hirdetés

Nyolc marketing gyémánt díj - a fürdővárosok jó megoldásaiért

A nyugat-dunántúli fürdővárosok újszerű módon mutatják be a helyi attrakciókat, ezzel egy év alatt 100 ezer vendégéjszakával növelték eredményüket.

hirdetés

Bükfürdőn Flow napot szerveztek, Sárváron egy online, a fürdőváros kikapcsolódási lehetőségeit bemutató kirakós játékot fejlesztettek, Zalakaroson pedig Magyarország első wild food ételét keresték. Ilyen és ehhez hasonló innovatív kampányokkal mutatták meg az elmúlt hónapokban a nyugat-dunántúli fürdővárosok azt, hogy milyen attrakciók várják a régióba érkező turistákat. Bükfürdő, Sárvár és Zalakaros munkáját a szakma is elismerte. A kampányok kidolgozásáért felelős helyi TDM irodák képviselői összesen nyolc marketing gyémánt díjjal térhettek haza a 2019-es Országos Városmarketing Díj versenyéről.

 

Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a marketing szakma elismerése és a térségbe érkező vendégek számának növekedése bizonyítja, hogy óriási erő rejlik a TDM-ekben. Akkor pedig különösen, ha a lehetőségeiket összeadva együtt tudnak dolgozni egy közös célért - fogalmazott. Erre jó példa egy új, a büki, a sárvári és a zalakarosi fürdők összefogásával megvalósuló nyári akció is - mondta Haller Ferenc. Ennek a lényege, hogy az, aki mindhárom fürdőváros strandját meglátogatja a nyáron, az ősszel féláron lazíthat az általa választott - az akcióban résztvevő - fürdő valamelyikében.  

 

forrás: 123rf

A három fürdőváros régióra gyakorolt pozitív hatását a turisztikai eredményeket részletező kimutatások is jól reprezentálják. A kereskedelmi szálláshelyek 2018-as vendégforgalmát nézve Bükfürdőn, Sárváron és Zalakaroson összesen közel 1 millió 900 ezer (1.873.197) vendégéjszakát regisztráltak. Ami a TOP10, termálfürdővel rendelkező vidéki település forgalmának (5.249.629) csaknem 40 százaléka.  

A marketingbe fektetett munka értékét pedig jól példázza az, hogy a 2017-es évhez (1.779.338) képest a három fürdőváros összesen közel 100 ezerrel növelni is tudta a vendégéjszakák számát a kereskedelmi szálláshelyein - fűzte hozzá Haller Ferenc. 

Az Országos Városmarketing Díj rendezvényéről Bükfürdő kettő, Sárvár és Zalakaros pedig három-három gyémánt díjjal tért haza. Ami egyebek mellett azt is jelzi, hogy a kikapcsolódásra vágyók bármelyik fürdővárost is választják, élményekben bőven lesz részük.

De egy úgynevezett gyógyfürdő túrát is tehetnek a nyugati határszélre érkező utazók. Egyetlen nyaralás alkalmával akár mindhárom fürdővárosba ellátogathatnak. Sárvár és Bükfürdő csupán 20 percre található egymástól, de Zalakaros is alig több mint másfél óra alatt megközelíthető mindkét Vas megyei fürdővárosból - tette hozzá a sárvári TDM ügyvezetője.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai