Igazgatóváltás az Accor-lánc házaiban

Igazgatóváltás az Accor-lánc házaiban 

Egy magyarországi Mercure, Novotel és ibis hotelbe nevezett ki új igazgatókat a világ vezető szállodaipari csoportja.
Accor-szálloda lesz ez a nagy múltú vidéki hotel

Accor-szálloda lesz ez a nagy múltú vidéki hotel 

Idén nyártól a legendás székesfehérvári Hotel Magyar Király franchise megállapodás keretében csatlakozik az Accor csoport kiterjedt portfóliójához - tájékoztatta lapunkat a társaság. 
Prémium szállodabrand lépett piacra a Balatonnál

Prémium szállodabrand lépett piacra a Balatonnál 

Szántódon megnyílt a Mövenpick BalaLand Resort Balaton, amely a világhírű prémium vendéglátó márka első magyarországi szálláshelye. A Mövenpick az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportjának része.
Az Accor új márkával rukkolt elő, a világ számos pontján már nyílnak is ilyen házai

Az Accor új márkával rukkolt elő, a világ számos pontján már nyílnak is ilyen házai 

Az új középkategóriás brand neve: Handwritten Collection, és 13 szállodájukat a közeljövőben már e koncepció alapján nyitják. Közös jellemzőjük, mint elhangzott a január 19-én Párizsban tartott nemzetközi online sajtótájékoztatón, hogy az ide tartozó házak esetén mindenütt jellemző a hoteltulajdonosok személyes karaktere - mintegy kézjegyük az adott helyen -,  és az épület jellege valamint belsőépítészeti elemei miatt is egytől-egyig egyedi élményt kínálnak vendégeiknek.
A világ legnagyobb szállodavitorlását fejleszti az Accor

A világ legnagyobb szállodavitorlását fejleszti az Accor 

Az eredeti Orient expressz megálmodója, Georges Nagelmackers állítólag amerikai utazása során, az  óceánjárók fényűző lakosztályaiból, pazar dekorációiból, éttermeiből és társalgóiból is merített ihletet a legendás vonat megalkotásához. Most fordult a kocka, és egy hajó fogja megkapni az Orient expresszről ismert csillogást.
Átalakították az Accor nemzetközi menedzsmentjét

Átalakították az Accor nemzetközi menedzsmentjét 

A francia alapítású szállodacsoport átalakította és újjászervezi  nemzetközi vezetését. Mint ezzel kapcsolatos közleményükben írják, a 2022 júliusában bejelentettek szerint az év első negyedévében fokozatosan, a helyi jogszabályoknak megfelelően alakítják ki új szervezeti struktúrájukat.
Megnyílt a Minaro Hotel Tokaj

Megnyílt a Minaro Hotel Tokaj 

Az Accor vezető luxusmárkája, az MGallery Hotel Collection hivatalosan is megnyitotta új magyarországi szállodáját, a Minaro Hotel Tokaj – MGallery-t. sAz egykori andezitkő bányában megvalósított hotel a Tokaji-hegységben, Magyarország világörökségi borvidékén található. A varázslatos környezetben rejtőző kincset felfedező utazókat el fogja bűvölni a szálloda nyugalma, egyedi dizájnja, jellegzetes élményei, valamint az MGallery márka által kínált átgondolt öngondoskodási rituálék - tájékoztatta lapunkat az Accor.
A debreceni Accor-házat ünnepélyesen (is) átadták

A debreceni Accor-házat ünnepélyesen (is) átadták 

Bár már egy hete nyitva vendégei előtt a debreceni Mercure Hotel, most hivatalos keretek közt is átadták.
Hétfőn megnyílt a Mercure Debrecen hotel

Hétfőn megnyílt a Mercure Debrecen hotel 

Az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja ma Debrecenben nyitott Mercure szállodát, amellyel a fővároson kívül bővíti elismert márkákból álló portfólióját. , és megerősíti vezető szerepét Közép- és Kelet Európában. A város szívében található Mercure Debrecen az üzleti és a szabadidős utazók számára egyaránt tökéletes célpont - tájékoztatta lapunkat az Accor
Accor-kampány: a globális munkaerőválság miatt

Accor-kampány: a globális munkaerőválság miatt 

Indul az Accor “A vendéglátás szíve” kampányának második évada , amely a turisztikai ágazatot népszerűsítve osztja meg munkatársai történeteit Európa több pontjáról.

Két ötcsillagos hotelt nyit Magyarországon az Accor 

A Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkkal mutatkozik be itthon, míg a tokaji Minaro Hotel MGallery a márka első Budapesten kívüli szállodája lesz. A két beruházás összértéke 78 millió euró - tájékoztatta lapunkat az Accor.

Új kelet-európai vezér az Accornál 

Jean Wendling lett az Accor Kelet-Európa operatív irányításért felelős alelnöke, aki Budapestről dolgozik és riportol feletteseinek az Accor kelet-európai regionális igazgatójaként, Sabina Bartyzel csapatában.

Nyáron nyílik a debreceni Mercure hotel 

Az Accor-csoport Magyarországon tovább bővíti portfólióját: a Hajdúság fővárosában nyitja Mercure szállodáját, amely a márka második desztinációja lesz a fővároson kívül. A Mercure Debrecen előreláthatólag augusztustól fogadja első vendégeit.

Ezek a nemzetközi szállodaláncok bojkottálják Oroszországot 

Az Accor közölte, hogy felfüggesztette az összes tervezett oroszországi szállodanyitást és -fejlesztést, valamint az orosz cégekkel való együttműködést, bár továbbra is működteti több mint 50 szállodáját az országban, hogy 3500 orosz alkalmazottját támogassa.

Új vezetők három Accor-szállodánál 

A világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja, az Accor három szállodájához nevezett ki új igazgatót. A csoport idén két vidéki desztináción is nyit hotelt: a Mercure Tokajt Nyíri Csilla, a Mercure Debrecent pedig Demény Gábor vezeti majd. Emellett a Hotel Nemzeti Budapest Mgallery is új vezetővel, Ülkei Gáborral folytatja - tájékoztatta lapunkat az Accor szállodacsoport.

Fogyasztói felmérés: 4 utazás, 40 százalékkal magasabb költés idén 

Az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportjának új kutatása optimizmust mutat az utazások 2022-es visszatérésével kapcsolatban: a felmérésben részt vevők átlagosan négy utat terveznek 2022-ben, és 39%-kal többet szándékoznak utazásra költeni, mint 2019-ben.

Újabb két Accor hotel Budapesten 

A nemzetközi szállodacsoport két hotelmárkát – ez a TRIBE és ibis – is nyit a Liberty projekt többfunkciós épületében a fővárosban.

Mercure hotel nyílik Tokajban 

Az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja Magyarországon bővíti elismert márkákból álló portfólióját. A csoport Tokajban, Magyarország egyik leghíresebb borvidékén írt alá üzemeltetési szerződést. A Mercure Tokajban – amely a márka második desztinációja az országban – jövő tavasszal fogadja első vendégeit.

Kampánnyal és podcasttal támogatja a szektort az Accor 

A hotelszakmával foglalkozó, októberben induló podcast – az azonos nevű európai iparági platform része – a vendéglátásban dolgozók történeteit meséli el. Az Accor a szakma minden szereplőjét bátorítja, hogy #HeartOfHospitality hashtaggel ossza meg történeteit. Az első évad interjúalanyai az iparág nemzetközi nagyágyúi és a jövő fiatal vezetői lesznek, a témák között megjelenik a gasztronómia, a vendéglátás jövője, a nők szerepe a szektorban és a fenntarthatóság is.

Magyarországra hozza a TRIBE hotelmárkát az Accor 

Közép-Európa első TRIBE hoteljét valósítja meg közösen az Accor szállodacsoport és a Futureal, a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője.

Új kampánnyal ünnepli a nyitást az Accor 

A korlátozások világszerte számos célállomáson enyhülnek, és az elhalasztott utazások miatt jelentős a kereslet is. A kampány megmutatja, hogy az Accor bízik az utazás újraéledésében, és megerősíti, hogy a vállalat egyre nagyobb hangsúlyt fektet a szabadidős szegmensre.

Kétmilliárd eurós a veszteség az Accornál 

Az Accor 391 millió eurós üzemi veszteséggel zárta tavalyi üzleti évét, szemben a megelőző évben elért 825 millió eurós profittal. Nettó vesztesége viszont 1,99 milliárd euróra rúgott. Bevétele a 2019-es év 4,05 milliárd eurójáról 1,62 milliárdra zuhant - írja a Világgazdaság.

A Mercure Budapest Korona lett az év szállodája 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) a Mercure Budapest Koronát választotta az Év Szállodájának. Az idén harmincéves hotel teljesen megújul, a két éve kezdődött felújítási munkák áprilisban fejeződnek be.

Műanyagmentesíti hoteleit az Accor 

Az Accor csatlakozik az ENSZ Global Tourism Plastics Initiative programjához, és 2022 végéig összes szállodájában kivonja a vendégélményből az egyszer használatos műanyagból készült eszközöket.

Erőteljesen növekedik az Orbis Group 

2019 első félévének teljesítménye szerint a teljes kelet-európai régió eredményei erősek maradtak, +5%-os RevPAR növekedéssel. A bővülés fő motorja az átlagos napi ár (ADR) volt, mely 4,4%-kal emelkedett. A 2019-es első félévi konszolidált bevétel 4,8%-kal, 155,3 millió euróra nőtt. Az EBITDA 51 millió euróra növekedett, ami 19,3%-os növekedést jelent.

Két Accor hotel egy épületben 

Teljesen megújult a Várnegyed szomszédságában fekvő Mercure Budapest Buda szálloda. Két új hotelmárka – a Mercure és az ibis – kap helyet az új épületben, amely régóta Budapest turisztikai térképének része. A vendégeket 400 szoba, összesen 800 m2 alapterületű konferenciatermekkel rendelkező üzleti szolgáltatás, valamint étterem és bár várja. 

Újhullámos hűségprogram az Accor-nál 

Az Accor egy teljesen új irányvonalat határozott meg a hűségprogramjának, átalakítva azt egy teljesen integrált, globális platformmá. Az új program része számos szolgáltatás, hűségpont, élmény és érték, melyek fontosak a vendégek számára, függetlenül attól, hogy dolgozni, élni, vagy kikapcsolódni szeretnének.

Első negyedév: stabil növekedés 

Az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis Hotel Group első negyedéves eredményei kiemelkedőnek bizonyultak. A vállalat Magyarországon kétszámjegyű növekedést ért el több indikátorban és további szállodák megnyitását is tervezi.

Az AccorHotels megvásárolta a Mövenpick Hotels & Resorts-ot 

Az AccorHotels bejelentette, hogy aláírt egy megállapodást a Mövenpick Holdinggal és a Kingdom Holdinggal, a Mövenpick Hotels & Resorts megvásárlásáról, 560 millió CHF (482 millió EUR) készpénzért. A tranzakció árazása szinergiák figyelembevétele előtt és tranzakciós költségek felszámolása után 14,9x 2019e EBITDA szorzón történik, míg pro forma metodológia alapján 10.0x 2019e EBITDA szorzó alatti árazást jelent a szinergiák hatását és a szállodai fejlesztések kifutását is beleszámítva. A tranzakció akvizíciós hatása a következő évtől jelenik meg a Csoport eredményeiben.

Ki emlékszik még a Hotel Wienre? 

Nem messze attól a helytől, ahol a derék szovjet parlamenter, Ilja Afanaszjevics Osztapenko bronzba öntött mása lengette zászlóját, állt és fogadta vendégeit a Hotel Wien. A legfeljebb érdekesnek mondható épületben az Orbis Hotel Group ver tanyát ibis Styles márkájával — közölte szerdán a szállodaipari vállalat.

Rekordbevételekből terjeszkedik az Orbis Hotel Group 

A sikeres 2016-os év után tovább tudta növelni bevételeit a magyarországi Accor-szállodákat is üzemeltető Orbis Hotel Group. A cég hazánkban és a régióban is terjeszkedik. 

Franchise partnerekkel fejlesztené az Accor márkákat Magyarországon az Orbis Hotels 

Az Orbis Hotels franchise partnerekkel fejlesztené az Accor márkákat Magyarországon. A hálózatfejlesztés célja a folytonos bővülés a régió országaiban. 

A BGE előadótermét modernizálta az AccorHotels 

Az új generáció szakembereinek képzése a felsőoktatási intézmények, valamint a munkaerőpiaci szereplők közös feladata. Ezen cél megvalósítása érdekében az AccorHotels, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem együttműködési megállapodást kötött 2016. december 6-án.

A szűkített paritás az online szállásfoglalók közös nevezője 

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot folytatott a hazai online szállásfoglalási piacon a versenyt korlátozó tényezők, elsősorban az árparitás ügyében. A szolgáltatók elfogadták, hogy csak szűkített paritást kötnek ki a szerződéseikben. 

További növekedés előtt az Orbis Hotel Group  

„A kelet-európai AccorHotels szállodák üzemeltetésének 2015. januári átvételével a Csoport nemzetközivé vált, megteremtve az új piacokon való további növekedés lehetőségét” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis SA elnök-vezérigazgatója. Egy év telt el azóta, hogy az Orbis Hotel Group átvette az AccorHotels valamennyi márkájának kelet-európai üzemeltetését, ezzel a régió legnagyobb szállodahálózatává vált, több mint 100 szállodával, melyből 17 Magyarországon Sofitel, MGallery, Novotel, Mercure és ibis márkanevek alatt üzemel.

Két szállodát vásárolt az Orbis Budapesten 

Ezzel a lépéssel is csökkenti a szállodabérleti díjakat Magyarországon az Orbis Csoport.

Az AccorHotels-é lesz a Fairmont, a Raffles és a Swissôtel is 

Három ikonikus szálloda-brandre csapott le az AccorHotels: a Fairmont, a Raffles és a Swissôtel láncok kerülnek a cég portfóliójába, ezzel megszerezve a vezető pozíciót a luxushotelek piacán.

Új vezetőket neveztek ki az AccorHotels globális csapatában 

A személyi változások a franciaországi, az észak- és dél-amerikai HotelServices vezérigazgatói posztjában történtek.

Nevet vált az Accor 

Az Accor neve AccorHotels-re változik és hangsúlyossá teszi szellemiségéből adódó, mindenkinek szánt üzenetét: „Feel Welcome”.

Accor: A jövő a digitális stratégia 

Az Accor bejelentette a szállodaipari digitális szolgáltató FASTBOOKING felvásárlását. A francia FASTBOOKING vállalatot 2000-ben alapították és napi támogatást nyújt közel 4000 szállodának világszerte. Főbb tevékenységi területei a szállodai honlapfejlesztés, disztribúciós értékesítési csatornák menedzselése, digitális marketing kampányok menedzselése, revenue menedzsement optimalizációs eszközök és versenytárs elemzés, figyelés. A két fő piaca Európa és Ázsia.

Távozott a Novotel Budapest Centrum igazgatója 

Az elmúlt években az Accor márkák alá tartozó szállodák üzemeltetése szegmensek mentén került meghatározásra. Ennek megfelelően az alábbi szervezeti változás került bevezetésre a magyarországi és szlovákiai midscale szegmensben.

Átszervezés és igazgatóváltások az Accor Magyarországnál 

Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis stratégiai részvényesével, az Accorral a közelmúltban megkötött, januárban lezáródó megállapodás keretében 38 kelet-európai szállodával bővitette portfólióját, melybe beletartozik a Sofitel, MGallery, Novotel, Mercure és ibis brand alatt üzemelő 17 magyarországi szálloda is. Emiatt több személyváltozásra is sor került az Accor budapesti központjában.

Felülmúlta a várakozásokat az Orbis szállodacsoport eredménye 

A hotelhálózat dinamikusan terjeszkedett az új franchise- és menedzsmentszerződéseknek, illetve az Accorral történő tranzakció befejezésével kapcsolatos tevékenységeknek köszönhetően.

Magyar győztes az Accor nemzetközi versenyén 

A versenyen a legjobb bárpultosok, séfek, recepciósok és felszolgálók mérkőztek meg.

Lengyel szállodacsoport üzemelteti az Accor közép-európai hoteleit 

Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis megállapodást kötött az Accorral, mint stratégiai részvényesével 46 közép-európai szállodájának átvételéről, továbbá egy Master License szerződés is aláírásra került a felek között.

Hűségpontokból adomány 

Az Accor lehetővé tette vendégeinek, hogy a Le Club Accorhotels hűségprogramban gyűjtött pontjaikat adományokká konvertálják az Accor Szolidarítás alapítványi alap számára.

Hotelóriás jött létre az Accor kínai együttműködésével 

Az Accor a Kínában elismert Huazhu Hotels Grouppal állt össze.

Accor-adomány rászorulóknak 

Az Accor munkatársai 2006 óta minden év decemberében, szerte világon összefognak, hogy a Szolidaritás hetének keretében segítsenek a leginkább rászorulóknak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!