hirdetés
hirdetés

Karanténkötelezettség: hétfőtől 10 nap, de visszamenőleg nincs változás

Bár szeptember 21-től, hétfőtől csökken a karanténkötelezettség, 14 napról 10 napra módosította a kormány, azonban csak azokra érvényes, akik 2020. szeptember 21-e, 0 óra 01 perc után lépik át a magyar határt.

hirdetés

Az utazási korlátozásokról szóló kormányrendelet módosítása hivatalosan pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, melynek értelmében a fertőzés szempontjából kockázatos területnek minősített országokból Magyarországra belépő magyar állampolgárok, mind a külföldi állampolgárok esetében a házi, illetve a járványügyi hatóság által kijelölt karantén időtartama az eddigi 14 napról 10 napra csökken szeptember 21-től, ha a fertőzés gyanúja nem merül fel náluk.

Megkérdeztük az illetékes hatóságot, a koronavirus.gov.hu információs vonalát, vajon a hétfőn életbe lépő módosítás azokra is vonatkozik-e, akik korábban érkeztek Magyarországra, és kezdték meg a házi, illetve a járványügyi hatóság által kijelölt karantént? Magyarán előbb szabadulnak-e, amennyiben nincs fertőzésre utaló jel esetükben? Azonban azt a választ kaptuk, hogy nem, számukra a korábban meghatározott 14 nap karanténkötelezettség érvényes, azaz esetükben nem érvényes a módosítás.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai