hirdetés
hirdetés

A hőség sem riasztotta el a jótékony futókat

Idén 1100 futó vett részt a Budapest Airport évente megrendezett jótékony célú repülőtéri futóversenyén, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

hirdetés

Hetedik alkalommal rendezte meg a Budapest Airport a Runway Run névre keresztelt jótékonysági futóversenyét, amely idén is kiemelt érdeklődésre tartott számot - ez persze nem meglepő, hiszen egészen egyedülálló helyszínen, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lezárt 1. futópályáján állhatnak rajthoz az indulók. A Runway Runon évről évre a Budapest Airport meghívására lehet részt venni, de nevezési lehetőséget a repülőtér Facebook oldalán is lehetetett nyerni.

Fotók: Budapest Airport, MTI
Fotók: Budapest Airport, MTI

Idén a légiközlekedési iparág szakemberei, a hatóságok, illetve légitársasági és más, nemzetközi nagyvállalatok képviselői álltak rajhoz.

A nevezési díjakból befolyt összeget a Budapest Airport – immár hagyományosan – a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató SUHANJ! alapítványnak, illetve a leukémiás gyermekek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványnak ajánlja fel.

Fotók: Budapest Airport, MTI
Fotók: Budapest Airport, MTI

A rajt előtt a futók bemelegítését Vigh Domonkos fitnesz és testépítő Európa- és világbajnok segítette, az indulók között pedig olyan kiemelkedő sportolók is rajthoz álltak, mint Storcz Botond és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozók.

A felnőtt indulók 5 és 10 kilométeres távok közül választhattak, a gyerekek számára pedig immár harmadik éve lehetőség volt 1,5 kilométeres távon megmérettetni.

5 kilométeres távon a női mezőnyben Herter Katalin Júlia, a férfiak közül pedig Csuka Balázs bizonyult a leggyorsabbnak. 10 kilométeren Vas Gábor és Szőke Cecília ért elsőként célba.

Fotók: Budapest Airport, MTI
Fotók: Budapest Airport, MTI

Szijjártó Péter külügyminiszter 10 kilométeres távon 43 perc 56 másodperc alatt ért célba, amivel a tizennyolcadik helyet érte el a mezőnyben.

A szervezők a leggyorsabb csapatokat is díjazták, a repülőterek közül például a Berlin Airport, a légitársaságok közül pedig az ASL Airlines állhatott a dobogó legfelső fokára.

Fotók: Budapest Airport, MTI
Fotók: Budapest Airport, MTI

A Runway Runon díjazták a leggyorsabban célba érő futókocsis, kézi meghajtású kerékpáros és látássérült indulót is: Csomós Júlia, Juhász Tamás, Bereczki Nelli lettek a mezőny legjobbjai.

A verseny fő szponzorai az Airbus Industries, a Qatar Airways, a Mercedes Benz Hungária, Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ, a KPMG és az anna.aero légiközlekedési szakportál voltak.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai