hirdetés
hirdetés

November 1-ig meghosszabbította a határellenőrzést a kormány

Októberben is fenntartja a határellenőrzést a schengeni belső határokon a magyar kormány, a rendelet hatályának egy hónappal történő meghosszabbítása a hatályvesztés előtt néhány órával, szeptember utolsó napján jelent meg a Magyar Közlönyben. Maradnak az utazási korlátozások is - írja az AIRportal.hu.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A Magyar Közlöny szerdán kiadott számában megjelent 443/2020. számú rendelettel a kormány módosította a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. kormányrendelet hatályát október 1-ről november 1-re, a hosszabbítás szeptember 30-án 23 órakor lépett hatályba. Ez azt jelenti, hogy októberben is marad a határellenőrzés a teljes schengeni belső határon.

A magyar és külföldi állampolgárok az országba történő belépésének szabályait, köztük az utazást követen elrendelt (szeptember 21-től már csak) 10 napos hatósági házi karantént, vagy az azt kiváltó két, immár hatósági áras PCR-tesztre vonatkozó előírásokat a 408/2020. kormányrendelet (és módosításai) szabályozzák. Ez, a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, augusztus 30-án megjelent rendelet a határellenőrzésről szóló rendelettel ellentétben nem tartalmazott hatályvesztő határidőt október 1-jével, így ebben nincs változás, az utazási korlátozások továbbra is élnek amíg azt a kormány vissza nem vonja.

A Konzuli Szolgálat változatlanul fenntartja az augusztus végén megjelent, a világ összes országára érvényes utazásra nem ajánlott besorolást, amit aztán néhány nappal később, szeptember 3-án 42 országgal szemben bizonyos feltételekkel enyhített a Külügyminisztérium. Emiatt csoportos utazásokat jelenleg nem lehet szervezni Magyarországról külföldre, és az egyes utasbiztosítások érvényessége is korlátozott. 

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai