Nagy siker volt ez a kiállítás a római Falconieri-palotában

Nagy siker volt ez a kiállítás a római Falconieri-palotában 

Molnár Vera az egyik úttörője volt a számítógépes művészetnek, amellyel az 1960-as években kezdett el foglalkozni.
Száz év után újra megcsodálhatjuk az ókori Róma kőbe vésett térképét

Száz év után újra megcsodálhatjuk az ókori Róma kőbe vésett térképét 

Péntek óta láthatja ismét a közönség az ókori Róma Forma Urbis néven ismert térképet a Colosseum szomszédságában nyitott új múzeumban.
Jön a Róma-Budapest kiállítás

Jön a Róma-Budapest kiállítás  

Február 22-től öt teljes héten át ingyenesen látogathatják az érdeklődők a Róma-Budapest összművészeti tárlatot.
Két új úti cél a WIZZ téli kínálatában

Két új úti cél a WIZZ téli kínálatában 

A diszkont légitársaság két új, közvetlen járattal bővíti magyarországi kínálatát. Decembertől Róma is közvetlenül elérhető lesz a Debrecen Nemzetközi Repülőtérről. November 14-től pedig a légitársaság skóciai járatai Edinburgh helyett ezúttal az országrész legnagyobb városába, Glasgow-ba repülnek majd Budapestről
Szeret borzongani? Egy római út során része lehet benne

Szeret borzongani? Egy római út során része lehet benne 

Rómában mostantól látogatható Julius Caesar megölésének helyszíne. Ez az olasz főváros egyik legérdekesebb ókori műemlékegyüttese, ahol történelmi források szerint Kr. előtt 44-ben, március idusán leszúrták Julius Caesart.
Róma, az örök magyar úti cél

Róma, az örök magyar úti cél 

Az olasz főváros lehet az idei sláger a repülővel utazó magyarok körében a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Megállapításuk szerint tízből hét honfitársunk négy napnál többet tölt választott úticélján. Továbbra is a kontinensen belüli úti cél a legkeresettebb, de Ázsia egyre népszerűbb.
Panorámalift repít a római Colosseum tetejére

Panorámalift repít a római Colosseum tetejére 

A római Colosseumban koncerttel avatták fel az ókori amfiteátrum panorámafelvonóját, amely a látogatók előtt megnyitott felső emeletekre akadálymentesen segít feljutni június elsejétől.
Szénporral szennyezték be a Trevi-kút vizét

Szénporral szennyezték be a Trevi-kút vizét 

Olsz klímaaktivisták feketére festették Róma egyik ikonikus látványossága, a Trevi-kút vizét.
Kulturális előadásoknak ad majd otthont a Colosseum

Kulturális előadásoknak ad majd otthont a Colosseum 

A világ másik leglátogatottabb épületét, a római Colosseumot évek óta tatarozzák, bővítik és a modern technikát is bevetik, hogy újabb programokkal szolgáljanak a látogatók számára - írja laptársunk, a Privátbankár.
Holokausztmúzeum épül Rómában

Holokausztmúzeum épül Rómában 

Újraindul a holokauszt áldozatai emlékének szentelt múzeum építése Benito Mussolini fasiszta diktátor egykori rezidenciája közelében - erősítette meg Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter közösségi oldalán pénteken.

Most épp Rómában hagyta utasait a Wizz Air 

A menetrend szerint vasárnap 19:55-kor Rómából Budapestre induló gépének felszállását előbb eltolta egy órával a Wizz Air, majd nem sokkal később törölte a járatot a légitársaság, a 24.hu értesülése szerint. 

Huszonötezer eurós kárt okozott egy amerikai turista a Spanyol lépcsőn 

Éled a tömegturizmus, jönnek a szabályok betartását mellőző utazók is. A Spanyol lépcsőre 2018 óta még leülni sem szabad. 

Római műemlékbe csapódott egy turista drónja 

A szigorú repüléstilalmi övezet szabályainak megsértése miatt helyeztek vád alá egy turistát, miután Róma központjában egy műemlék tetejébe csapódott a drónja.

Rómában is döcög a turizmus a háború miatt 

A pandémia után az ukrajnai háború nyomja rá bélyegét a közeledő húsvéti szezonra Rómában, ahol 2019-hez képest a felére csökkent a foglalások száma - nyilatkozta Giuseppe Roscioli, a szállókat tömörítő Federalberghi szövetség elnöke kedden.

Visszakéri az olasz múzeumokban vendégeskedő festményeit Oroszország 

Egy kiállításra kölcsönadott Tiziano- és egy Picasso-festményt is visszaszállítanak Oroszországba, miután a római kulturális tárca felfüggesztette a kétoldalú kulturális kapcsolatokat az ukrajnai háború miatt - közölték az érintett múzeumok csütörtökön.

Eladó egy római villa eredeti Caravaggio-freskóval 

Eladó a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít. A római Villa Aurorára a januári árverésen majdnem 500 millió eurós (172 milliárd forintnál) kikiáltási árnál kezdődik majd a licitálás a The Guardian brit napilap online kiadása szerint.

Nyit Rómában Augustus császár mauzóleuma 

Újra látogatható a Római Birodalom alapítójának mauzóleuma. Ez a  világ valaha épített legnagyobb római sírépítménye.Ezen a héten 14 évnyi restauráció után kinyitja kapuit.

Lezárták a Szent Péter teret és a bazilikát 

Lezárták a Vatikánban a látogatók előtt a Szent Péter teret és a Szent Péter-bazilikát az új koronavírus okozta fertőzés terjedése ellen bevezetett óvintézkedések részeként, miközben az észak-olaszországi Lombardia kormányzója a tömegközlekedés és a nem szükségcikkeket áruló üzletek leállítását, illetve bezárását szorgalmazta.

Csődhullám Olaszországban a vírus miatt 

Betett a koronavírus terjedése: a bizonytalanság miatt az emberek lemondják az utazásokat és a foglalásokat. Vállalkozások tízezrei mehetnek tönkre segítség nélkül - írja a Forbes.hu.

Vízkereszti ebédet főztek Rómában a rászorulóknak a Kapuvári ÍzvadÁszok 

Tömött sorok vártak Róma belvárosában a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata készítette meleg ünnepi ebédre hétfőn, miután 2015-től hagyománnyá vált, hogy minden évben január 6-án a Szent Egyed közösség római konyháján a magyar amatőr szakácscsapat főz a rászorulóknak.

Újabb része látható Róma rejtélyek övezte földalatti bazilikájának 

Páratlan szépségű faldekorációk keltek életre Róma egyik ókori földalatti bazilikájában, amelyet a restaurálás után kedden mutattak be a sajtónak.

30 üres műanyagpalackért jár egy metrójegy Rómában 

Egy automatába kell bedobálni a palackokat és máris kapjuk a jegyet, amellyel metrózni lehet vagy 100 percig bármelyik buszt használni.

Hulladékért utazás - Rómában 

Az olasz főváros metróállomásainál bemutatták azt az új műanyaghulladék-gyűjtőrendszert, amely a műanyagpalackokért cserében metrójegy vásárlását teszi lehetővé.

Összevesztek az aprón Rómában 

Kitört a vihar a római városvezetés és az egyház között a Trevi-kútba dobált aprópénzek felhasználása miatt.

Szemétben úszik Róma 

Egészségügyi vészhelyzetről ír az olasz sajtó hétfőn, miután az elszállítatlan háztartási hulladék ismét beborítja Róma utcáit.

Hétre nőtt a Star Alliance lounge-ok száma 

Június 29-én, pénteken nyit Róma Fiumicino repülőterén a Star Alliance 7. saját márkás várója - közölte csütörtökön a szövetség képviseletében a Lufthansa.

Róma is elesett: bevette a tél 

Sűrű havazásra ébredtek Róma lakói hétfőn: az éjszakától folyamatosan hulló hó teljesen megbénította a közlekedést.

Fizetőssé válik a római Pantheon 

Eddig ingyenes látogathatták a turisták Róma ikonikus épületét, azonban ez 2018 májusától megváltozik – közölte az olasz Kulturális Minisztérium.

Vízkorlátozást vezetnek be Rómában  

Csökkentik az éjszakai víznyomást az éjszakai órákban szeptember elsejétől Rómában és a vele szomszédos Fiumicino területén a szárazság miatti rendkívüli vízhiány miatt - jelentette be az olasz főváros vízszolgáltatója hétfőn.

Leáll az olasz tömegközlekedés csütörtökön 

Csütörtökön sztrájkolnak az olasz tömegközlekedési dolgozók.

Naponta harminc kutat zárnak el Róma utcáin 

Naponta harminc kutat zárnak el Róma utcáin hétfőtől a rendkívüli hőség okozta szárazságban, egyes római kerületekben azonban nem vezetnek be vízkorlátozást a kutakat használó hajléktalanok és romák segítésére. 

Helyreállítják Augustus császár mauzóleumát Rómában 

Restaurálják és megnyitják a nagyközönség előtt Augustus császár síremlékét Rómában, amelyet hetven év romlás után a Tim olasz telefontársaság finanszírozásával alakítanak át modern múzeumegyüttessé.

Rómába utazók, figyelem: korlátozások lesznek az olasz fővárosban 

A római szerződés aláírásának 60. évfordulója miatt közlekedési, idegenforgalmi korlátozások várhatók a hétvégén az olasz fővárosban - tájékoztatta a Rómába készülő magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata szerdán.

Megnyílik a turisták előtt az ókori Róma legrégebbi börtöne 

Egy évig tartó helyreállítás után július 21-től ismét megnyitják a látogatók előtt a Capitolium-dombnál levő ókori börtönt, az ókori Róma legrégebbi börtönét, ahol a hagyomány szerint egykor Péter apostol is raboskodott.

Megnyitják a turisták előtt a római Colosseum arénáját 

Egyelőre kísérleti jelleggel megnyitják a látogatók előtt a római Colosseum arénáját, vagyis a turisták az ókori amfiteátrum közepén lévő színpadra is kimehetnek az egykori gladiátorok útját követve.

Milyen lehet az ürgéből készült pekenyica? 

A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.

Varjúleves és kecskepaprikás 

A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.

Varjúleves és kecskepaprikás 

A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.

Nagyon vigyáznak a turistákra Rómában 

Olaszországot nem fenyegeti kiemelt terrorveszély, de hatóságai minden szükséges biztonsági intézkedést megtettek a brüsszeli robbantásos merényletek után - mondta Matteo Renzi olasz miniszterelnök szerdán. A Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápának húsvéti programja nem módosul.

A római Pantheon is fizetős lesz 

Nem marad ingyenesen látogatható műemlék a római Pantheon - jelentette be Dario Franceschini olasz kulturális miniszter szerdán. 

Kedvezménykártyákkal csalogatják a turistákat Rómába 

A vatikáni és a római múzeumok belépőjegyein és a tömegközlekedésen is takarékoskodhatnak a szentévben az olasz fővárosba érkező hívők és turisták a nekik kínált kedvezménykártyákkal.

Riadalmat keltett a rómaiakban a szentévi meglepetés 

A szentév december 8-i nyitónapjának estéjén a római Szent Péter téren tervezett fényjátékot meglepetésnek szánták, ám a főpróba megijesztette a lakosokat. 

Intelligens kamerákkal, lezárt légtérrel, ellenőrzőpontokkal készül Róma a szentévre 

Több mint ezernégyszáz helyszín biztonságát felügyelik hétfőtől Rómában a december 8-án kezdődő szentévre készülve - jelentette be Franco Gabrielli római prefektus.

Föld alatt rejtőző bazilikát nyitottak meg a turisták előtt Rómában 

Az ókori épületekben gazdag Rómában is ritka régészeti leletnek számít az a bazilika, amelyet évtizedek óta tartó restaurálás után a nagyközönség előtt is megnyitottak.

Teljes pompájában ragyog a felújított Trevi-kút Rómában 

A tervezettnél gyorsabban készült el a Trevi-kút rekonstrukciója, így a római műemléket már kedden átadták teljes szépségében.

Egyedülálló régészeti kincset nyitottak meg a turisták előtt Rómában 

Páratlan régészeti kincsnek nevezték olasz régészek azt az eddig zárva tartott folyosót, amelyet a római Palatinus-dombon levő császárkori palotákban szerdán nyitottak meg először a látogatók előtt.

Bemutatkozott a magyar kolbász és a pálinka Rómában 

Az olasz piacon eddig ismeretlen vagy kevéssé forgalmazott magyar minőségi élelmiszeripari termékek bemutatását, valamint az olaszországi forgalmazókkal való kapcsolatteremtést szolgálta a Római Magyar Akadémián (RMA) csütörtökön rendezett Hu-Food Day.

Teljesen megújul az ókori Via Appia Olaszországban 

Helyreállítják és látogathatóvá teszik a Rómától a dél-olaszországi Brindisi városáig vezető Via Appia római kori utat, amely jelenleg csak rövid szakaszokon járható - jelentette be Dario Franceschini olasz kulturális miniszter.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!