A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól

A Budakeszin frissen nyílt Cziniel nem csak egy cukrászda, ahol a Római-parton is megszokott finom süteményeket ehetünk, hanem egy olyan közösségi hely, ahol együtt ebédelhetünk családtagjainkkal, ahol találkozhatunk a barátainkkal, vagy ahová beülhetünk egy kirándulás után.

Mi ezúttal egy forró nyári napon ültünk be a Budakeszi Vadaspark szomszédságában megnyílt új Cziniel cukrászda és kávéház árnyékos teraszára, és kóstoltuk végig a hely brunch, ebéd és sütemény kínálatát.

A teraszról belépve a belső térbe, bármerrre is nézünk, mindenhol egy különleges és játékos részlet fogad. A skandináv stílust idéző bútorok, a retróra emlékeztető formák és a pasztellszínek harmonikusan keverednek és egy modern és otthonos hangulatban forrnak össze.


Fotó: Cziniel

A mennyezetről lecsüngő geometrikus díszek és a hatalmas, habverőkkel és konyhai eszközökkel díszített egyedi csillár mind vidám és kreatív atmoszférát sugároznak – a finomságokkal teli pult láttán -  ahol a hagyományos ízek újragondolt, egészségtudatos változatai sorakoznak – pedig másra sem tudunk gondolni, csak arra, hogy milyen sorrendben kóstoljuk végig a kínálatot.

De a Cziniel új egysége nem pusztán egy cukrászda, hanem egy élménytér, ahol a dizájn, a gasztronómia és a természetközeli elhelyezkedés különleges egységbe forr össze.

Budakeszi legújabb kávéházának gasztronómiai kínálatunkat úgy alakították ki, hogy minden életritmushoz és minden találkozáshoz passzoljon. Van itt klasszikus és különleges reggeli, brunch kínálat, könnyebb és laktatóbb főfogások, több, mint 50 fajta sütemény, házifagylalt, hideg-meleg italok és kávékülönlegességek.


Fotó: Cziniel Cukrászda

Természetesen azokra is gondoltak, akik a laktatóbb ételeket vagy a klasszikus ízeket keresik, így a Cziniel Bécsi szelet sem maradhatott le az étlapról, a rakott kelt pedig teljesen újragondolták, így ízeiben klasszikus, megjelenésében, textúráiban friss és különleges fogás lett.

A Cziniel Budakeszi mögött álló Eventrend Group a Római-parti Cziniel sikerén felbuzdulva indította el a budakeszi egységet is. A cégcsoport megvásárolta a régi Nagyvendéglőt és padlótól a padlásig mindent felújított.

„Amikor új helyszínt álmodunk meg, nemcsak abban gondolkodunk, hogy legyenek majd vendégek, étel-ital, kiszolgálás, hanem abban is, hogy milyen értéket tudunk hozzáadni a világhoz és milyen pillanatokat teremthetünk.”

– kezdte Nagy Gábor, a kávéházat üzemeltető Eventrend Group egyik tulajdonosa, és hozzátette:

Mint mesélte, a Cziniel egy olyan hely szeretne lenni, ahol a nagymama az unokájával, az apuka a gyerekeivel, barátok együtt tudnak tölteni egy tartalmas és meghitt időt. „Boldogságot venni nem lehet – de adni talán igen, egy szelet süteménnyel, egy csésze kávéval, egy kedves gesztussal.”

A hely kialakításakor az volt a cél, hogy Budakeszin egy olyan közösségi tér szülessen, ahol bárki le tud lassulni: egyedül, párban vagy családdal. A terek kialakításánál igyekeztek figyelembe venni az eltérő igényeket. „Van egy olyan rész, ami úgynevezett workplace-ként funkcionál, a télikert télen meghitt, a kerthelyiség nyáron ideális kiülős hely”. – vette át a szót a másik tulajdonos, Kőrössy Zoltán.

Darvas Andor ügyvezető, a holdingvezetők: Nell Béla és Tóth Roland, illetve az Eventrend egyik tulajdonosa: Kőrössy Zoltán
Darvas Andor ügyvezető, a holdingvezetők: Nell Béla és Tóth Roland, illetve az Eventrend egyik tulajdonosa: Kőrössy Zoltán
Fotó: Cziniel

A kávéház szeretne aktív részese lenni a helyi közösségnek is, és mint elmondták, élményt adni és nem csak egyszerűen egy desszertet. Éppen ezért már a nyitás első heteiben például marcipán kézművesség, hüllősimogató és élőzene várja majd a vendégeket.

„Nem csak a gyerekekre gondoltunk, az éves programsorozatban ugyanúgy szeretnénk a fiataloknak, mint a családoknak és a nyugdíjasoknak is különböző ingyenes közösségépítő programokkal kedveskedni, szeretnénk helyet adni a különböző helyi eseményeknek is. Helyet szeretnénk adni különböző művészeti kiállításoknak, találkozóknak, közösségépítő eseményeknek, a szárnyaikat bontogató fiataloknak, az érintett szervezetekkel/intézményekkel már elkezdtük az egyeztetéseket vagy a közeljövőben megkeresünk minden érintettet. Egy olyan közösségi hellyé szeretnénk válni, ami együtt lüktet, együtt él Budakeszivel.” – tették hozzá.


Fotó: Cziniel

A Cziniel egy applikációt is létrehozott, ezzel a vendégélmény még személyesebbé válik – egyedi ajánlatokkal, kedvezményekkel, előrendelési lehetőségekkel könnyítik meg vendégeik mindennapjait.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.