostantól a szakmai irányítást is végzi általános vezérigazgató-helyettesként.

A legjobbak között a Napfény kemping 

A francia székhelyű Camping Cheque kiadó Top Camping címmel ismerte el a Balatontourist révfülöpi Napfény kempingjének minőségét - tájékoztatta szerkesztőségünket Balogh Ildikó, a kemping vezetője.

Pécsi ingatlanfejlesztő vette meg az SCD balatoni portfolióját 

Az SCD-csoport balatoni turisztikai portfolióját megvásárló Turisztika Hungária Kft. tulajdonosa, Nagy Gábor lehetőség szerint szeretné egyben tartani a vagyont.

Turisztikai hely- és fejcserék 

A Napló Online információi szerint pénteken közös megegyezéssel távozott a Balatontourist Zrt-től Polgár Tibor vezérigazgató, helyét Nagy Gábor vette át.

Balaton: zárnak a kempingek 

A kedvező nyár végi, ősz eleji időjárás javított valamennyit a balatoni kempingpiac 85 százalékát uraló Balatontourist  Zrt. forgalmi adatain, de nem tudott fordítani a tavaly óta hanyatlást mutató tendencián - számolt be Polgár Tibor vezérigazgató az MTI-nek annak kapcsán, hogy a hét végén bezár a cég utolsó, balatonfüredi egysége is.

Nincs kedvező fordulat a badacsonyörsi strand ügyében! 

Nem nyugodnak a kedélyek a badacsonyörsi strand körül.  Az üggyel kapcsolatban ma levelet kaptunk a Badacsonyörsi Érdekvédelmi Egyesület egyik tagjától, amelyet az alábbiakban teljes terjedelmében leközlünk.

Áprilistól folyamatosan nyitnak a kempingek a Balatonnál 

Április elsejétől kezdenek nyitni a Balatontourist Zrt. kempingjei, amelyekben az előfoglalások alapján a tavalyihoz hasonló szezonra számítanak, de ezen még sokat javíthat a kedvező időjárás - nyilatkozta Elkán Péter, a tulajdonos SCD Csoport kommunikációs vezérigazgató-helyettese az MTI-nek szerdán.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!