Milánó búcsút mond a papíralapú jegyeknek

Milánó búcsút mond a papíralapú jegyeknek 

Az elektronikus kártya ugyanannyiba kerül majd, mint a korábbi jegy.
Hétfőtől sztrájkolnak a pécsi buszvezetők

Hétfőtől sztrájkolnak a pécsi buszvezetők 

Nem voltak eredményesek az érintettek közötti bértárgyalások, így március első hetére sztrájkot hirdettek.
Újabb sztrájk Németországban

Újabb sztrájk Németországban 

Ezúttal számos német tartományban a tömegközlekedésben okoznak fennakadásokat.
Januártól ingyenes a tömegközlekedés az egyik magyar városban

Januártól ingyenes a tömegközlekedés az egyik magyar városban 

Január elsejétől mindenki számára ingyenes lesz a tömegközlekedés Tatán. Tavasszal pedig felmérik, hogyan változott az utazók száma, közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata pénteken.
Uzsonnával várják a bringásokat a Westendben

Uzsonnával várják a bringásokat a Westendben 

A főváros szívében elhelyezkedő bevásárlóközpont mindenkit arra biztat, hogy tömegközlekedéssel vagy két keréken érkezzen hozzájuk, ezzel is csökkentve a belvárosi autóforgalmat és légszennyezést. Kifejezetten a kerékpárosoknak és a közösségi közlekedést használóknak alakították ki az üzletközpont Ferdinánd tér felőli bejáratát, ami a szezonnyitásra megújult.
Sokkal olcsóbban utazhatnak ismét a németek

Sokkal olcsóbban utazhatnak ismét a németek 

Május 1-től havi 49 eurós bérlettel lehet utazni a tömegközlekedési eszközökön Németországban.
A luxemburgiak örülnek az ingyenes tömegközlekedésnek

A luxemburgiak örülnek az ingyenes tömegközlekedésnek 

Három éve ingyenes a tömegközlekedés Luxemburgban, ahol a világon elsőként vezették be ezt a rendszert. 
Már közzé is tette az új bérlet variációkat a MÁV

Már közzé is tette az új bérlet variációkat a MÁV 

A miniszterelnök szombat délután bejelentette, a MÁV aznap estére már hivatalos közleményt adott ki az új tömegközlekedési bérletek részleteiről.
Vége a maszkolásnak a bécsi tömegközlekedési eszközökön

Vége a maszkolásnak a bécsi tömegközlekedési eszközökön 

Márciustól már nem kötelező a maszkviselés a bécsi közösségi közlekedésben. 
A spanyolok elköszöntek a covid-korlátozások egyikétől

A spanyolok elköszöntek a covid-korlátozások egyikétől 

A spanyol kormány keddi döntése értelmében több mint harminc hónap után megszűnik a maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedési eszközökön.

Törlik a spanyol tömegközlekedési eszközökön a maszkviselést 

Spanyolországban hamarosan megszűnik a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a kormány február 7-i ülésén dönt a szaktárca javaslatáról, jelentették be hivatalosan Madridban.

Bécsben továbbra is kötelező a maszkviselés 

Miközben a járványvédelmi intézkedéseket világszerte enyhítik, illetve eltörlik, az osztrák főváros továbbra is ragaszkodik a szigorúbb szabályokhoz. A bécsi tömegközlekedési eszközökön egyelőre továbbra is fennmarad a maszkkötelezettség.

Avatarral a bécsi tömegközlekedésben 

A világon elsőként a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien kínál jelnyelven valós idejű utazási infomációkat siket és nagyothalló utasainak. Az aktuális forgalmi változásokat egy avatar, Iris tolmácsolja az érintett utasoknak.

Feje tetejére áll hétvégén a tömegközlekedés  

Futóverseny miatt szombaton és vasárnap jelentős közlekedési változásokkal kell számolni a fővárosban, egyebek mellett egész hétvégére lezárják a Pázmány Péter sétányt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kötöttpályás járatokat ajánlotta a közlekedőknek.

Franciaországban ismét felgyorsult a járvány terjedése 

Már 3. hete emelkedik a napi esetszám, ezért bár nincsenek kötelező korlátozások, de a hatóságok ajánlják a maszkviselést a tömegközlekedésnél.

Olaszországban meghosszabbították a maszk használatát 

Továbbra sem oldották fel a maszk használatát a tömegközlekedésben, csütörtöktől ez alól kivételt csak a repülőgépek jelentenek - rendelte el az olasz egészségügyi tárca szerda este.

Bécsben tömegközlekedsz? Szállíts csomagot! 

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien utasait is bevonná az interneten rendelt csomagok szállításába, így 20 százalékkal lehetne csökkenteni a kiszállítással kapcsolatos üvegházhatású gázok kibocsátását - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája hétfőn az MTI-vel.

Maszk tömegközlekedésnél, a munkaadók előírhatják a védőoltást 

A kormány végre lépett a súlyosbodó járványhelyzet  és a rosszul alakuló számok tükrében.

Virtuális jeltolmács segít a bécsi tömegközlekedésben 

Virtuális jeltolmács kifejlesztésén dolgozik a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien. Segítségével jelnyelven kapják meg mobiltelefonjukra a valós idejű forgalmi információkat a siket és nagyothalló utasok. A próbaüzem hamarosan megkezdődik.

A bécsiek nem bliccelnek 

Európai összehasonlításban a bécsi utasok a legbecsületesebbek: 2020-ban csupán két százalékuknak nem volt érvényes jegye vagy bérlete. Valószínűleg a fizetendő pótdíj összege is elrettentő hatással bír, és napi száz ellenőr biztosítja a járműveken a rend betartását.

A bécsi tömegközlekedési vállalat 3D-s akciója dolgozói védelmében 

3D nyomtatóval készít arcvédőket a Bécsi Közlekedési Vállalat dolgozói számára.

Bécs: nyitnak a boltok, sűrítik a járatokat 

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien a megváltozott helyzetben is gyorsan reagálva szolgálja ki az utazóközönséget, miközben dolgozói egészségét is teljes mértékben szem előtt tartja.

Változás a budapesti tömegközlekedésben 

Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai.

Ingyenessé vált a tömegközlekedés Luxemburgban 

A világ országai közül elsőként a Luxemburgi Nagyhercegség egész területén teljesen ingyenessé vált vasárnaptól a tömegközlekedés. Az ingyenesség a vonatokra, a buszokra és a villamosokra egyaránt vonatkozik az ország egész területén.

Varga Ivett vezeti a BKK-t február elsejétől 

Varga Ivett a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) új vezérigazgatója február elsejétől - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Újabb kínai városokban vezettek be közlekedési zárlatot a tüdőgyulladás-járvány miatt 

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus terjedésének megfékezésére a járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhan után a vele szomszédos Huangkangban és Ocsouban is közlekedési zárlatot vezettek be - derül ki a városok weboldalain csütörtökön megjelent közleményekből.

Csütörtökig biztosan folytatódik a tömegközlekedési sztrájk Franciaországban 

Legalább csütörtökig, az újabb országos tiltakozónapig folytatódik Franciaországban a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja. 

Beszélgetés a tömegközlekedés jövőjéről 

Egyre kiszámíthatatlanabb a menetidő a közlekedésben, és egyre nagyobb hangsúlyt kap a médiában a kurrens közösségi közlekedés, smart city, sharing economy, önvezető autó vagy smart grid kifejezések.

30 üres műanyagpalackért jár egy metrójegy Rómában 

Egy automatába kell bedobálni a palackokat és máris kapjuk a jegyet, amellyel metrózni lehet vagy 100 percig bármelyik buszt használni.

Még egy hónapig tart a retrójáratok szezonja 

A korábbi években megszokott járművek mellett új, úgynevezett „retró” járatok is indultak az idei szezonban, amelyek normál díjszabással vehetők igénybe - adta hírül a BKK.

Ezek a világ legjobb városi tömegközlekedési rendszerei 

Európa fővárosai uralják a leggyorsabb tömegközlekedési hálózatok ranglistáját. Magyarország a 19.

Illatoznak a metrókocsik Bécsben 

Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni az utasok számára a Wiener Linien, Bécs város közlekedési vállalata.

Ha hétvége, irány a Pilis! 

A sokáig várt tavaszi időben örömtelien sokan indulnak kirándulni a főváros környéki erdőkbe - állapítja meg a Pilisi Parkerdő Zrt. és felhívja a figyelmet, hogy nem csak autókázni lehet.

Elkészült az osztrák főváros leghosszabb metróvonala 

Szeptember elejétől a teljes szakaszon szállít utasokat  az osztrák főváros immár leghosszabb metróvonala, az U1. A piros vonalat öt új állomással és 4,6 kilométerrel toldották meg mintegy 600 millió eurós ráfordítással.

Leáll az olasz tömegközlekedés csütörtökön 

Csütörtökön sztrájkolnak az olasz tömegközlekedési dolgozók.

Egyre nő a tömegközlekedők száma Budapesten 

Egyre többen veszik igénybe a budapesti közösségi közlekedést - írta pénteki számában a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletértékesítéséből származó bevételeire hivatkozva.

Bécsi tömegközlekedési csomópontnál vezetnének be alkoholfogyasztási tilalmat 

A bécsi Praterstern elnevezésű tömegközlekedési csomópontnál bevezetendő alkoholfogyasztási tilalomról zajlik a vita, mert az elmúlt időszakban megszaporodtak a környéken az erőszakos cselekmények - számolt be az Österreich című lap pénteken.

A légszennyezettség miatt ingyen tömegközlekedhetünk Szkopjéban 

A magas légszennyezettség miatt keddtől ingyenessé tették a tömegközlekedést Macedónia fővárosában, a szkopjei városvezetés akkor állítja vissza a fizetési kötelezettséget, amikor újra kitisztul a levegő - számolt be az intézkedésről a Kurir.mk macedón hírportál kedden.

Dubait és Abu Dzabit köti össze az első hyperloop 

A szupergyors rendszer 12 perc alatt bonyolítja majd le a 159 kilométeres utazást. 

Ingyen közlekedhetnek a Luzernbe látogató turisták 

A luzerni turisztikai hivatal úgy döntött, fenntartható közlekedésre buzdítja a városba érkező turistákat, méghozzá úgy, hogy ingyenes tömegközlekedést biztosít a szállóvendégek számára.

A berlini BKV annyira tökéletes, hogy mesterségesen építik be a hibákat 

A berlini tömegközlekedési vállalat, a BVG meghúzta azt, amit a BKV belátható időn belül biztos nem fog: vicces reklámot készített.

Jön a bankkártyás fizetés a BKK járművein 

Hamarosan minden fővárosi tömegközlekedési eszközön érintéses bankkártyával is lehet jegyet váltani - írja a Világgazdaság pénteki számában.

480 kilométer fél óra alatt - vonattal 

Alig két hónappal a sikeres nevadai próbaüzem után a hyperloop ötletgazdái már Stockholmot és Helsinkit óhajtják összekötni a tömegközlekedési eszközzel.

Hamarosan 3D-nyomtatású, önvezető busszal közlekedhetünk? 

Amennyiben a tesztek sikeresek lesznek, a városi felhasználók a 12 utas fuvarozására képes járművet mobilapplikációval rendelhetik majd magukhoz.

Ingyenesen közlekedhetnek a turisták Brüsszelben 

Ingyenessé kívánják tenni Brüsszel tömegközlekedését a nyári hónapokra a városba érkező turistáknak, hogy élénkítsék az idegenforgalmat - adta hírül videoriportjában a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap internetes oldala hétfőn.

Hibrid hajó forradalmasíthatja a közlekedést 

A német fejlesztésű FlyShip a repülők, a hajók és a légpárnás járművek előnyeit elegyíti magában.

1220 kilométer per óra: szupergyors közlekedési rendszert tesztelnek 

Az Elon Musk által kifundált koncepció keretében akár 1220 kilométer per órás helyváltoztatásra is szert tehetnének az utasok.

Így változik a budapesti tömegközlekedés az ünnepek alatt 

Változik a tömegközlekedés rendje karácsonykor és újévkor a fővárosban, december 24-én a nappali járatok délután 4 óráig közlekednek, 31-én éjjel pedig sűrítik az éjszakai járatokat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!