hirdetés

Holnapután

A csokornyakkendő ma már a védjegye. Családi cégük idén lépett krisztusi korba, és a 33. születésnap okán először arra gondolt a Zsidai-família, hogy amit idáig elértek, annak bemutatására készítsenek egy szép, látványos albumot. Aztán úgy ahogy van, elvetették ezt a magasztos gondolatot. És inkább egy olyan mű született – ez lett Zsidai Roy: Spíler című könyve -, amely arról szól, honnan jött és merre tart a hazai gasztroélet egyik legsikeresebb szereplője.

hirdetés

Aki „Főzz le mindenkit!” alcímet viselő munkájában ötleteket, tanácsokat ad saját tapasztalata alapján: hogyan válhat valaki sikeressé, miképp kell kikerülni a buktatókat, és vajon miért kell száműzni a szótárból a „probléma” kifejezést?

E self-help könyv bemutatójára került sor november utolsó szerdáján, Roy egyik vadonatúj helyén, az Operaház-beli átalakított kávézóban, ahol Ugron Zsolna kérdezte a könyv főszereplőjét, valamint Heal Edinát (Google Magyarország vezetője) és Gerendai Károlyt (üzletember, Sziget Fesztivál, Costes tulajdonos stb). Beszélgetésükön többek közt a siker, mint drog került szóba, a kudarc érzésének visszacsatolási szerepe, a megélhetési és az inspiráló vendéglátás közti ellentét boncolgatása. Roy elmondta, náluk a családban sosem maguk számára hoznak döntéseket, hanem az utánuk következő generációnak, vagyis szülei az ő gyerekeinek készíti elő a jövőt, ő már az unokáiban gondolkodik és így tovább.

A könyvbemutatón naná, hogy jelen voltak Roy életének legfontosabb alakjai: a családja. Imádott szülei és felesége, valamint négy tündéri kisgyereke. Megkérdeztem tőle, szokott-e egyáltalán aludni (annak fényében, hogy népes családja mellett sorra nyitja újabb újabb helyeit, miközben a meglévőkön is rajta tartja a szemét, és jövőre sem tétlenkedik majd, gondoljunk csak a Jamie Oliver-féle étteremnyitására meg új hoteljének közelgő avatójára), mire azt válaszolta, úgy napi hat-hét órát minden nap.

Védjegyét pedig, a csokinyakit, mindössze három éve hordja. Ki gondolta volna? Úgy hozzá nőtt, én azt hittem, szinte azzal bújt ki édesanyja hasából.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai