hirdetés
hirdetés

Új funkciók és dizájn az abádszalóki strandon

Egységes arculattal és családbarát helyiségekkel gazdagodott az Abádszalóki Tisza-tó Strand, amelyet július 8-án adtak át.

hirdetés

A most átadott fejlesztés már a harmadik üteme az országos strandkorszerűsítési prorgramnak. Ennek során csaknem 57 millió forint támogatással tovább fejlődtek a vendégfogadás feltételei. Öt családbarát mosdót és baba-mama pihenőt alakítottak ki, továbbá egységes arculati tájékoztató eszközöket helyeztek ki. Az új arculat megjelenik az öltözők, a családi és akadálymentesített öltözők, a tájékoztató táblák és az irányjelző táblák kialakításában is. A központi motívum a vízi madár, a betűtípus és a színek pedig a vízi élet motívumait ragadják meg.

2020-ban a strandfejlesztés keretében került sor az országosan egységes arculatú Tourinform irodakonténer beszerzésére is bruttó 25 millió forintos költséggel. Ehhez kapcsolódóan megtörtént a Tourinform-iroda berendezése, bútorok, eszközök beszerzése is. A Tisza-tó Strand Nonprofit Kft. fenntartásában működő Tourinform iroda 19 éve szolgálja a település turizmusát, az iroda évente 3 ezer látogatói megkeresést kezelt, mely a költözéssel valószínűleg megsokszorozódik. Az új Tourinform iroda a legnépszerűbb attrakció bejárata mellé költözött, a hét minden napján nyitva van.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-ben indította el a strandfejlesztési programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon. A második ütemben a Tisza-tónál 7 település strandjai közel 700 millió forintból újultak meg. A fejlesztések elsősorban a vizesblokkok, öltözők, játszóterek és a parti sétány megújítására, továbbá családbarát és egyéb szolgáltatások bővítésére irányultak. A strandfejlesztés harmadik ütemében pedig 5 település strandfejlesztése kezdődhetett meg összesen 163 millió forint értékben. Abádszalók (Tisza-tó Strand); Kisköre (Szabadvízű Strand és Camping); Sarud (Kalandpart); Tiszanána (Dinnyésháti strand); Tiszafüred (Szabadstrand).

Abádszalókon a tavalyi második ütemben 114,9 millió forintból megvalósult többek között a bejárati épület rekonstrukciója, környezetrendezés, közműkialakítás és egyéb infrastrukturális fejlesztések, mint közvilágítás, árnyékolás és térbútorok elhelyezése. Mini golfpálya létesült, illetve útbaigazító és egyéb információs táblák kerültek ki.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai