Mi ezúttal egy forró nyári napon ültünk be a Budakeszi Vadaspark szomszédságában megnyílt új Cziniel cukrászda és kávéház árnyékos teraszára, és kóstoltuk végig a hely brunch, ebéd és sütemény kínálatát.
A teraszról belépve a belső térbe, bármerrre is nézünk, mindenhol egy különleges és játékos részlet fogad. A skandináv stílust idéző bútorok, a retróra emlékeztető formák és a pasztellszínek harmonikusan keverednek és egy modern és otthonos hangulatban forrnak össze.
Fotó: Cziniel
A mennyezetről lecsüngő geometrikus díszek és a hatalmas, habverőkkel és konyhai eszközökkel díszített egyedi csillár mind vidám és kreatív atmoszférát sugároznak – a finomságokkal teli pult láttán - ahol a hagyományos ízek újragondolt, egészségtudatos változatai sorakoznak – pedig másra sem tudunk gondolni, csak arra, hogy milyen sorrendben kóstoljuk végig a kínálatot.
De a Cziniel új egysége nem pusztán egy cukrászda, hanem egy élménytér, ahol a dizájn, a gasztronómia és a természetközeli elhelyezkedés különleges egységbe forr össze.
Budakeszi legújabb kávéházának gasztronómiai kínálatunkat úgy alakították ki, hogy minden életritmushoz és minden találkozáshoz passzoljon. Van itt klasszikus és különleges reggeli, brunch kínálat, könnyebb és laktatóbb főfogások, több, mint 50 fajta sütemény, házifagylalt, hideg-meleg italok és kávékülönlegességek.
Fotó: Cziniel Cukrászda
Természetesen azokra is gondoltak, akik a laktatóbb ételeket vagy a klasszikus ízeket keresik, így a Cziniel Bécsi szelet sem maradhatott le az étlapról, a rakott kelt pedig teljesen újragondolták, így ízeiben klasszikus, megjelenésében, textúráiban friss és különleges fogás lett.
A Cziniel Budakeszi mögött álló Eventrend Group a Római-parti Cziniel sikerén felbuzdulva indította el a budakeszi egységet is. A cégcsoport megvásárolta a régi Nagyvendéglőt és padlótól a padlásig mindent felújított.
„Amikor új helyszínt álmodunk meg, nemcsak abban gondolkodunk, hogy legyenek majd vendégek, étel-ital, kiszolgálás, hanem abban is, hogy milyen értéket tudunk hozzáadni a világhoz és milyen pillanatokat teremthetünk.”
– kezdte Nagy Gábor, a kávéházat üzemeltető Eventrend Group egyik tulajdonosa, és hozzátette:
Mint mesélte, a Cziniel egy olyan hely szeretne lenni, ahol a nagymama az unokájával, az apuka a gyerekeivel, barátok együtt tudnak tölteni egy tartalmas és meghitt időt. „Boldogságot venni nem lehet – de adni talán igen, egy szelet süteménnyel, egy csésze kávéval, egy kedves gesztussal.”
A hely kialakításakor az volt a cél, hogy Budakeszin egy olyan közösségi tér szülessen, ahol bárki le tud lassulni: egyedül, párban vagy családdal. A terek kialakításánál igyekeztek figyelembe venni az eltérő igényeket. „Van egy olyan rész, ami úgynevezett workplace-ként funkcionál, a télikert télen meghitt, a kerthelyiség nyáron ideális kiülős hely”. – vette át a szót a másik tulajdonos, Kőrössy Zoltán.
Fotó: Cziniel
A kávéház szeretne aktív részese lenni a helyi közösségnek is, és mint elmondták, élményt adni és nem csak egyszerűen egy desszertet. Éppen ezért már a nyitás első heteiben például marcipán kézművesség, hüllősimogató és élőzene várja majd a vendégeket.
„Nem csak a gyerekekre gondoltunk, az éves programsorozatban ugyanúgy szeretnénk a fiataloknak, mint a családoknak és a nyugdíjasoknak is különböző ingyenes közösségépítő programokkal kedveskedni, szeretnénk helyet adni a különböző helyi eseményeknek is. Helyet szeretnénk adni különböző művészeti kiállításoknak, találkozóknak, közösségépítő eseményeknek, a szárnyaikat bontogató fiataloknak, az érintett szervezetekkel/intézményekkel már elkezdtük az egyeztetéseket vagy a közeljövőben megkeresünk minden érintettet. Egy olyan közösségi hellyé szeretnénk válni, ami együtt lüktet, együtt él Budakeszivel.” – tették hozzá.
Fotó: Cziniel
A Cziniel egy applikációt is létrehozott, ezzel a vendégélmény még személyesebbé válik – egyedi ajánlatokkal, kedvezményekkel, előrendelési lehetőségekkel könnyítik meg vendégeik mindennapjait.