hirdetés
hirdetés

30 üres műanyagpalackért jár egy metrójegy Rómában

Egy automatába kell bedobálni a palackokat és máris kapjuk a jegyet, amellyel metrózni lehet vagy 100 percig bármelyik buszt használni.

hirdetés

Minden palack öt centet ér a legújabb rendszerben és 30 palack kell ahhoz, hogy összejöjjön egy jegy ára, amelyet akár egy telefonos applikációra is le lehet tölteni az utazás előtt és így még papírt sem használ a rendszer - írja az RTE.ie angol nyelvű oldala. Eddig három állomáson lehetett így fizetni és az első statisztikák szerint egy hónap alatt 100 ezer palack gyűlt össze. A város vezetése most azt tervezi, hogy kiterjesztik más megállókra is a rendszert.

A római szeméthelyzet egyébként sok olasz városhoz hasonlóan elég katasztrofális, az állomások környékén is nehezen győzik a szemétmennyiséget. A városnak csak három metróvonala van, a jegyek ára nemzetközi összehasonlításban olcsónak számít a maga másfél eurós árával. Nem csak a tömegközlekedni lehet ilyen módon, de akár parkolni is lehet ingyen, igaz ezt nem Rómában. Leedsben például van egy parkolóház, ahol 30 darab palackért egy óra ingyenes parkolás jár.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai