hirdetés
hirdetés

Kétmilliárd eurós a veszteség az Accornál

Az Accor 391 millió eurós üzemi veszteséggel zárta tavalyi üzleti évét, szemben a megelőző évben elért 825 millió eurós profittal. Nettó vesztesége viszont 1,99 milliárd euróra rúgott. Bevétele a 2019-es év 4,05 milliárd eurójáról 1,62 milliárdra zuhant - írja a Világgazdaság.

hirdetés

A világ 110 országában jelenlévő francia társaság a járvány miatt elrendelt utazási korlátozások egyik legnagyobb vesztese,ötezer egységéből 82 százalék fogadott vendégeket az évzáró negyedévben, míg szeptember végén az arány még 90 százalék volt. Jean-Jacques Morin pénzügyi igazgató egyes régiókban már lát pozitív jeleket: amíg Európa alszik, Ázsiában, a Közel-Keleten és Dél-Amerikában már magasabb foglaltsági mutatókkal zárult az év.

A 32 százalékos kihasználtság több mint harmadával alacsonyabb a 2019-ben mértnél, s itt csak a kivehető szobákat vették számításba. Tavaly egy éjszakáért átlagosan 73 eurót kellett fizetni az Accorhoz tartozó láncoknál, ez 17 százalékos csökkentést jelent. Az egy kiadható szobára eső átlagbevétel 24 euró volt, 62 százalékkal kevesebb a 2019-esnél. Utóbbi mutatóban már pozitív elmozdulás történt Morin szerint, de a regenerációhoz több kell, a válság előtti szint elérése 2023 előtt nem várható.

A tavaly augusztusban meghirdetett 200 millió eurós költségcsökkentés programjukat elindították, éves szinten 17 százalékos költségmegtakarítást tűztek ki célul.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk