hirdetés

Nobu-ízek a Qatar Airways járatain

Új menüt és borlapot kínál járatain a Qatar Airways.

hirdetés

Az ételsorok összeállításában három másik Michelin-csillagos séf mellett részt vett Nobu Matsuhisa japán sztárszakács. A világszerte 29 éttermet, köztük a budapesti Nobut jegyző szakember japán és dél-amerikai kulináris hagyományokat ötvöző fúziós fogásokat dolgozott ki az étlapra, melyeket a minap a budapesti Nobu étteremben a meghívottak meg is kóstolhattak. Ízelítőnek következzen ezek közül néhány: füstölt lazac taco, csirkenyárs perui fűszeres anticucho szósszal, rák tempura tekercs, tonhalnyárs szarvasgombás teriyaki szósszal és grillezett koktélparadicsommal. 

Schreiner Gábor, a Nobu Budapest executive séfje azt emelte ki az eseményen, hogy olyan fogások kerültek a légitársaság étlapjára, amelyeket az étteremben is rendelhetnek a vendégek, ugyanakkor a fedélzeti ételsor kompromisszummentesen elkészíthető. Hozzátette, hogy jövőre Dohában megnyílik az első Nobu étterem, a Four Seasons Hotelben.

A most bemutatott új étlapot négy nemzetközi hírű sztárséf állította össze. Nobu Matsuhisa mellett a francia konyha fogásait újragondoló brit Tom Aikens, a Közel-Kelet és a mediterrán térség ízeit közvetítő libanoni Ramzi Choueiri, valamint a hagyományt a modernséggel ötvöző indiai Vineet Bhatia adta nevét és tudását az menüsorhoz. A séfek munkájuk során arra is ügyeltek, hogy a magasban mások az ízek.

A borlapon szereplő italok harmonizálnak a fogásokkal. Egy globális légitársasághoz méltó módon a kínálatban egyebek mellett német, francia, olasz, spanyol új-zélandi és ausztrál borok is szerepelnek. A borok és pezsgők megfelelő színvonalú felszolgálása érdekében a Qatar Airways több mint 1700 munkavállalója végezte el a WSET alapfokú borismereti kurzusát, 280-an pedig a középfokot is teljesítették. A légitársaságnál azt tervezik, hogy az összes légiutaskísérővel elvégeztetik a tanfolyamot.

A Skytrax által immár kétszer is az Év légitársaságának választott Qatar Airways-t 1994-ben alapították Dohában. Az első években regionális szállítóként működő légitársaság 1997-ben kezdett intenzív globális terjeszkedésbe. Az 50%-ban a katari állam, 50%-ban pedig magánbefektetők tulajdonában levő cégből a világ egyik legdinamikusabban fejlődő légitársasága lett.

Fiatal flottája ma már 120 célállomásra repül, alkalmazottainak száma 20 000. Gépparkjában 111 repülőgép (Boeing, Airbus, Bombardier) található. A gépek átlag életkora 4 év, ezzel övék a világ egyik legfiatalabb flottája. További 250 gépre adtak le megrendelést.

A séfekről további információ az alábbi linkeken érhető el: Chef NobuChef Tom AikenChef RamziChef Vineet.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai