hirdetés
hirdetés

A Nyugat-Dunántúlra terelnék a lengyel turistákat

Az elmúlt évi eredmények kiértékelése és az idei év felkészülése zajlik most - mondta az Utazás kiállítás nyugat-dunántúli standján munkatársunknak Tama István. A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője elmondta, hogy idén a régió a legtöbb társkiállítóval jelent meg a vásáron. 

hirdetés

Mivel az idei év a gasztroélmények éve, ezért igyekeztek a vásári megjelenést is ennek jegyében felépíteni, de a régió hagyományos termékei, a gyógyfürdők, a természetjáráshoz és a kultúrához kapcsolódó turisztikai termékek is színre léptek.

Tama István szerint az elmúlt évben az országhoz hasonlóan a régió jól teljesített, 2015 rekordévnek számított.

Tama István
Tama István
– Érdekes módon a négy vezető desztinációban, Bükön, Győrben, Sárváron, és Sopronban stagnál, vagy kis mértékben emelkedett csak a vendégéjszakák száma, de a többi helyeken erőteljes emelkedést tapasztaltunk. Célunk is volt, hogy a térben szétnyissuk a forgalmat, de a négy zászlóshajót szeretnénk továbbra is erősíteni – tette hozzá.

Az igazgató úgy látja, hogy idén a távolabbi turisztikai piacokon elsősorban Budapestnek van lehetősége megjelenni, ezért számukra a közeli piacok, Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Lengyelország az, amelyben sikereket remélhetnek.

- Az országban nagyon sok a lengyel turista, de kevés a nyugat-dunántúli érdekeltség, messze is vannak, és nem annyira ismert ez a régió. Erre a részre is szeretnénk ráerősíteni a jövőben.

Terveik közt beszámolt arról, hogy a helyi termelőket szeretnék helyzetbe hozni úgy, hogy a vendéglátóhelyek és a szállodák minél nagyobb arányban vegyenek a helyi termelőktől és gazdálkodóktól, így lesz egyedi és hitelesebb a kínálat.

Idén szeptember 21-én lesz 225 éve annak, hogy gróf Széchenyi István megszületett, és Savariában (a mai Szombathelyen) 1700 éve, 316-ban született Tours-i Szent Márton. Így Széchenyi-emlékév és Szent Márton-emlékév is lesz, mindkettő nagyon fontos téma a régióban, erre koncentrálnak. Kapcsolódnak a központi programokhoz, és saját terveket is készítenek az ünneplésekre.

A Szent Márton-év kapcsán a francia turisták számára erősebb bemutatkozást szerveznek, a tervek készen állnak. Franciaországban Szent Mártonnak nagyon erős a tisztelete, így zarándokúton vagy kerékpárral elérhetők lesznek az egyes programok, látnivalók helyszínei.

A Széchenyi programhoz kapcsolódva a Széchenyi kastélyban és más helyeken is látványos programokat szerveznek.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai