Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Április végén rendezik Esztergom kedvelt programsorozatát

Április végén rendezik Esztergom kedvelt programsorozatát 

A programsorozatnak most is része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál és a Lampionos Hajós Felvonulás.
Turisztikai konferenciát rendeztek Esztergomban

Turisztikai konferenciát rendeztek Esztergomban 

Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. konferenciát tartott a város és a térség szakmai közönségének a Grand Hotel Esztergom épületében november 20-án. A több mint száz résztvevővel zajló konferencia kiemelt témája Esztergom jövő évi turisztikai stratégiája, valamint a szlovák, cseh és lengyel küldőpiaci lehetőségek bemutatása volt.
Reggeli, szomszédokkal a hídon

Reggeli, szomszédokkal a hídon 

Határon átívelő reggelivel ünnepelték a Mária Valéria híd újjáépítését a két város, Párkány és Esztergom közreműködésével.
Egom, Babits, Botticelli és még sok minden más

Egom, Babits, Botticelli és még sok minden más 

Ahogy vendéglátóink segítségével egyre több érdekességről hallunk városuk történetéből, lassan kibontakozik a kép: kevés olyan utazó lehetett a múltban, aki Magyarország felé tartva, vagy onnan útban máshová, ne került volna valamiképp kapcsolatba az egykori magyar koronázó székhellyel, Esztergommal.  
Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott egy esztergomi kávépörkölő

Michelin-csillaggal felérő elismerést kapott egy esztergomi kávépörkölő 

A Great Taste Awards minősítési rendszere a Michelin-csillagéhoz hasonló: egy, kettő, illetve három csillaggal értékelik a legjobbnak vélt termékeket. Két csillagot például a benevezett delikát termékek maximum tíz százaléka érhet el.
Készül a koronázó város az államalapítás ünnepére

Készül a koronázó város az államalapítás ünnepére 

Koronázó városhoz méltó programokkal készül Esztergom az államalapítás ünnepére. A háromnapos ingyenes rendezvény helyszíne a Vízivárosban található Erzsébet park lesz, ahová több ezer látogatót várnak.
Esztergom kincsei újra megtekinthetők

Esztergom kincsei újra megtekinthetők 

Megújult épülettel és látványraktárral nyit újra a Magyar Nemzeti Múzeum Balassa Bálint Múzeum.
Új piac Esztergom központjában

Új piac Esztergom központjában 

Megnyílt Esztergomban az új, közel egymilliárd forintból felépített piac a város központjában, mondta a város polgármestere hétfőn.
Az idei év kiemelt rendezvényeit mutatták be Esztergomban

Az idei év kiemelt rendezvényeit mutatták be Esztergomban 

Április 18-án, kedden az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. sajtótájékoztatót tartott az esztergomi exKomárom állóhajón, ahol az idei év kiemelt turisztikai rendezvényeit mutatták be, majd study tour keretében három kiemelt helyszínt látogattak meg a résztvevőkkel - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Exkluzív okospanzió nyílt Esztergomban  

Az exkluzív vendéglátóhely H11 Rooms Panzió néven nyitotta meg kapuit a Dunakanyar fővárosában, a Hősök tere 11. szám alatt. A teljesen automatizált folyamatoknak és modern eszközöknek köszönhetően az okospanzió vendégei akár a recepció kihagyásával is bejuthatnak a szálláshely területére és szobájukba - tájékoztatta lapunkat a szálláshely.

Komplex, innovatív programkínálat Esztergomban 

Vadonatúj, integrált városi szolgáltatást kínál a Tourinform Esztergom iroda, amely hálózatos együttműködés keretében fogta össze az Esztergomban elérhető szolgáltatókat és szolgáltatásokat. A komplex programkínálat egységes arculattal lépett piacra, elsődlegesen kifejezetten az osztálykirándulásokat fókuszba helyezve. 

Visit Esztergom: új honlap, letisztult arculat 

Új, letisztult, elegáns honlap várja az Esztergomba látogatókat, immár iranyesztergom.hu helyett visitesztergom.hu címen, magyar, angol és szlovák nyelven. Az új honlap nemcsak megjelenésében lesz más, többletfunkciók is elérhetőek lesznek az oldalon - tájékoztatta lapunkat az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Egyelőre megmenekül az esztergomi élményfürdő 

Bár a jelenlegi nehéz helyzetre hivatkozva több önkormányzati tulajdonban lévő intézményt bezárnak Esztergomban, a takarékosság azonban a szintén önkormányzati tulajdonban lévő Aquasziget Élményfürdőt nem érinti, holott az 44 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet, számol be a pillanatnyi helyzetről az Rtl Híradó beszámolója alapján a 24.hu hírportál.

Irány Esztergom! 

Itt egy itiner arra az esetre, ha van egy napunk, hogy felfedezzük a Dunakanyarban található város legjobb helyeit.

Konferencia Esztergom turizmusáért 

Esztergomot turisztikailag a tíz legkeresettebb magyarországi város közé emeljük – mondta Szekér Zoltán, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. új ügyvezetője, a Szent Adalbert Központban megtartott Esztergomi Turisztikai Konferencián.

Két vidéki ismert topétterem feladta 

Egy pécsi és egy esztergomi vendéglátóhely is lehúzza a rolót.

Az esztergomi topétterem szintet lép 

Barna Ádám séf irányításával egy minden eddiginél izgalmasabb, vibrálóbb, élményközpontú konyha jött létre az esztergomi 42 Restaurant & Bar-ban. A hírek szerint a Michelin is tesztelte őket nyáron.

Megújult az esztergomi Strázsa-hegy 

Az ország területének mintegy harmadát kitevő védett természeti területeink értékeinek megőrzése érdekében az elmúlt több mint 10 évben Magyarország soha nem látott mértékben valósítottak meg természetvédelmi beruházásokat.

Vallásturizmus fórum kezdődött Esztergomban 

Az esztergomi Szent Adalbert Központban kedden kezdődött meg a Nemzeti Vallásturizmus Fórum első ülése, ahol különböző felekezetek vezetői és világi szakemberek kétnapos rendezvényen vitatják meg a vallásturizmus fejlesztésének lehetőségeit.

Friss koncepcióval és új névvel nyitott újra ez az esztergomi étterem 

Az esztergomi Bistro42 neve mindenkinek ismerősen cseng, aki otthonosan mozog a hazai gasztro-világban. A 42 Restaurant and Bar néven újranyitott étterem megújult koncepció mentén, alapjaiban átalakított különleges enteriőrrel és nagyvilági szemlélettel várja a vendégeket, kliséktől és besorolásoktól mentesen - tájékoztatta lapunkat az étterem.

Izgalmas terek, harmonikus megoldások 

Jó ideig állt elhagyatottan egy különös formájú, félbehagyott betonépület Esztergom közepén. Ebből alakítottak ki alig egy év leforgása alatt egy négycsillag superior kategóriájú elegáns városi hotelt, ahol a belsőépítészeti munkákat a Kroki Stúdióra bízták, a ház vendégszobáiba és különlegesen tágas közösségi tereibe pedig elegáns JAB textilek kerültek. (x)

Konferencia és díjátadó a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválján 

A Töltődj és lazulj múzeummal! című kétnapos szakmai konferenciával és díjátadóval zárul a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválja Esztergomban.

Új, exkluzív (kaland)túra az esztergomi bazilikában 

Hazánk legnagyobb vallási épületének felújítását most egy igazán különleges szemszögből mutatja be az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Irodájának legújabb túrája - tájékoztatta szerkesztőségünket az Iroda.

Indul a jelentkezés az MSZÉSZ őszi közgyűlésére 

2021. november 10-11-én Esztergomban a Grand Hotel Esztergom szállodában rendezi meg őszi, kétnapos közgyűlését a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Esztergomi hotelavató, Pagonnyal 

Pagony egy 5 éves welsh terrier, "aki" gazdáját, Hernádi Zsoltot kísérte el a Grand Hotel Esztergom megnyitójára. Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója a magánbefektetők képviselőjeként vett részt a sajtóeseményen.

Négy Duna-menti város, ha összefog 

A Dunakanyar négy városának - Esztergom, Szentendre, Vác és Visegrád - turisztikai szervezeteinek szakmai napján jártunk autentikus környezetben, a szentendrei Skanzenben.

Study-támogatás, reptéri könnyítés, új tematikus séta 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének közgyűlésén számos értékes újdonságot osztottak meg a hallgatósággal az előadók.

Nyitva a Dunakanyar új topszállodája 

A Market Építő Zrt. egy korábban félbehagyott épületből alakította ki a 149 szobás, négycsillag superior szállodát Esztergomban, fenséges panorámával a bazilikára.

Tanszálloda építése Esztergomban 

Új funkciót kap, de továbbra is a turizmus szolgálatában marad a Fürdő Szálló Esztergomban.

Tanszálloda az esztergomi Fürdő Szállóból 

A helyi önkormányzat megállapodott a térségi szakképzési központtal, hogy a város tulajdonában lévő Fürdő Szálló épületét tanszállóként hasznosítják.

Megújulhat Esztergomban a Fürdő Szálló 

A 180 éves, patinás épület rekonstrukciója 2021 első hónapjaiban kezdődhet.

Egyházi szálloda nyílt Esztergomban 

Augusztus 31-én, hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola egykori kollégiumából 56 szobát alakítottak ki 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással.

Így áll most a Kisfaludy szálláshely-pályázat  

2020. május 25-én jelent meg a Magánszálláshelyek és Egyéb szálláshely fejlesztése elnevezésű pályázat, amelynek keret összege 60 milliárd Forint. Ezáltal Magyarország minden magán és - egyéb szálláshely tulajdonosa és üzemeltetője pályázati lehetőséghez jut valamennyi, a vidéki térségben működő, legfeljebb 8 szobával rendelkező magánszálláshely, minden egyes szoba felújításához 1 millió forintot ad a kormány még ebben az évben. Esztergomban tartottak a témában sajtótájékoztatót. 

Új állandó tárlat nyílt az esztergomi Duna Múzeumban 

A fiatalok érdeklődését is felkeltő, az élményeken keresztüli ismeretszerzést támogató új állandó kiállítás nyílt meg VÍZeum névvel csütörtökön az esztergomi Duna Múzeumban.

Turisztikai projekt nyert tervezőgrafikai díjat 

Magyar díjazottja is van idén a rangos AOI World Illustration Award-nak: Fölföldi Fruzsina nyertes műve egy városi turisztikai kiadványcsomag Esztergomról.

Végre elkészülhet az esztergomi szálloda 

A szerkezetkész esztergomi Mária Valéria Hotel befejezésének a tervezésére és kivitelezésére keres vállalkozót a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. A nyílt tenderfelhívás az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg - értesült a napi.hu.

A Dunakanyar legfelsőbb városa gyorsabban elérhető 

A Budapest–Esztergom vonalon, május 20-án, vasárnaptól a villamos üzemű FLIRT motorvonatok jobb menetdinamikáját kihasználó zónázó menetrendet vezet be a MÁV-START. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökken a menetidő a Nyugati pályaudvar és Esztergom között.

Suhan a szerelvény 

A pályafelújításnak és villamosításnak köszönhetően április 9-től elektromos FLIRT-szerelvények közlekednek a Budapest–Esztergom vonal teljes szakaszán a dízel motorvonatok helyett. A jelenlegi menetrend várhatóan május 20-ig marad érvényben, akkortól viszont 62 perc alatt el lehet jutni Budapestről Esztergomba a gyorsított vonatokkal - közölte kedden a MÁV.

50 millárd landol Komárom megyében turizmusfejlesztésre 

Gyorshajó, élménypark, kilátó, erőd, Rám-szakadék.

Horgász látogatóközpont épül a Búbánat-völgyben 

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesület a Búbánat-völgyi Kerek tó mellett látogatóközpontot épít közel 200 millió forintos beruházással a Lépésekre a Dunakanyartól projektben - mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján hétfőn a térség országgyűlési képviselője, valamint a horgászegyesület elnöke.

Jelentős változások lesznek az esztergomi vasútvonalon 

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. Három hétvégén péntek estétől hétfőn hajnali 3:00 óráig Pilisvörösvár–Esztergom között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Húsvétkor nem lesznek korlátozások.

Nemzeti emlékhely lett az esztergomi Várhegy és Víziváros 

Nemzeti emlékhellyé avatták az esztergomi Várhegyet és Vízivárost: az ezt jelképező sztélét, amelyet a Vármúzeum és a bazilika között állítottak fel, szombaton leplezték le ünnepélyes keretek között.

Nemzeti emlékhely lehet Esztergom 

Az esztergomi Várhegy és Víziváros is bekerülne a nemzeti emlékhelyek közé a kulturális örökségvédelmi törvényhez Völner Pál által beterjesztett módosító indítvány szerint, melyet az Országgyűlés Kulturális bizottsága keddi ülésén egyhangúlag támogatott.

Kultúra minden mennyiségben a Dunakanyarban 

A Dunakanyar sokszínű kínálatát és újdonságait május 12-én szezonnyitó sajtótájékoztatón mutatták be Visegrádon. A térség kerékpáros turizmusának fejlesztése a rendezvény visszatérő gondolata volt, amelynek megvalósulása az idegenforgalom és a helyi lakosok számára is sokat jelentene. Aktualitást adott az újságírók meghívásának, hogy tanúi lehettek a visegrádi hajóállomás ünnepélyes átadásának is.

A hétvégén indulnak a menetrendi hajójáratok a Dunakanyarba 

A Mahart PassNave e hét végétől megkezdi a napi rendszeres menetrendi közlekedést a Dunakanyarba - tájékoztatott a társaság. 

Egészségturisztikai beruházás Esztergomban 

Az Esztergomban épülő, magas színvonalú egészségturisztikai szolgáltatásokat nyújtó MEDIHOTEL Esztergom**** a belső tereiben elkészültek és befejeződtek a szakipari munkák. Teljes egészében elkészült az intézmény III. és IV. emeletét elfoglaló hotel traktus is. Jelenleg a belsőépítészet illetve bútorzat végleges elhelyezése történik az egy és kétágyas szobákban, apartmanokban, valamint a közösségi terekben.

Bali, Hawaii és Japán hangulatát idézik Esztergom új szállodájának szobái 

A Közép-Dunántúli Regionális Operatív program keretében megvalósuló, esztergomi Aqua Palace Hotel*** építése című projekt zárórendezvényére október 30-án került sor. A Investor’2005 Kft. vezetőségén kívül a rendezvényen részt vett az AQUAPLUS Kft. ügyvezetője, valamint a projekt megvalósításában részt vevő alvállalkozók képviselői.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!