Kanadai bloggerek áradoznak Miskolcról

A kanadai Feather and the Wind utazó páros - Felicia és Wesley - decemberben járt Miskolcon, élményeikről több videó és fotó tanúskodik.

A bloggercsapat az "egyszer élünk" mondás nyomán indult felfedezni a világot. Kalandoztak már Mexikóban, Japánban, Franciországban, Németországban, Lengyelországban és még rengeteg helyen. Szerintük az utazás olcsóbb, mint ahogy sokan gondolják. Általa álmaikat váltják valóra és rengeteg vidám emléket szereznek.

Blogjukban 11 dolgot emeltek ki, amelyet Miskolcon járva mindenki megszerethet. Egyik ezek közül a Miskolctapolca Barlangfürdő****, mely csodálatos atmoszférájával, természetes barlangi járataival varázsol el mindenkit.

A Diósgyőri várban tett látogatásuk során egy történelmi várat ismerhettek meg, ahol a lakók által élővé válik a középkor világa.

A kisvonattal történő utazás Lillafüredre szerintük festői és kihagyhatatlan, ha erre jár az ember. Az egyik videójuk címében "tündérmeséhez" hasonlítják lillafüredi kirándulásukat, és minden Miskolcra utazónak javasolják a Palotaszálló megtekintését a függőkerti és a Hámori-tó melletti sétával.

A Pannon-tenger Múzeumban lenyűgözőnek találták a bükkábrányi mocsárciprusokat, a játékos és interaktív tereket és időszaki fotókiállítást, a még január 15-ig megtekinthető Inverse Everestet, amely a világ legmélyebb száraz lábbal látogatható barlangjába tett expedíciót mutatja be.

Leírásukban a belváros régi utcáit is méltatják. Szerintük Miskolcon csodás ötlet várost nézni, mert a belvárosi sétálóutca az autóforgalomtól elzárt. A látványos terek könnyen legyalogolható távolságokra találhatók egymástól.

{youtube|id=ezkDEJYG68g}

Nem feledkeztek meg a magyaros vagy a helyi gasztrokülönlegességekről sem. Többek között kiemelték a tipikus magyar fogásokat: a halászlevet, a töltött káposztát és a gulyáslevest. A hagyományos magyar konyhát kedvelőknek Miskolcon a Kis Anna Halászkertet és a Kispipa Halászcsárdát javasolják. A modern gasztroélmények rajongóinak A Leves gasztroműhelyt és a kolbászfagyijáról híres Reinpold's KOLbice-t.

A két blogger, Filicia és Wesley angol nyelvű bejegyzése Miskolcról ide kattintva érhető el.


Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.
Online in elérhető a magyar Kéktúra film

Online in elérhető a magyar Kéktúra film 

Április 17-től online is elérhetővé válik a New Yorkban, Los Angelesben, Houstonban és Stockholmban is díjazott magyar Kéktúra film.
Szenzációs felfedezés: megtalálhatták Mátyás király sírját

Szenzációs felfedezés: megtalálhatták Mátyás király sírját 

Egy arcrekonstrukciós program és az igazságügyi antropológiai vizsgálatok megerősítették a szenzációs bejelentést.
Minden, amit a hazai rendezvénypiac beárazásáról tudni érdemes

Minden, amit a hazai rendezvénypiac beárazásáról tudni érdemes 

Nemzetközi árajánlati rendszer bevezetését javasolja a MaReSz a hazai rendezvénypiac számára.
Húsvéti díszben a dinnyési kisvonat

Húsvéti díszben a dinnyési kisvonat 

Nyuszivonat, tojásfestés és kerámiaszobrok a Skanzen Körtemplomában.
Hagyományőrzés digitálisan – itt az új applikáció

Hagyományőrzés digitálisan – itt az új applikáció 

Az idei húsvétkor kiváló példát mutat számos magyar település arra, hogyan lehet a gyakran több száz éves néphagyományokat életben tartani, továbbadni a fiatalabbaknak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.