hirdetés
hirdetés

Mekkora lesz a globális fellendülés?

A gazdaság újranyitása után arra számítunk, hogy a globális növekedés 2021-ben és 2022-ben is erős marad, még akkor is, ha a fellendülés egyenetlen lesz.

hirdetés

Az Euler Hermes gazdasági elemzői kiterjedt globális hálózatuk adatait felhasználva készítették el a következő előrejelzéseket, amelyek a fellendülés várható alakulását mutatják.

A felzárkózási hatás számokban
A globális GDP várhatóan legalább +5,5%-kal növekszik 2021 során.
A kereskedelmi forgalom globálisan +8%-kal növekszik 2021-ben.
Azon járvány okozta veszteségek aránya, amelyek átlagosan egy év alatt megtérülhetnek, ha nem lesznek további lezárások.

A magánfogyasztás hatása
A GDP +2-3%-a A globális belföldi fogyasztás várható növekedése 2021-ben.
Európában 500 milliárd eurót, az Egyesült-Államokban pedig nagyjából 1 trillió dollárt elérő többletmegtakarítás a pandémia alatt.
2021-ben a globális magánfogyasztás 33%-40%-át költik olyan árukra és szolgáltatásokra, amelyeket a járvány ideje alatt nem tudtak igénybe venni.
A háztartások a járvány ideje alatt felgyűlt megtakarításaik 60%-67%-át pénzügyi befektetésekre vagy az ingatlanpiacon költik majd el, vagy tovább gyűjtik.

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay


Az árnyomás növeli a kereskedelem költségeit
+16,9% Előrejelzésük szerint ennyi lesz a globális kereskedelem növekedése 2021-ben értékben, az inputokért folytatott globális verseny és a szállítási problémák ellenére.
52% Azon vállalkozások aránya, akik az ellátási láncokat érintő kockázatok jelentős növekedése ellen azok rövidítésével, készletfelhalmozással és kereskedelmi hitelbiztosítással védekeznek.

A globális fellendülés valószínűleg egyenetlen lesz. A növekedési ütem számos tényezőtől függ, pl. az ágazatoktól, a földrajzi helyzettől, az ellátási lánc modellektől, és ami a legfontosabb, a Covid-19 vírus sikeres visszaszorításától.

Az infografika itt érhető el

A PDF megjelenítéséhez kérjük, kattintson a gombra!
(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai