hirdetés
hirdetés

Az Alitalia 49%-át veszi meg az Etihad

Nemrég a vásárlás feltételeiről állapodott meg a két légitársaság, bár azt pontosan nem tudni, mennyit fektet be az Etihad az Alitaliába.

hirdetés

A két légitársaság egy közös nyilatkozatban beszélt arról, hogy már csak az üzlet véglegesítése van hátra – a hatósági jóváhagyást azonban még meg kell várni. A 800 millió eurós tartozást felhalmozó Alitalia június 13-án szavazta meg az Etihad befektetési ajánlatát – veszteségei miatt az olasz légitársaság számára az üzlet ugyanis sorsfordító lehet, bár tavaly októberben 300 millió eurós tőkeemelést hajtottak végre a cégben, és 2008-as privatizációja előtt is támogatta az állam a vállalatot.

Az Alitalia korábbi nyilatkozata szerint az Etihad befektetése az olasz cég pénzügyi stabilitását eredményezheti.

Az Etihad szerint az üzlet véglegesítését követően a légi utasoknak több lehetősége lesz az olaszországi ki- és beutazásokra.

Forrás: Alitalia Facebook oldala
Forrás: Alitalia Facebook oldala

A cégek nem közöltek részleteket azzal kapcsolatban, hogy az emírségi légitársaság mennyit fektet be az Alitaliába, de az olasz közlekedési miniszter, Maurizio Lupi elmondta, hogy az Etihad az elkövetkező négy évben akár 1,25 milliárd eurót is invesztálhat a cégbe. Hozzátette, hogy június 24-én a két vállalat találkozott az Alitalia hitelezőivel, mely során döntő előrelépésre került sor.

Ahogy azt korábban megírtuk, az Alitalia tavaly októberben csődvédelmet kért, miután a tavalyi év első felében 294 millió eurós veszteséget és egymilliárdos adósságot jelentett. A légi fuvarozó nehezen bírja a versenyt a rövid távú útvonalakon a diszkont légitársaságokkal és a nagy sebességű vonatokkal, ezért inkább a hosszú távú járatokra összpontosítanának.

(forrás: Tourexpi)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai