Kirándulások és nosztalgiautak

A nyári időszakban egyre több turista keresi fel a fővárosi nevezetességeket, Budapest fürdőit, illetve zöldövezeteit. A célpontok megközelítésében kiemelt szerepe van a közösségi közlekedésnek, ezért nyáron a BKK is sűríti a turisztikai szempontból fontos járatait. Emellett a kiemelt vonalakon nosztalgiajáratok színesítik az utazás élményét.

Irány a zöldövezet!

A nyári időszakban a dunai hajójáratok hangsúlyos szerepet kapnak, hiszen a félóránként induló járművek a budai és pesti oldalon is több, turisztikailag jelentős helyszínt érintenek, a Római-parttól a Kopaszi-gátig, valamint a Margitszigetet is. Utóbbi még a 26-os busszal érhető el, amelynek vonalán nyáron nagyobb buszok közlekednek, hétköznap 10-12, hétvégenként 7-8 percenként. De persze a zenélő szökőkút és a fényjáték akár a 4-es és 6-os villamos megállójából sétálva is elérhető, aki pedig a Margitszigetet a Hajógyári-szigettel kombinálná, a 226-os busszal mindkét helyszínt érintheti.

Tavasztól őszig a budai hegyvidék a hétvégi szabadidős programok közkedvelt helyszínévé válik, és mivel sokan közösségi közlekedéssel jutnak el a túrák kiindulópontjaihoz, a BKK bővebb szolgáltatást biztosít bizonyos XII. kerületi hegyvidéki vonalakon. A Széchenyi-hegyhez és a Gyermekvasúthoz eljutást biztosító fogaskerekű tavasztól őszig hétvégente sűrűbben indul, a Normafa pedig a 21-es járatok mellett hétvégén napközben meghosszabbított útvonalon, a Boráros tértől a Svábhegyen keresztül közlekedő 212-es buszokkal is elérhető. A kerékpározóknak a BKK javasolja, hogy a fogaskerekűvel vagy a 212-es busszal induljanak a zöldövezetbe, de a bicikliket már az 56-os, 59-es és 61-es villamosokon is lehet szállítani.

A Hűvösvölgy és a Gyermekvasút megközelítéséhez a BKK az 56-os és 61-es villamosokat ajánlja, amelyek kapcsolódnak többek között az M2-es, M4-es metróhoz, továbbá a 4-es és 6-os villamosokhoz is. A piktogrammal megjelölt szerelvényeken kerékpár is szállítható.

 

 

Nosztalgiajáratok Budapesten

A jó idő beköszöntével a szabadtéri programok és látványosságok is megsokasodnak. Ahogy az elmúlt években, idén is több nosztalgiajárat közlekedik májustól őszig. A világ 10 legszebb villamosvonala közé választott 2-es villamos vonalán szombatonként közlekedő N2-es járatról a teljes budai oldal megcsodálható. A világörökségi helyszínként a turisták kitüntetett figyelmét kivívó panoráma minden korosztály számára élvezetes programot kínál.

A vasárnaponként közlekedő N19-es villamos is legalább ennyi látnivalóval szolgál. A Deák térről – júliusban a Móricz Zsigmond körtérről – induló, a Szent Gellért tér érintésével a III. kerületi Katinyi mártírok parkjáig közlekedő járatról a pesti oldal látványosságai csodálhatók meg. A Parlament grandiózus épületére a budai oldalról a legszebb a rálátás. Az útvonal másik érdekessége, hogy sorra érinti Budapest történelmi gyógyfürdőinek nagy részét. A Gellért érintésével elhalad az Ivócsarnok, a Rudas és a Szent Lukács fürdők mellett, de akár a Császár–Komjádi uszodába is elvisz a villamos.

 

Programokkal összefonódva

A retró és nosztalgia-életérzés átélhető a nosztalgia-autóbuszokkal is. A nyári időszakban minden vasárnap körjáratként viszi az érdeklődőket az N109-es nosztalgiabusz a Deák Ferenc tér–Erzsébet híd–budai felső rakpart–Margit híd–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér útvonalon. Ugyan a nosztalgiajáratok útvonalát úgy alakították ki, hogy mind a külföldiek, mind a helyiek számára nyújtsanak érdekességeket, a járművek is figyelmet érdemelnek. A villamosok igazi ritkaságok, mint például a 2624-es acélvázas, kéttengelyes jármű, amely 1906-ban készült, majd a hetvenes évek forgalmi állapotának megfelelően újították fel.

Nem kevésbé számít kuriózumnak az IK630-as autóbusz. Ez a kék-ezüst színekben csillogó kabrióbusz ugyan juniornak számít az előzőhöz képest, hiszen „csak” 1971-ben gyártották, és az akkori NDK-ban szállította az utasokat, egykori társai viszont a főváros megnövekedett turisztikai igényeinek kielégítésére, városnéző buszként 1975-ig szolgáltak a BKV flottájában. Az IK180-as szintén az ikonikus Ikarusz-gyárból gördült ki, és egészen 1980-ig szállította az utasokat.

A flottát erősíti még az UV típusú R47-es retró villamos is, amely minden hónap első szombatján a Deák Ferenc teret kapcsolja össze a Városház térrel. Különlegessége, hogy kapcsolódik a Budafok-Tétény Önkormányzata „Budapest Bornegyede” pincelátogatási programjaihoz, amire pedig igazán érdemes minden borkedvelőnek kilátogatni.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia-vonaljeggyel vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni. A jegy és a bérlet megvásárolható elővételben a BKK ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó kalauztól. A nosztalgia-autóbuszok csak az ülőhelyszámnak megfelelő utasszámmal közlekedhetnek. A járatokról, az útvonalról és a nosztalgiajárművekről részletes információk a bkk.hu/nosztalgia oldalon olvashatók.

Cikkünk a Budapesti Közlekedési Központ szakmai támogatásával készült. További információk és ötletek: www.bkk.hu

Írásunk az Indulj! magazin nyári számában olvasható, amely kapható országszerte az újságárusoknál vagy megrendelhető itt. 


Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.