hirdetés
hirdetés

Kerékpárúttal, kalandparkkal és csónakázótóval erősítene Békéscsaba

Az augusztus végi határidőre Békéscsaba benyújtott négy, a Modern városok programban szereplő fejlesztési tervet az érintett minisztériumoknak - mondta a békési megyeszékhely polgármestere csütörtökön, sajtótájékoztatón.

hirdetés

Szarvas Péter (független) ismertette: az egyik projekt a négy Békés megyei - a gyulai, a gerlai, a pósteleki és a szabadkígyósi - Wenckheim-kastélyt összekötő, mintegy 20 kilométeres turisztikai kerékpárút kialakítását tartalmazza. Igazi családi attrakciókkal, kalandparkkal és csónakázótóval bővítenék a CsabaParkot a létesítmény fejlesztésének harmadik ütemében - mondta a második projektről.

A harmadik csomagot a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére dolgozták ki, amely magában foglalja a sportcsarnok belső felújítását, 20-30 kétágyas szobájú sportmotel kialakítását, valamint egy új, 3600 négyzetméter alapterületű, 2800 néző befogadására alkalmas új sportcsarnok felépítését. Az így létrejövő sportkomplexum a sportturizmust erősítheti Békéscsabán - mondta a polgármester.

Emellett a város részt vett az M44-es gyorsforgalmi út előkészítésében is. Mint Szarvas Péter mondta, információi szerint adtak be kivitelezői pályázatot a Kondoros-Tiszakürt közötti szakasz kivitelezésére, így szerinte "az M44-es megépítése soha nem látott közelségben van".

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: úgy tudja, ősszel születhet újabb kormánydöntés a projektekről. A további fejlesztési terveket, így például az új hűtő-, fagyasztó- és feldolgozóüzem megépítését, a repülőtér fejlesztését vagy a röplabda-akadémia kialakításának terveit szeptember végére kell kidolgozniuk a munkacsoportoknak.

Szarvas Péter elmondta, hogy a Modern városok program összeállításánál a cél a munkahelyteremtés, a város elérhetőségének és az életminőségnek a javítása volt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai