hirdetés

Így áll most a Kisfaludy szálláshely-pályázat

2020. május 25-én jelent meg a Magánszálláshelyek és Egyéb szálláshely fejlesztése elnevezésű pályázat, amelynek keret összege 60 milliárd Forint. Ezáltal Magyarország minden magán és - egyéb szálláshely tulajdonosa és üzemeltetője pályázati lehetőséghez jut valamennyi, a vidéki térségben működő, legfeljebb 8 szobával rendelkező magánszálláshely, minden egyes szoba felújításához 1 millió forintot ad a kormány még ebben az évben. Esztergomban tartottak a témában sajtótájékoztatót. 

hirdetés

A múlt csütörtökig összesen 8712 pályázat érkezett, amely 27 334 szoba felújítását jelenti mintegy 26,84 milliárd forint értékben. Csak Komárom-Esztergom megyéből 76 szálláshely adta be pályázatát 246 szoba felújítására 245 millió forint igényelt támogatási összeggel. Esztergom városából 21-en pályáztak eddig, amely 64 szobafelújítását jelenti 64 millió forint értékben. Ennek az új programelemnek köszönhetően a turisztikai szolgáltató szektor legkisebb szereplői, a magánszállás-, és egyéb szálláshelyek tulajdonosai és üzemeltetői juthatnak soha nem látott fejlesztési forrásokhoz – hangsúlyozta Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Nyomatékosította továbbá, hogy az érdeklődők tájékoztatására minden segítséget megadnak:

1. Kisfaludy pontokat hoznak létre országszerte, a tervek szerint 20 nagyváros Tourinform irodákban és egyéb információs pontokon, lesz Kisfaludy pont itt Esztergomban, Egerben, Gyulán, Hajdúszoboszlón, Hévízen, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben, Hollókőn, Győrben, Kiskunmajsán és Vásárosnaményben is. Ezeken a helyeken egy hónapon keresztül folyamatos tájékoztatást és akár a pályázat beadásában is érdemi segítséget kaphatnak az érdeklődők a hét 7 napján napi 10 órában.

2. A Kisfaludy pontok mellett telefonos ügyfélszolgálat is várja az érdeklődőket, eddig több mint 8000 hívás érkezett. Az ügyfélszolgálat elérhetősége: +36 1 5100 670

3. Mindezek mellett egy oktató videóanyag is elérhető, amely lépésről lépésre vezeti végig a pályázókat a pályázati űrlapon. A videó elérhető a kisfaludyprogram.hu weboldalon, valamint a Turisztikai Ügynökség honlapján. A támogatás igénylésére jogosult tehát minden olyan 8 szobakapacitást nem meghaladó vidéki szálláshely, amely vagy magánszemély vagy valamely vállalkozás tulajdonában áll és rendelkezik érvényes regisztrációval a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felületén, továbbá 2019-ben is működött és rendelkezett érvényes működési engedéllyel.

A pályázat megjelenését követően közel 3000 új NTAK regisztráció érkezett, mindez azt igazolja, hogy ez egy soha vissza nem térő alkalom a potenciális pályázói kör számára – emelte ki Horváth Péter vezérigazgató.

"Adatok szerint Komárom-Esztergom megyében 347 magánszálláshely működik, amelyek 885 szobával rendelkeznek, tehát a program keretében ennyi szoba újulhat meg az év végéig. Esztergomban 53 magánszálláshely jogosult 186 szoba megújítására. A fő célunk az, hogy minél több családi-, és kisvállalkozásnak nyújtsunk segítséget a megújuláshoz, továbbá célunk az is, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelynek eredményeként a szezonalitás is csökkenhet az ágazatban. Minden érintett helyi szolgáltatót és vállalkozót arra biztatok, hogy éljen a pályázat adta lehetőséggel, amíg a rendelkezésre álló forrásaink megengedik. Szobánként egy millió forintot kapnak fejlesztéseik megvalósítására Magyarország kormányától, Önöknek ehhez csak annyit kell tenniük, hogy felújítanak és megújulnak az év végéig. – zárta gondolatait Horváth Péter.

A pályázatokat július 15-ig lehet benyújtani, a támogatásokat még ezen a nyáron folyósítják a nyertes pályázóknak.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a kiszállítások és az elvitelre való ételkiszolgálás miatt megnövekedett papír- és műanyag csomagolóeszközökről?

Kiadónk társoldalai