Nagyon jó évet vár a turizmusban az MTÜ vezérigazgatója

Nagyon jó évet vár a turizmusban az MTÜ vezérigazgatója 

A Magyar Turisztikai Ügynökség új vezetője beszélt a turisztikai csúcsszerv előtt álló feladatokról.
Váltás az MTÜ élén: visszatér Könnyid László

Váltás az MTÜ élén: visszatér Könnyid László 

Adatalapú országmarketing, értékesítés, erősebb szabályozási környezet – ezek a következő időszak kulcsszavai a Magyar Turisztikai Ügynökség élére visszatérő Könnyid László szerint.
MTÜ: szeptemberi előrejelzés, foglaltsági adatokkal

MTÜ: szeptemberi előrejelzés, foglaltsági adatokkal 

A tavalyihoz hasonló forgalmat vár a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Balaton körül az ősz első hónapjában.
Módosult az NTAK, szakaszosan vezetik be

Módosult az NTAK, szakaszosan vezetik be 

Elfogadta a Kormány a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)  javaslatát, így a vendéglátó üzletek és jeggyel látogatható turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége szakaszosan indul el a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé. 
Már lehet nevezni a Virágos Magyarország versenyre

Már lehet nevezni a Virágos Magyarország versenyre 

Az idén 30. alkalommal megrendezett Virágos Magyarország versenyre június 15-ig jelentkezhetnek az önkormányzatok - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kedden az MTI-vel.
Ilyen volt a magyar megjelenés a berlini ITB-n

Ilyen volt a magyar megjelenés a berlini ITB-n 

A fenntarthatóság, a Z generáció utazással kapcsolatos elvárásai, a biztonságos utazás kérdése, és a megújult magyarországi infrastruktúra– egyebek mellett ezek a témák szerepeltek az idei ITB Berlin programjában. A nemzetközi vásáron a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és 15 hazai társkiállító képviselte hazánkat. A részvétel azért is volt különösen fontos, mert Németország a turistaforgalom szempontjából évek óta az első számú küldőpiacunk, tavaly 2,1 millió vendégéjszakát töltöttek hazánkban az onnan érkező vendégek - tájékoztatta lapunkat az MTÜ.
Versenyképesség a fókuszban az MTÜ és a szakma találkozóján

Versenyképesség a fókuszban az MTÜ és a szakma találkozóján 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ bővítése, a kormányzati rezsitámogatási lehetőségek, valamint a hazai és nemzetközi előrejelzések is szóba kerültek az ágazati egyeztető fórumon. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tavaly decemberben indította el a fórumsorozatot, melynek célja, hogy lehetőséget nyújtson az aktív szakmai párbeszédre. A márciusi találkozón közel 20 meghatározó turisztikai szervezet képviselője vett részt.
MTÜ: egyeztetés aktuális témákról a szakma képviselőivel

MTÜ: egyeztetés aktuális témákról a szakma képviselőivel 

Rendszeresen megtartva, ágazati egyeztető fórumot indított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) azzal a céllal, hogy az aktuális feldadatokat és témákat egyeztesse ezentúl a szakmai szervezetekkel.
Az MTÜ Kiemelt Partnere a Dean’s College Hotel

Az MTÜ Kiemelt Partnere a Dean’s College Hotel 

A Dean’s College Hotel sikeres pályázat benyújtást követően elnyerte az Magyar Turisztikai Ügynökség Kiemelt Partner státuszát a ’Szálloda és Szállodalánc’ kategóriában - tájékoztatta lapunkat a szálloda.
Megnőtt a hazai Tourinform irodák forgalma

Megnőtt a hazai Tourinform irodák forgalma 

Folyamatosan növekszik a turistáknak nyújtott információszolgáltatások száma a hazai Tourinform irodákban.  Az idei év első 8 hónapjában közel 1 millió 300 ezer vendégérdeklődésre válaszoltak személyesen, írásban, vagy telefonon keresztül az irodák munkatársai. Így az információszolgáltatások száma csupán 8 százalékkal marad el a 2019-es év eredményétől.

Járvány előtti szinten a nyári turisztikai szezon 

Azt írták ezzel kapcsolatos közleményükben, idén nyáron 16,4 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, ami elérte a 2019-es szezon eredményét.

Itt az MTÜ új vezérigazgatója 

Az ügyvezetést is érintő szervezeti változásról tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).    

Elindult az igyutazunk.hu 

A honlap célja, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) és más adatforrások alapján - többek között - a sajtónak, az önkormányzatoknak, illetve minden érdeklődőnek naprakész képet mutasson a hazai turizmusról. A tematikus honlapon minden tartalom térítésmentesen olvasható.

Az MTÜ-vezér bemutatta új helyetteseit 

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója május 26-án mutatta be a szakmai szervezetek képviselőinek két új helyettesét, akik a turizmus további fellendítésén dolgoznak majd a következő időszakban.

Még a rekordév alatti eredményre számít 2022-ben az MTÜ 

A férfi kézilabda Európa-bajnokságnak pozitív hatása volt a turisztikai forgalomra: januárban az előzetes adatok szerint az árbevétel megközelítette a rekordnak számító 2019-es és 2020-as eredményeket a magyarországi szálláshelyeken; idén egész évben is jelentős fordulat várható az ágazatban - ismertette Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója legfrissebb podcastjában kedden a szervezet előrejelzését.

MTÜ: minden idők legjobb nyarát zártuk 2021-ben 

Mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese a szervezet közösségi oldalára feltöltött videójában pénteken. Idén kiemelt figyelmet kap a hivatásturizmus, a vendéglátás, a vallásturizmus és az egészségturizmus fejlesztése.

Magyar megjelenés a barcelonai IBTM-en 

16 magyar szolgáltató vett részt Barcelonában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) exkluzív hivatásturisztikai networking rendezvényén 2021. november 29-én, az IBTM World szakvásár előestéjén.

Kulturális turisztikai menedzser képzés indul 

Keresztféléves kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával a december 15-ig jelentkező első 15 fő ösztöndíjban részesül, amely megegyezik az első félév tandíjával.

Megnyílt a strandfejlesztési pályázat 

Csütörtöktől lehet pályázni a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. legújabb strandfejlesztési pályázataira, amelyek keretében 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll  rendelkezésre az Európai  Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és a  kormány támogatásával a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén található szabadvizű strandok fejlesztésére. Pályázatot 2021. december 16-ig lehet benyújtani.

MTÜ-vezér: októberben a vidék elérte a járvány előtti szintet 

Ekkor 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek Magyarországon, 62 százalékkal többet, mint egy éve, és 2019-hez képest is mindössze 15 százalék az elmaradás, mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szombaton közétett podcastjában.  

Sikerrel zárult a Bor a vendéglátásban képzéssorozat 

Minden eddiginél többen, csaknem 300 fő vett részt országszerte tíz helyszínen zajló Bor a vendéglátásban borismereti képzéseken, amelyek október elejétől egy hónapon át zajlottak nagyvárosainkban.

Látványos a magyar stand a WTM-en 

Újra nyüzsgő vásári hangulatban képviselheti a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország turisztikai kínálatát, a koronavírus miatti lezárások után első alkalommal vesz részt épített standdal a november 1-3. között személyesen, majd november 8-9. között online zajló World Travel Market nemzetközi turisztikai vásáron.

Csaknem 600 milliós fejlesztés a Balatonnál 

A kilátók, kilátópontok összekapcsolását célzó csaknem 600 millió forintos fejlesztés valósul meg a balatoni turisztikai térségben - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap az MTI-vel.

Kopogtat a tél, jöhetnek ismét a strandfejlesztések 

A Magyar Tuirsiztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja tovább folytatódik. Újabb 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetők tovább a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó, valamint a Duna és a Tisza mentén lévő szabadvizű strandok.

Ezek idén a legvirágosabb települések 

A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult. A megmérettetésre több mint 320 pályázat érkezett, a zsűri összesen 49 díjat oszt ki. 2021-ben a legvirágosabb települések Nagykanizsa, Veresegyház, Etyek és Buzsák lettek.

Turizmus Világnapja az MTÜ szemszögéből 

A Turizmus Világnapján fontos kiemelni, hogy összefogással és közös stratégia mentén rekord szezont zárt a belföldi forgalom, hangsúlyozza közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A borturizmus áll az őszi kampány fókuszában 

A Magyar Turisztikai Ügynökség őszi országos forgalomélénkítő kampányt indít, amelynek a fókuszában a hazai borrégiók állnak. A cél a turisztikai szezon meghosszabbítása és a borvidékek egyediségének, sokszínű kínálatának bemutatása. Ezzel egyidőben elindul a megújult bor.hu, amely még gazdagabb tartalommal és praktikus funkciókkal segíti a turisták tájékozódását - közölte az MTÜ.

Partneri megállapodást kötött az Airbnb és az MTÜ 

Az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös kampányt indít, hogy ösztönözze a belföldi és külföldi turistákat Budapest és környékének újrafelfedezésére. A két  fél együttműködésük keretében kívánják támogatni a járvány utáni turizmus növelését és annak felelős helyreállítását Budapesten és környékén - tájékoztatta lapunkat az Airbnb.

Könnyebb a beutazás Magyarországra 

Megjelent a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosítása a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól, amely a korábbi szabályozáshoz képest könnyebb beutazást tesz lehetővé Magyarországra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Aki most lemarad a foglalással, az kimarad? 

Május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma. Ha a növekedés ilyen dinamikus marad, a főszezonban nehéz lesz már szállást találni a népszerű hazai nyaralóhelyeken - hívja fel a figyelmet közleményében az MTÜ.

A szakmát népszerűsítő kampányt indított az MTÜ 

A Magyar Turisztikai Ügynökség kisfilmekkel, imázsvideóval, új weboldallal elindította szakma népszerűsítő kampányát. Kiemelt cél az ágazat presztízsének növelése, valamint az, hogy a pályaválasztás vagy átképzés előtt álló diákok a turizmust és vendéglátást válasszák.

Rekordforgalom várható a belföldi szálláshelyeken 

Idén is van esély a nyári rekordforgalomra a belföldi turizmusban: hétről hétre nő az előfoglalások száma a vidéki szálláshelyeken, a nyári hónapokra már havonta csaknem egymillió vendégéjszakát lekötöttek, a legtöbbet, 1,1 milliót júliusra - nyilatkozott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.

Menetrend szerinti járatok is érkeznek majd Sármellékre 

A repülőteret a Nyugat kapujának szánják, amely a felújítás után európai színvonalú, korszerű légikikötőként működhet.

2020 számokban - ahogyan az MTÜ látja 

Részletes statisztikát adott ki a Magyar Turisztikai Ügynökség a tavalyi év vendégforgalmi adatairól.

Már él az új típus szerinti besorolás a vendéglátásban 

Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan korszerű rendszer jött létre, amely lehetővé teszi az ágazat megfelelően szegmentált és átlátható irányítását - hangsúlyozza a Magyar Turisztikai Ügynökség.

MTÜ: télen a nyárról 

Több mint 80 szabadvízi strand újulhat meg országszerte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandfejlesztési programjának köszönhetően.

Megújult Magyarország nemzetközi turisztikai weboldala 

Bár drasztikusan csökkent a turisztikai célú nemzetközi utazások száma, az utazással kapcsolatos tartalmak fogyasztása, az úti célok iránti érdeklődés töretlen. A Magyar Turisztikai Ügynökség ezért is tartotta kiemelten fontosnak, hogy már ebben az inspirációs fázisban segítse az utazni vágyók tájékozódását, és elindítsa a teljesen megújult wowhungary.com-ot, Magyarország nemzetközi turisztikai országmárkájának honlapját.

Az MTÜ-nél a Mentsük meg a turizmust! szervezői  

A személyes találkozón az alábbiakról egyeztettek. Ha nem születnek hathatós intézkedések, keményebb lépéseket fontolgatnak.

Várhatóan egy hónapig maradnak érvényben az utazási korlátozások 

A nemzetközi járványhelyzetre való tekintettel szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok turisztikai céllal nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig - vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk, döntött a Kormány - olvasható az MTÜ honlapján.

Ők a Virágos Magyarország idei győztesei 

Kihirdették a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az idén rendhagyó módon a lakosság számára meghirdetett Virágos Magyarország verseny győzteseit; a legszebb kertek, illetve legszebb balkonok kategóriákba összesen közel 2500-an pályáztak, mindkét kategóriában 11 díjat ítéltek oda, köztük a Bálint Gazda emlékdíjat - közölte a turisztikai ügynökség az MTI-vel kedden.

Szárnyra kapott a belföldi turizmus 

Majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltött a balatoni strandok környékén mintegy 430 ezer vendég júliusban - mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Ezüsttálcán kínáljuk a vendégeinket a versenytársaknak? 

A rövidtávú lakáskiadás szabályozása és korlátozása miatt a Magyar Apartmankiadók Egyesülete (MAKE) és a Felelős Rövidtávú Lakáskiadók Szövetségének (FRLSZ) közös javaslatcsomagot nyújtott be a szigorítás kidolgozásával megbízott Magyar Turisztikai Ügynökséghez.

MTÜ: személyre szabott kampány 

A hirdetések 2020 nyarán először azoknak az országoknak a lakóit szólítják meg, amelyek Magyarországtól autóval is elérhető távolságban vannak.

Jól ismert a szakma számára új turizmus miniszteri biztos 

Két éves időtartamra jelölt ki Rogán Antal kabinetfőnök, a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok elvégzésére új miniszteri biztost, dr. Guller Zoltán személyében - derül ki a pénteki Magyar Közlönyből. Az új miniszteri biztos jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A magyar lakosságnak reklámozza Budapestet az MTÜ 

A budapesti turizmus népszerűsítése érdekében kampányt indít a Magyar Turisztikai Ügynökség, melynek keretein belül különleges perspektívából mutatják meg a fővárost. Budapest a magyaroknak is mindig tud újat mutatni, tele van felfedezésre váró élménnyel, amelyek miatt a magyar családoknak is érdemes útra kelni. A kampány azt üzeni: Budapest visszavár, ez a nyár sem múlhat el élmények nélkül.

Indul az online Turizmus Akadémia 

A weboldal létrehozásának célja, hogy a turizmusban dolgozókat tematikus szakmai, réspiaci tudással vértezzék fel. A két szervezet tudásanyaga témakörválasztást követően érhető el a turizmusakademia.hu weboldalon.

Így áll most a Kisfaludy szálláshely-pályázat  

2020. május 25-én jelent meg a Magánszálláshelyek és Egyéb szálláshely fejlesztése elnevezésű pályázat, amelynek keret összege 60 milliárd Forint. Ezáltal Magyarország minden magán és - egyéb szálláshely tulajdonosa és üzemeltetője pályázati lehetőséghez jut valamennyi, a vidéki térségben működő, legfeljebb 8 szobával rendelkező magánszálláshely, minden egyes szoba felújításához 1 millió forintot ad a kormány még ebben az évben. Esztergomban tartottak a témában sajtótájékoztatót. 

Utaztató? Most elmondhatja milyen a helyzete! 

A Magyar Turisztikai Ügynökség tisztában van vele, milyen súlyosan érintette a piaci szereplőket a Covid-19 járvány. A további intézkedések meghatározásához szeretne pontos képet kapni az irodák üzleti helyzetéről, ezért a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal közösen kérdőíves felmérést indít.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!