hirdetés
hirdetés

Elérte a célját a pénteki demonstráció

Másodjára szerveztek békés felvonulást a turizmusban dolgozók, ezúttal azért, hogy átadják követeléseiket a miniszterelnöknek vagy politikai illetékeseknek.

hirdetés

Szeptember 18-án a Budai Várban a Dísz téren 16 és 19 óra között újra demonstrációt tartott a szakma. 

Az akció előzménye a múlt pénteki, több mint 1500 turisztikai dolgozó és 80 busz részvételével lezajlott békés felvonulás volt a Hősök terén. 

A most pénteken lezajlott megmozdulás célja az volt, hogy a szervezők a turisztikai szektor megmentésére irányuló követeléseket (Főnix manőver) átadják Orbán Viktor miniszterelnöknek, vagy az általa kijelölt személyeknek. A széles körű, sok területre kiterjedő követelések között szerepel egyebek között az utazásra nem javasolt térségek besorolásának eltörlése, a bértámogatások meghosszabbítása, és a belföldi vagyoni biztosíték díjának teljes átvállalása, hogy az utazási irodák belföldi utakat is tudjanak szervezni.

A követelések átadása a tegnapi demonstráción sikeresen megtörtént, ahogyan az videón is látszik. Most tehát a kormánynál pattog a labda.

A közösségi médiában A Turisztikai Szektor Saját Érdekképviselete néven szerveződött széleskörű szakmai összefogás résztvevői számos követelést fogalmaztak meg a kormány felé, és egy petíció aláírására is buzdították a turizmusban dolgozókat, illetve az iparág sorsáért aggódókat.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai