hirdetés
hirdetés

Számos adó elengedését kéri az MKIK

Kétévnyi iparűzési adó elengedésére és a többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adónem befagyasztására tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) – mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László elnök.

hirdetés

A mikro-, kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban az iparűzési adó teljes elengedésére tesz javaslatot az MKIK 2020-ra és 2021-re, ágazattól és árbevételtől függetlenül - jelentette ki Parragh László elnök a napilapnak. Ezzel egyértelművé téve az MKIK korábbi javaslatát: nem az adónem felfüggesztését, hanem a kötelezettség teljes elengedését javasolják a kormánynak. A 2020-ban már befizetett feltöltési kötelezettségekre is vonatkozik a javaslat, így ezek "lelakhatóvá" válnának a jövőben, mivel nem társul majd hozzájuk adófizetési kötelezettség - írja a napi.hu.

"Javasoljuk emellett a kormánynak a további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékének befagyasztását, ide tartozik - egyebek mellett - az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó, valamint a kommunális adó. A javaslat célja, hogy az önkormányzatok az iparűzési adóból származó bevételkiesését ne az egyéb adónemek emelésével pótolják, ezzel is garantálva, hogy valóban mérséklődjenek a kkv-k terhei. Egyúttal összhangban van azzal a kormányzati céllal, hogy a kkv-kat átmenetileg tehermentesítsük ebben a válsághelyzetben, amennyire csak lehetséges" - indokolt Parragh László.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai