hirdetés

Lázadás Nagykanizsán

Egy nagykanizsai vendéglátósnál betelt a pohár. Hiába a továbbra is érvényben lévő kormányzati szintű tiltás, úgy döntöttek, február 1-vel kinyitnak, és helyben fogyasztást is kínálnak. Ezzel azonban nagyban veszélyeztetik nemcsak a maguk, hanem vendégeik egészségét is. A következő nyilvános bejegyzést tették ki elhatározásukkal kapcsolatban közösségi oldalukra.

hirdetés
pixabay.com
pixabay.com
 
"Kedves Vendégeink!
2021. február 1.-től megnyitjuk vendéglátóegységünket teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással!
Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/ így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovàbb tàmogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!
Úgy látjuk, hogy abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a vírus kérdést, hogy beoltatja magát mindenki és aztán megszünnek a korlátozások!
Mi ezt nem kívànjuk megvárni!
Amíg egy multiban tolonganak az emberek, és az nem probléma, akkor ha mi kinyitunk, az se legyen az!
A február 1-i nyitásunkkal is szeretnénk kifejezni a Covid miatt kialakult intézkedések egyet nem értését, és nem buzdítva hanem támogatva a normális élet újból való elindítását!
Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az üzletben maszk használata nem kötelező, az asztalok elhelyezése alapból 1,5 m túl vannak!
Kellemes időtöltést kívánunk! A NORMÁLIS ÉLET REMÉNYÉBÉN, sok erőt kíván a Resti vezetősége és dolgozói!"
 
x x x
 
Szerkesztőségünk véleménye szerint a nagykanizsaiak nyitási terve meggondolatlan lépés a mai covid-helyzetben, és egyáltalán nem követésre méltó. Azonban azzal mi is egyetértünk, hogy a kormány által nyújtott támogatás mértéke az ágazatnak korántsem olyan mértékű, amiből túlélhetik a szakma szereplői ezt a több hónapos bezárási időszakot (ha nincs elegendő saját tartalékuk), és köszönőviszonyban sincs az állami támogatás mértéke a környező országokban közzétett állami mentőövek nagyságával, az ottani kormányzati segítségek, anyagi támogatások összegével. 
(forrás: Facebook / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete véleménye szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható. A vendéglátós kolléga elkeseredése
emberileg érthető: a jelenlegi támogatások ebben a formában sajnos nem elegendőek a munkahelyek megtartására és a vendéglátó egységek fenntartására. A tulajdonosok
kifogytak tartalékaikból, a bértámogatások - amelyek valamelyest segíthetnének - kifizetésével komoly gondok vannak, ezt szervezetünk is tapasztalja - tagjaink 90%-a a
novemberi bértámogatást még nem kapta meg. Az MVI folyamatosan dolgozik javaslatok megfogalmazásával, egyeztet az illetékesekkel, támogatási kéréseinket rendszeresen
eljuttatjuk a döntéshozókhoz. Bízunk abban, hogy teljesítik azokat és mielőbbi mentőövet, további támogatásokat nyújtanak szektorunknak. Szeretnénk minden
vendéglátásban érintett kollégát óva inteni attól, hogy elégedetlenségük kinyilvánítására csatlakozzanak a fent említett kezdeményezéshez.
Magyar Vendéglátók Ipartestülete
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai