hirdetés
hirdetés

A bécsi reptér is rekordot döntött

Csúcsévet zárt tavaly a schwechati reptér. Bécs légikikötőjében ugyanis 21 milliónál is több utas fordult meg, ami 7,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

hirdetés

Az európai átlagot – 7 százalék – kissé meghaladó növekedésben a kelet-európai és a tengerentúli járatok játszották a fő szerepet. A személyszállítás mellett érdekes módon jelentősen csökkent a légi árú fuvarozás, mégpedig  6,2 százalékkal. (Csak összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalma 2011-ben 9 százalékkal nőtt, az itt megfordult utasok száma pedig 8,9 millió fölé emelkedett. Ez  felülmúlta az eddig rekordévnek tekintett 2007-es eredményt.)

A magyarok által is kedvelt reptér életében jelentős mérföldkőnek ígérkezik az új terminál idei átadása. A Skylink néven futó – és az elmúlt években jelentős belpolitikai botrányokkal terhelt –  fejlesztési program 770 millió euróba került, és a tervek szerint idén júniusban adják át. A többször módosított határidő realitását erősíti, hogy a tesztüzemet január elején már megkezdték. Naponta 320 utas barátkozhat az új terminállal, s ez a szám áprilisig 3000 fölé emelkedik. A 31 új üzlettel és 19 étteremmel ellátott új terminálban 3000 új munkahely létesül még ebben az évben. A bécsi reptér vezetői az új bogadó épület belépése ellenére sem túl optimisták az idei forgalmat illetően.  A gazdasági válság miatt 2012-re maximum 1 százalékos forgalomemelkedést várnak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai