hirdetés
hirdetés

Razziát tartottak a fővárosi bulinegyedben

Tizenkilenc embert állítottak elő a hétvégén a főváros V., VI. és VII. kerületében, a Szent István körút, a Teréz körút és a Rákóczi út által határolt úgynevezett bulinegyedben tartott rendőrségi akció alatt. 

hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elmúlt hétvégén is folytatta akciósorozatát a bulinegyedben - írták.

Tizenkilenc embert fogtak el és állítottak elő bűncselekmény gyanúja miatt, közülük tizenhárom ellen kábítószer-birtoklás, öttel szemben garázdaság, egy szír állampolgár ellen pedig kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult eljárás. Utóbbit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására - tették hozzá.

Az akciósorozat és az állandó rendőri jelenlét célja - a kábítószerhez és a prostitúcióhoz köthető bűncselekményekkel szembeni fellépésen túl - a közterületen elkövetett erőszakos jellegű bűncselekmények, a lopások, valamint a gépjárművel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése, felderítése, az elkövetők azonosítása és elfogása, valamint az ott élők szubjektív biztonságérzetének növelése - olvasható a közleményben. 

forrás: MTI / Fotó: Balogh Zoltán
forrás: MTI / Fotó: Balogh Zoltán

Ahogy mi is megírtuk, egyre feszültebb a helyzet a bulinegyedben. A civilek azt szeretnék elérni, hogy a jövőben a kerületi vendéglátóhelyek maximum éjfélig lehessenek nyitva.

Ugyanakkor a civilek mellett már a kocsmatulajdonosok, vendéglősök is felszólaltak, munkájukat, a munkahelyüket és bevételeiket féltve. 

A hónap végén lesz az az önkormányzati ülés, ahol a kiemelt téma a bulinegyed lesz. 

(forrás: MTI / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai