hirdetés

A Vapiano a WOLT-ot választotta

A tavaly a magyar piacon megjelenő finn ételfutár szolgáltatást választotta házhoz szállító partneréül a Vapiano. A négy budapesti egységgel rendelkező német tulajdonú, frissen készült olasz tésztákat, pizzákat és salátákat kínáló étteremlánc több minőségi és kultikus fővárosi étterem mellett került fel a platformra. A WOLT bővítési stratégiájában többek között a Profession.hu-val közösen készített kutatási adatokra is épít.

hirdetés

Saját futárhálózattal és korábban a házhoz rendelőknek elérhetetlen partneréttermekkel tört be 2018 nyarán a hazai piacra a WOLT. A folyamatosan bővülő futárhálózat mellett az étteremkínálatot is folyamatosan szélesítik, legutóbb többek között az All About Street Food, a Saladbox Restaurant, a Kuszkusz és a Hachapuri, a Séf asztala, a Flat White Kitchen, a Tommy Di Napoli, a Pasta Per Te és a Vapiano vált elérhetővé a WOLT ügyfelei részére.

A bővítésben fontos szempont volt, hogy továbbra is olyan éttermekből válogathassanak a házhoz rendelni vágyók, amelyek egyrészt különlegesek, prémium kategóriájúak. Emellett fontos szempont volt az is, hogy maguk az ügyfelek mit is szeretnek fogyasztani. A budapestiek ízlését a Profession.hu-val közös, munkahelyi étkezési szokásokat vizsgáló kutatással mérte fel a közelmúltban a cég.

Ebből kiderült, hogy kiszállítás esetén a magyarok a külföldi nemzetek konyhái közül elsősorban az olaszt szeretik. Több, mint kétszer annyian választanának itáliai ízeket, mint akik a hamburger mellett tennék le a voksukat. Ázsiai ételeket pedig csak a válaszadók 6 százaléka rendelne első helyen. Fontos szempont ugyanakkor a megkérdezettek számára az alacsony szállítási költség mellett az étel frissessége és minősége is.

– Missziónk, hogy a budapestieknek eljuttassuk kedvenc éttermi fogásaikat frissen, a WOLT-tól megszokott minőségben és sebességgel. A magyar piacon, ahogy számos más piacon is, különösen kedveltek az olasz tésztaételek, ebben a kategóriában pedig a Vapiano pozíciója különösen erős. Büszkék vagyunk rá, hogy az étteremlánc rajongói most már a WOLT-on keresztül juthatnak kedvenc fogásaikhoz– Tajta Ákos, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója.

A folyamatos bővítés lehetővé tette, hogy a kiszállítási területet is megnövelje a cég, így most már Budapest szinte egész területén elérhető a szolgáltatás.

A Wolt-ról

A Wolt egy finn startup, amely 2014-ben indult el Helsinkiben, 2018 májusában pedig Budapesten is megnyitott. Elérhető számítógépről és okostelefonról is, alkalmazás formájában. Finnországban a kezdetekkor kevesebb mint egy év alatt 130 ezer felhasználó és 500 étterem csatlakozott a Wolthoz, Magyarországon pedig már közel 200 étteremmel áll szerződéses viszonyban és mintegy 400 futárt foglalkoztat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai