Ez a legfelkészültebb kerékpárosbarát térség az országban

Ez a legfelkészültebb kerékpárosbarát térség az országban 

Aki új biciklis kalandokra vágyik, annak Békés Vármegyében érdemes kezdeni a felfedezést.
Ez a békéscsabai hotel itthon a kétkeréken érkezők Mekkája

Ez a békéscsabai hotel itthon a kétkeréken érkezők Mekkája 

Idén először választották meg az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatóját. A nyertest a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) biciklisbarát szolgáltatói közül a szavazatok alapján a békéscsabai Arcanum Hotel lett.
A kolbász fővárosából Munkácsy városa lesz

A kolbász fővárosából Munkácsy városa lesz 

Szerdán adják át a Modern városok program (MVP) egyik legnagyobb értékű beruházását Békéscsabán.
Másfél milliárdból fejlesztik a békéscsabai repülőteret

Másfél milliárdból fejlesztik a békéscsabai repülőteret 

Csaknem 1,5 milliárd forintból tervezhetik a reptér fejlesztését Békéscsabán. Cargo és üzleti utak lebonyolítására alkalmas repülőteret szeretnének kialakítani.
Folytatódnak a Gasztroséták a Viharsarokban

Folytatódnak a Gasztroséták a Viharsarokban 

Az idei évben a hungarikumok mellett a nemzetiségek konyhája színesíti, ízesíti a kínálatot - tájékoztatta lapunkat a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.
November elején kezdik bontani a Körös Hotelt Békéscsabán

November elején kezdik bontani a Körös Hotelt Békéscsabán 

November elején kezdik bontani a Körös Hotelt Békéscsabán, a munkával legkésőbb január elejéig végeznek - tájékoztatta Herczeg Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-t.
Megújult a békéscsabai Tourinform iroda

Megújult a békéscsabai Tourinform iroda 

Csaknem 20 millió forintos beruházás keretében. A fejlesztés a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által 2020 nyarán meghirdetett, a Tourinform irodák és információs pontok felújítását célzó pályázaton nyert forrásból valósult meg.

Hétfőtől Békéscsabán is újra ehetünk étteremben 

Hétfőtől vidéken kinyithatnak az éttermek és vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei. A Visit Békéscsaba értesülései szerint a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai is gőzerővel készülnek a hétfői nyitásra.

Februárban adják át Békéscsaba megújult látványosságát 

Csaknem 30 millió forintból új tetőt és vitorlákat kapott a békéscsabai szélmalom, a felújítás a héten befejeződött, a jelenleg gabonamúzeumként üzemelő épület hivatalos átadása február elején várható.

2,8 milliárd forintból lesz modern város Békéscsaba 

Nyolc, a Modern városok programban szereplő békéscsabai projekt 2,8 milliárd forintos támogatását hagyta jóvá a napokban a kormány.

Tovább fejlesztik a Csabaparkot 

A CsabaPark rendezvényközpont további fejlesztésére nyert el 739 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből Békéscsaba  - tájékoztatta az önkormányzat hétfőn közleményben az MTI-t.

Új turisztikai honlapot kapott Békéscsaba 

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a helyi Tourinform iroda elkészítette a város új turisztikai honlapját, mely a www.visitbekescsaba.com domain néven érhető el.

Turisztikai együttműködés Bihar és Békés között 

Békéscsabán együttműködési szerződést írt alá a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Ügynökség és a helyi, Bihari Túrák Egyesület képviselői. 

Kolbászünnep a Hold utcai Piacon 

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter kezdeményezésére hatféle hagyományos, Csabai kolbászt mutatnak be és értékesítenek békéscsabai kistermelők a Hold utcai Piacon, 2017. május 13-án szombaton.

28 nap, 60 program: kezdődik a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál 

Pénteken kezdődik a 15. Békéscsabai Tavaszi Fesztivál, amely 28 napon keresztül csaknem 60 programot kínál az érdeklődőknek - hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

Megújul a békéscsabai Gajdács-tanya 

Elkezdődtek a békéscsabai Gabonatörténeti kiállítóhely részét képező Gajdács-tanya felújítási munkálatai. A 16,3 millió forintba kerülő program a tervek szerint április végére befejeződik - hangzott el kedden a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Kolbász-, bor- és pálinkamúzeummal gazdagodik a CsabaPark 

Több mint 6,5 milliárd forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) Békéscsaba tavaly. Az EU-forrásból egyebek mellett kerékpárutak épülnek, óvodákat újítanak fel, megvalósul a belváros rehabilitáció harmadik üteme és fejlesztik a CsabaParkot.

Minden békéscsabai fiatalt megtanítana a kolbászkészítésre a Csabai Kolbászklub 

Egyetlen békéscsabai fiatal se fejezze be úgy iskolai tanulmányait, hogy nem készítette el saját csabai kolbászát, ezt a kezdeményezést tűzte zászlójára a Csabai Kolbászklub Egyesület - mondta Hégely Sándor elnök.

Kétszázmillió forintból újul meg a békéscsabai Munkácsy Múzeum 

Kétszázmillió forintot fordítanak a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum fejlesztésére, amelynek keretében az intézmény két épületének összekapcsolásával egy új kiállító- és közösségi fogadóteret hoznak létre.

12 milliárdos támogatás a Budapest-Békéscsaba vasútvonal fejlesztésére 

A Budapest és Békéscsaba közötti vasútvonal fejlesztésére 39,2 millió eurós - mintegy 12 milliárd forintos - támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság pénteken.

Megtelik Békéscsaba október utolsó hétvégéjén 

Több mint 110 ezer vendéget várnak az október 28-án kezdődő, immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő Csabai Kolbászfesztiválra - közölte a fesztivál igazgatója.

Kerékpárúttal, kalandparkkal és csónakázótóval erősítene Békéscsaba 

Az augusztus végi határidőre Békéscsaba benyújtott négy, a Modern városok programban szereplő fejlesztési tervet az érintett minisztériumoknak - mondta a békési megyeszékhely polgármestere csütörtökön, sajtótájékoztatón.

35 milliárd forintból újult meg a békéscsabai vasútállomás 

A számos egyéb elem mellett a vágányhálózat és a felsővezeték-rendszer átépítésére is kiterjedő fejlesztést 2016. június 9-én adták át. Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a korszerűsítés eredményeként megvalósultak a Murony és a megyeszékhely, így a Békéscsaba és Budapest közötti kétvágányú közlekedés feltételei.

Regisztrált TDM szervezetté vált a Békéscsabai Turisztikai Egyesület 

Sikeresen teljesítette a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghatározott szakmai követelményeket a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, és immár regisztrált helyi szintű Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Szervezetként működik.

Sörfutás is lesz az idei Csabai Sörfesztiválon 

Több mint százféle sör, csülökfőzőverseny, koncertek, kiállítás és idén először sörfutás is várja a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé látogatóit.

Amikor a kolbász 'házhoz jön' 

Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a fővárosban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban október 16-18. között.

Van-e értelme ma a fine dining vállalkozásnak? 

Vajon megérkezik-e egyik előadónk, Gabnai Csaba Békéscsabáról, avagy sem őszi első klubtalálkozónk helyszínére? Nem a távolság nála a probléma, hanem sportbalesetet szenvedett a békéscsabai vendéglátós, és kétséges volt, össze tudja-e magát annyira szedni fizikailag, hogy vállalja a hosszú utazást. De egy elkötelezett sport- és üzletember esetében a sportsérülés nem lehet akadály…

Átadták a korszerűsített vasúti pályát Gyomaendrőd és Békéscsaba között 

Átadták a korszerűsített vasúti pályát Gyomaendrőd és Békéscsaba között. A beruházás a Budapest-Lőkösháza vasútfejlesztési programban valósult meg, 38,9 milliárd forintból - hangzott el szerdán Muronyban, a 32,2 kilométer hosszú szakasz átadó ünnepségén.

Kolbászból volt a fesztivál 

Békéscsabán, ha a kerítés nincs is kolbászból, a turizmus biztosan abból van. Az első nyolc hónapban 14 százalékkal bővült a vendégforgalom a dél-alföldi régióban, s ebből Békéscsaba egyre nagyobb szeletet hasít ki. Ez kitartó, tudatos építkezés eredménye. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a fesztivál csütörtöki megnyitóján reményét fejezte ki, hogy hamarosan a város vendégforgalma a fesztivál százezres látogatottságával vetekszik majd. Különösen kedves számára, hogy határon túli magyarok is részt vesznek a rendezvényen: „Az 1920-ban meghúzott határok nem választanak el egymástól.”

Holland turisztikai befektetők vették meg a békéscsabai hotelt 

Holland magánszemélyek vásárolták meg a közel másfél évtizede üresen álló Körös Hotel épületét Békéscsabán a belvárosban - jelentette be Békéscsaba alpolgármestere csütörtökön a volt és az új tulajdonosokkal közösen tartott sajtótájékoztatón.

Négycsillagos szálloda lett a Sörházból 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán adta át a hajdani Sörházból kialakított Munkácsy Hotelt Békéscsabán.

Újjászülethet romjaiból az egykori legendás szálló 

Holland befektetőcsoport vásárolná meg a békéscsabai Körös Hotelt.

Folytatódik a belváros felújítása Békéscsabán 

Folytatódik a belváros felújítása Békéscsabán 740 millió forint európai uniós támogatásból, az önkormányzat három helyi vállalkozással konzorciumban valósítja meg a beruházást.

Elkészült a CsabaPark 

Elkészült Békéscsabán a gasztroturisztikai CsabaPark, az önkormányzat uniós támogatás segítségével 1,35 milliárd forintból valósította meg a csabai kolbász hagyományait ápoló létesítményt, amelyet az önkormányzat és a kivitelező csütörtökön mutatott be.

Augusztusban nyithat az új békéscsabai wellness hotel 

Várhatóan augusztusban - a működési engedély megszerzését követően - nyitja meg kapuit Békés megye székhelyének legújabb, exkluzív szállodája, az Arcanum Hotel, melynek megtartották projektzáró rendezvényét.

Hamarosan megnyitja kapuit Békéscsaba legújabb szállodája, az Arcanum Hotel 

A tervek szerint 2014 júliusától fogadja vendégeit a békési megyeszékhely új, exkluzív kialakítású szállodája, az Arcanum Hotel. 

Nyáron nyit Békéscsaba új látványossága 

Nyárra elkészül Békéscsaba új, hagyományőrző gasztro-turisztikai rendezvényközpontja, a CsabaPark. 

Nemsokára megnyitja kapuit a CsabaPark 

Nyárra elkészül, ősztől látogatható lesz a CsabaPark, a Dél-Alföld legnagyobb gasztronómiai élményparkja. A projekt tulajdonosa, a békéscsabai önkormányzat csütörtökön bejárással egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be a több mint hatvanszázalékos készültségű létesítményt.

Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra 

(MTI) - Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra, amely idén felülmúlta a várakozásokat: a tavalyinál is több csapat vett részt a kolbászkészítésben, közülük sokan érkeztek a szomszédos országokból, de jöttek távolabbról is - mondta el Hégely Sándor fesztiváligazgató hétfőn az MTI-nek.

Szállodává alakítják a laktanyát Békéscsabán 

Elkezdődött Békéscsabán az új háromcsillagos Arcanum Hotel kivitelezése, amelynek megvalósításához a Tappe Szállítási és feldolgozó Kft. 269 millió forint támogatást nyert. 

Életre keltik a békéscsabai borkultúrát 

Életre keltik a helyi borkultúrát Békéscsabán; a város két hektáron létesített szőlültetvényt mintegy 9 ezer tőkével.

Épül a békéscsabai kolbászudvar 

Elkezdődött a CsabaPark turisztikai projekt megvalósítása Békéscsabán - közölte a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. pénteken az MTI-vel.

Hungarikum lesz a békéscsabai csülökpörkölt? 

Csülökfőző versennyel zárult június 16-án a négy napos Békéscsabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amelyet több mint 50 ezren látogattak meg.

Sörfesztivál, csülökparádé Békéscsabán 

Idén június 13-16. között rendezik meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét.

Klaszter ösztönzi a békéscsabai turizmust 

A Békéscsabai Regionális Turisztikai Klaszter Kft. 29.927.200 forint uniós támogatást nyert az „Induló Klaszter” pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 37.784.000 forintos összköltségvetésből a klaszter részt vett különböző országos turisztikai rendezvényen, kutatásokat folytatott és előkészítette a régió turisztikai termékeit a jelentősebb vonzerő érdekében.

Épül Békéscsaba első négycsillagos szállodája 

Több éves előkészítés után, csütörtökön délután letették a négycsillagos Munkácsy Hotel alapkövét a Kórház utcai, volt Sörház épülete mellett.

Új arculatot és funkciókat kap Békéscsaba belvárosa 

Kétmilliárd forintból új arculatot és funkciókat kap Békéscsaba belvárosa, a kivitelezési munkálatok kétharmada elkészült, az építkezések 2013. június 30-án fejeződnek be - jelentette be Vantara Gyula (Fidesz) polgármester csütörtökön Békéscsabán, sajtótájékoztatón.

Termálenergiára tér át a békéscsabai fürdő 

Termálenergiára tér át a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsabán ötven százalékos uniós támogatás segítségével, a beruházás teljes költsége 246 millió forint, a kivitelezési munkálatok a napokban kezdődtek el - jelentette be Vantara Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!