A Buon Ricordo Étteremszövetség tagja lett a Trattoria Pomo d’Oro

Tavaly év végén újabb szakmai mérföldkőhöz érkezett az olasz gasztronómia egyik legfontosabb magyarországi képviselője: a Trattoria Pomo d’Oro az első olyan magyar étterem lett, amely bekerült az olaszországi Buon Ricordo Étteremszövetség tagjai közé.

2020-ban kilenc új étterem csatlakozott a szövetséghez, így már 103 hely tartozik a hálózatba. Ebből csak tíz étterem található külföldön: egy osztrák, három francia, egy luxemburgi, egy német és három japán étterem mellett most első magyarországi helyként került be a Trattoria Pomo d’Oro a szövetségbe. 

A Buon Ricordo név minden olasz konyhaművészet iránt érdeklődő számára ismerősen cseng, és a szövetség tagjainak készült és őket jelképező egyedi, kézzel festett, színes tányérokkal számtalan alkalommal találkozhatunk olaszországi éttermek és háztartások falain. A szövetség tagjai ezekben a különleges tányérokban szolgálják fel a hely Buon Ricordo fogását, egy specialitást, ami tökéletesen képviseli a helyi hagyományokat és alapanyagokat, és amely egész évben megtalálható a menüben. 

A Buon Ricordo Étteremszövetséget 1964-ben alapították Dino Villani olasz művészetkritikus, kulturális- és kommunikációs szakember ötlete alapján, az olasz gasztronómiai hagyományok és kultúra megőrzése érdekében. Minőségi éttermek egy csoportját társították azzal a céllal, hogy a régiók autentikus ízei ne vesszenek el a nemzetközi kínálatban.

A Buon Ricordo közel ötven éve biztosít útmutatót a legjobb olasz regionális fogásokhoz és az olasz vendégszeretethez. A tagok elkötelezték magukat a tipikus helyi ételek felszolgálása mellett, számukra a hagyományos ételek és a helyi alapanyagok használata nem röpke divat, hanem tartós elkötelezettség.

A Trattoria Pomo d’Oro Buon Ricordo menüje:

Bivalytejes mozzarellával gratinírozott libamáj pirított kaláccsal, lilahagyma lekvárral

Rukkolás scialatielli tészta fokhagymás garnélarákkal, paradicsomforgáccsal hintve

Branzino - tengerisüllő-filé pancetta szalonnás feketekagyló-raguval töltve, sáfránymártásban

Gratinírozott zabaionekrém friss trópusi és erdei gyümölcsökkel, maracujasorbettel

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.