Mindig percrekészen

A legfrissebb Mice Itiner lapszámunk elkészüléséhez a hazai rendezvényszervezés két megkerülhetetlen alakjával is beszélgettünk. Ami a lapból kimaradt, azt itt olvashatják, a többiért pedig itt tudnak előfizetni!

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ganczer Gábor és Rókusfalvy Gábor neve valószínűleg egy rendezvényiparban tevékenykedőnek sem cseng ismeretlenül. A Hungexpo vezérigazgatója és a Roxer Kommunikációs Kft.egyik tulajdonosa a Pont Itt legújabb számában szakmai érdekességek mellett személyes érdekességeket is megosztanak az olvasókkal. Az alábbiakban pedig a rendezvény trendekről, a szervezés sikerességéről és a fejlődési lehetőségekről olvashatnak. 

Mik a legújabb rendezvény trendek és igények?

GG: A digitalizáció nagyon átalakítja a rendezvénypiacot is - fontos a digitális tartalomszolgáltatás, az, ahogy az információ átjön. A különböző rendezvény applikációk, és a rendezvényeket támogató digitális eszközök ma már nélkülözhetetlenek. Technológiailag pedig jobbat kell csinálnunk, mint a környező országok és erre az épülő kongresszusi központunk felszereltsége a legmodernebb technikával alkalmassá is tesz bennünket.

A kongresszusoknál is egyre jelentősebb szerepe van a tudományos tartalmon túl a CSR aktivitásoknak, illetve a rendezvény hagyatékának a helyszínül választott város számára. Az idén nálunk rendezett 9000 fős ERA -EDTA vesetudományi orvoskongresszus egyik jelentős programja volt az a jótékonysági futás, amelynek teljes bevételét a hazai Vesebetegekért Alapítvány számára utalták át.

RG: A digitalizáció mindenhova odaért, a rendezvényeknél is kikerülhetetlen. Mi magunk saját digitális csapatot tartunk fenn, a feladatuk elsősorban a tartalomgyártás – a beharangozástól kezdve, a meghívón át, a program frissítése. Nem a naprakész szó itt a megfelelő, hanem a percrekész. Fontos, hogy azonnali frissítések legyenek elérhetőek legyenek rendezvényen résztvevő vendég számára a telefonján. Ez lehet applikáció, vagy egyéb digitális megoldás. Ezen kívül a gasztronómia és a fenntarthatóság legújabb trendjei megjelennek a rendezvényeken is.

Ön mitől értékel sikeresnek egy rendezvényt?

GG: Kiállításoknál a siker mércéje, hogy egy adott iparág szereplői közül minél többen megjelenjenek kiállítóként, évről-évre. A partnerek visszajelzései alapján tudom megítélni, hogy egy rendezvény sikeres volt-e, vagy nem. Például, ha visszatér az ügyfelünk, az egy igen jó visszajelzés. De minden rendezvényünk esetében mérjük a látogatói és kiállítói elégedettséget, a kollégákkal kiértékelünk és levonjuk a tanulságokat, hogy a jövőben még sikeresebbé tegyünk egy- egy rendezvényt. És természetesen az is a siker fokmérője, hogy mennyire volt jövedelmező a rendezvény.

RG: Vállalkozóként fontos, hogy egy win-win helyzet legyen az egész: a megrendelő is elégedett legyen, és számunkra is járjon üzleti profittal. Az abban a pillanatban, hogy aláírtuk a szerződést, ez utóbbi garantált. A legfontosabb, hogy a megrendelő, a partner sikeresnek értékelje, elérje a briefben meghatározott célokat. Úgy érezze, hogy megfelelő partnert választott.

Ön mit tud tenni azért, hogy fejlődhessen még ebben a szakmában?

GG: Külföldi tapasztalatokkal, külföldi best practice-ek megismerésével sok időt meg lehet spórolni, jobb, mintha mi találnánk ki újra a meleg vizet. Ez sok pénzt és időt elvisz, de megéri. Járok szakmai konferenciákra, és az anyacégünk képzéseire is, emellett az itt töltött elmúlt 10 évben szinte mindenkivel beszélgettem a rendezvényszakma és az egyes iparágak legfontosabb szereplői közül. Talán ez a leginspirálóbb a szakmai fejlődés tekintetében.

RG: Sok rendezvényt látogatok, nyilván nem csak a saját eseményeket, hanem a mások által szervezetteket is. Igyekszem minél több külföldi rendezvényen is részt venni. Ilyenkor mindig összehasonlítja az ember a saját gondolatait, rendezvényeit a kint látottakkal, és szerintem a magyar rendezvényiparnak nincs szégyenkezni valója. A mi szakmánk kicsit olvasztótégely: rengeteg kulturális hatás befolyásol minket egy-egy ötletnél vagy koncepciónál, dekorációnál, színpadképnél. Egy egyszerű színházlátogatás vagy szórakoztató esemény tud inspirálni.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.