Bükfürdői fejlesztések 

Jövő évben valósulhat meg a fürdőfőtér felújítása, és multifunkcionális sportcsarnok építését is tervezik. Az elképzelések között szerepel a termálfürdő területének bővítése - írja a Termál Online.
Együttműködés Bükön

Együttműködés Bükön 

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Bükfürdő Thermal & Spa, valamint a Büki Szobakiadók Szövetsége a közöttük létrejött új együttműködést. Az eseményt július 15-én, a fürdő főbejáratánál tartották, melyen részt vett Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, valamint Németh Gyula, a Büki Szobakiadók Szövetségének elnöke. 
Nyolc marketing gyémánt díj - a fürdővárosok jó megoldásaiért

Nyolc marketing gyémánt díj - a fürdővárosok jó megoldásaiért 

A nyugat-dunántúli fürdővárosok újszerű módon mutatják be a helyi attrakciókat, ezzel egy év alatt 100 ezer vendégéjszakával növelték eredményüket.
Itt a dunántúli fürdők pecsétgyűjtős "Kéktúrája"

Itt a dunántúli fürdők pecsétgyűjtős "Kéktúrája" 

A Bükfürdő Thermal & Spa pihenőterében tartotta közös sajtótájékoztatóját 2019. május 29-én a Büki Gyógyfürdő Zrt., a Sárvári Gyógyfürdő Kft. és a Zalakarosi Fürdő Zrt.
Új kezdet Bükfürdőn

Új kezdet Bükfürdőn 

Ünnepélyes keretek között pénteken adták át Bükfürdő új főbejáratát, amely nemcsak fontos állomás a város és a fürdő történetében, hanem egy új kezdet is egyben. A megnyitót követően rendezték meg a Magyar Fürdőszövetség égisze alatt a 9. Strandok Éjszakáját is az élményfürdőben.

Milyen a dobogón, Bük? 

2017-ben a Vas megyei Bük több kategóriában dobogóra is állt: a vidéki városok rangsorában már a harmadik legnépszerűbb úti cél, a külföldi vendégéjszakák számában pedig már a dobogó második helyére lépett Hévíz mögött.
A harmadik szezonon túl a Bükfürdői Termelői Piac

A harmadik szezonon túl a Bükfürdői Termelői Piac 

Harmadik szezonját zárta a Bükfürdői Termelői Piac, ami áprilistól október végéig 26 alkalommal várta a helyi ízek kedvelőit. 
Autómatuzsálemek lepik el Bükfürdőt

Autómatuzsálemek lepik el Bükfürdőt 

A Bükfürdőről rajtoló kétnapos MiSTER CLASSiC Oldtimer Szuperkupa® futam ötödik alkalommal látogat el a fürdővárosba. 
Büki megjelenésdömping a német nyelvű médiapiacon

Büki megjelenésdömping a német nyelvű médiapiacon 

A büki turisztikai menedzsment szervezet az idei évben kiemelkedő jelenlétet biztosított a desztináció számára a német nyelvű piacokon. 
Rekord látogatószám a 12. Gyógy-Bornapok és Büki Gasztrofesztiválon

Rekord látogatószám a 12. Gyógy-Bornapok és Büki Gasztrofesztiválon 

Rekord látogatottsággal zárult a 12. Gyógy-Bornapok és Büki Gasztrofesztivál.

Több száz milliós támogatás a gyógyhelyek turisztikai fejlesztésére 

Kihirdették a "Gyógyhelyek turisztikai fejlesztése" (GINOP-7.1.3-15) pályázat nyerteseit. Az összesen közel ötmilliárd forint támogatásra öt település jogosult. 

Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon 

Harmadik évadába lépett a fürdőváros kedvelt termelői piaca. A megnyitóra szép számban érkeztek vendégek, akiket a megszokott termelői csapat minőségi árui fogadtak. Bemutatkozott az új piaci márkajelzés is, a Bükfürdői Esszencia logójával ellátott árucikkek tovább öregbítik a város hírnevét.

Hello Hungary, Hello Bükfürdő! 

Megérkezett a #helloHungary installáció Bükfürdőre.

Bükfürdő Turizmusáért díj a gasztronómia jegyében 

A farsangi időszak méltó lezárása volt az idei büki Fürdőbál, amelyen hatodik alkalommal adták át a Bükfürdő Turizmusáért díjat.

Új vezérigazgató a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum élén 

2016. december 2-től új vezérigazgató, Boros László Attila irányítja az ország második legnagyobb fürdőkomplexumát működtető Büki Gyógyfürdő Zrt.-t. A szakember a november 30-án távozó Vörös Imre helyét veszi át.

Felavatták a bükfürdői Caramell Premium Resortot 

November 25-én felavatták Magyarország exkluzív wellness-, konferencia- és élményközpontját, a Caramell Premium Resortot Bükfürdőn. A hotel fő témái: holisztika, slow turizmus és konferenciák. A bükfürdői, új szárnnyal most felavatott háztól azt remélik magyar tulajdonosai és a régió vezetése, hogy évente 100 000 vendégéjszakát generál.

Új marketing igazgató és MICE manager a Caramell Hotelben 

2016. november 1-től Tama István, a Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi Nyugat-dunántúli regionális marketing igazgatója és Barton Judit, a Danubius Health Spa Resort korábbi értékesítési menedzsere a kibővülő és minőséget váltó bükfürdői Caramell Premium Resort****superior-ban folytatja pályafutását. Tama István marketing igazgatóként, Barton Judit pedig MICE managerként erősíti Magyarország legújabb wellness-, konferencia- és élményközpontjának szakmai tevékenységét.

A munkaerőhelyzetről készít felmérést a Szállodaszövetség 

Az MSZÉSZ a 2016. november 24-én, a bükfürdői Caramell Premium Resort szállodában sorra kerülő Közgyűlésén foglalkozni fog az ágazat munkaerőhiányával, annak okaival, csökkentési lehetőségeivel. Ennek előkészítéseként a hazai szállodák körében felmérést készít ebben a témában.

Hotelblogger kerestetik 

Ha szeretsz utazni és élményeket gyűjteni, érdekel egy holisztikus szálloda világa, és tudod, mitől izgalmas egy blogposzt, jelentkezz! 

Spray park, Acapulco-medence és viharöböl Bükfürdőn 

Az idei év ismét meghatározó állomás a fürdő életében. A fejlesztések első lépéseként, a nyári főszezonban számos szórakoztatóelemmel kibővített régi, valamint új családi létesítmény épült a fürdő strandterületén.

Idén jóval tovább tart nyitva a Bükfürdői Termelői Piac 

2016. április 29-én újra megnyitotta kapuit a Bükfürdői Termelői Piac, amely a tavaly nyári első szezont követően a fürdőváros egyik kedvelt színfoltja lett.

Nevet vált és bővül a bükfürdői Hotel Caramell 

Idén tavasszal három új részleggel bővül a bükfürdői Hotel Caramell. A Caramell Premium Resortban közel 2000 m2-es szabadtéri és beltéri wellness-részleg, valamint 500 fős rendezvény- és konferenciarészleg is lesz. Ezt követően ****superior minőséggel, Caramell Premium Resort néven várják a szállodába érkező vendégeket.

Adventi készülődés Bükfürdőn 

Nem kell messzire utaznunk, ha szeretnénk testileg és lelkileg is ráhangolódni a karácsony áldott napjaira. Nyugat-Dunántúl szívében, festői környezetben igazi adventi hangulattal várja vendégeit Bükfürdő.

Kultúra és wellness egy helyen - KultúrWellness Bükfürdőn 

Izgalmas rendezvényekkel, magas minőségű kulturális programokkal tölöttei meg az idei évet is az Alpokalja egyik legsokoldalúbb fürdővárosa, Bük. Az idén 750 éves jubileumát ünneplő településen számos kulturális és szórakoztatóprogram várta és várja a látogatókat, október elején pedig a Szent-Mihály napi Forgatag csábítja a wellnessre és kultúrára szomjas közönséget.

Fürdés, hajókázás, ingyenes városnézés a Turizmus Világnapján 

Szegedtől Veszprémig országszerte számos településen emlékeznek meg idén is szeptember 27-én a Turizmus Világnapjáról.

Házi a sajt, a lekvár és a méz: termelői piac nyílt Bükfürdőn 

Ünnepélyes keretek között nyílt meg június 19-én a Bükfürdői Termelői Piac és alkalmi vásár. Így a Bükre látogató vendégeket mostantól nemcsak a páratlan gyógyvíz, a nyugodt környezet várja, hanem megkóstolhatják és otthonukba vihetik a környék ízeit is.

Bük: kis város nagy múlttal 

Három jubileumot is ünnepel idén Bük. A település 750. évfordulója mellett negyedszázados ebben az esztendőben az Aratóünnep. Szintén kerek évfordulót, 10 éves jubileumot ünnepel 2015-ben a „Nyugat-dunántúli régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye”, azaz a Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál rendezvény is. A neves évfordulókat a város a „Kultúrwellness – Büki Kultúr Kúra” elnevezésű, egész éven át tartó rendezvénysorozattal ünnepli. Az eseményekről a két napos tanulmányútra érkező újságírócsoportnak sajtótájékoztatón számoltak be.

Bük, Bükfürdő túl a nyolcszázezren 

Bük Város Polgármesteri Hivatala által összesített vendégszámok alapján 2014-ben a büki és bükfürdői szálláshelyeken eltöltött vendégéjszaka szám - amely a kereskedelmi szálláshelyek mellett a magánszálláshelyek forgalmát is prezentálja - átlépte a nyolcszázezres határt.

Bükfürdő – a változás kora 

Utoljára hosszú évekkel ezelőtt jártam Bükfürdőn, így a mostani tanulmányútnak kíváncsian vágtam neki. Vajon mit nyújthat a fürdőváros a termálvízen kívül?

Új vezérigazgató a Büki Gyógyfürdő Zrt.-nél 

A Büki Gyógyfürdő Zrt. közgyűlésének döntése alapján 2014. június 1-jétől a Zrt. vezérigazgatói pozícióját Vörös Imre tölti be.

Félévtizedes születésnapot ünnepelt a büki TDM szervezet 

Ötéves születésnapját ünnepelte május 22-én a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület.

Új tagokkal bővült a Magyar Fürdőszövetség 

Május 14-15-én közgyűlést tartott a Magyar Fürdőszövetség Bükfürdőn, melynek során új ügyvezető elnököt is választottak.

A sikeres Bükfürdő tovább fejlődik 

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum az idei év első négy hónapjában közel 200 ezer belépőt értékesített, amely 9 évre visszamenőleg a legmagasabb belépőszám az adott évek azonos időszakának viszonylatában, sőt a májusi vendégforgalmi adatok is rendkívül ígéretesek.

Ökokalandok Bükfürdőn 

Öko-Kalandor lettem a május 16-17-én, az újságírók számára megrendezett tanulmányút végén, amelyre a Büki, Bükfürdői TDM munkatársai invitáltak meg. Céljuk az volt, hogy bemutathassák számunkra a tradicionális fürdőváros természeti kincseit és környezettudatos törekvéseit.

Váltás a Fürdőszövetség élén 

Bükfürdőn tartotta tavaszi közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség. A találkozón új ügyvezető elnököt választottak. 

Csordultig telik Bükfürdő a hétvégén 

A most következő hétvégén rekordot dönt a Bükfürdőbe látogatók száma, közölte lapunkkal a Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület.

Bükfürdő Turizmusáért-díj 2013 

A bükfürdői TDM-Egyesület immár negyedik alkalommal adta át Bükfürdő Turizmusáért-díjat.

Családi hétvégét tartott a Neckermann 

A múlt hétvégén családi programokkal ünnepelte 20 éves fennállását 140 értékesítő partnere körében a Neckermann, amely helyszínként az ugyancsak évfordulót ünneplő Danubius szállodalánc bükfürdői szállodáját választotta. 

Idén is megszervezte a Bükathlont a büki TDM 

A Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület tavaly júniusban pályázati támogatással, első alkalommal rendezte meg a játékos-vicces sportversenyekkel tarkított családi és gyermek sportnapot, a Bükathlont. 

Kidobják mikróikat a bükfürdői vendéglátósok 

Vasárnap gyerekek, orvosok, politikai döntéshozók lesznek a főszereplői annak az akciónak, ahol képletesen kitiltják a vendéglőkből a mikrohullámú sütőket. A turisztikai recesszió közepette egyes helyi éttermek tulajdonosai a régi, hagyományosan készített ételekkel próbálják visszacsábítani a régióba az egészségükre is figyelő vendégeket, közölte lapunkkal a bükfürdői Auróra étterem.

A labdarúgás ünnepe Bükön 

2013. május 10-én adják át Bükön a nagyméretű műfüves labdarúgó pályát, melyet az MLSZ és Bük Város Önkormányzata építtetett. 

Új fejezet nyílik a büki Danubiusban 

A gyermekek örömére és a felnőttek nyugalmáért nagyszabású családbarát szolgáltatásfejlesztés zajlik Bükfürdőn, a Danubius Health Spa Resort Bük szállodában. A gyermek élményfürdő és a hozzá kapcsolódó bővítmények 2013. júliusban új fejezetet nyitnak a szálloda történetében. 

Oroszok: többen jönnek, tovább maradnak 

Az orosz turisták tavaly 2011-ez képest 30 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken - ismertette a legfrissebb adatokat Aranyossy Mihály, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének megbízott vezetője az MTI-vel.

Az elmúlt 5 év legmagasabb vendégforgalma Bükfürdőn 

A tavalyi  évben 50 éves jubileumát ünneplő létesítmény - a gazdasági válság ellenére is - több vendéget fogadott, mint 2011-ben. 

Több külföldit csábítanának Bükre 

A fürdőhely idén kiemelt figyelmet fordít a szlovák, a lengyel és az orosz beutazóforgalom növelésére. A belföldi vendégeket is érintő hír pedig az, hogy bővül a Bükfürdő Card elfogadói köre - írja a Termál Online.

20%-kal több szlovák vendégéjszaka Bükfürdőn 

Magyarország turisztikai életében egyre fontosabbak a szlovák turisták, a bükfürdői TDM szlovák PR ügynökségekkel keresi a kapcsolatot.

Szakmai fórum Bükfürdő orosz piaci lehetőségeiről 

A Magyar Turizmus Zrt. „Bükfürdő orosz piaci lehetőségei” címmel tartott szakmai fórumot Bükfürdőn a Greenfield Hotel Golf &Spa**** Hotelben, 2013. január 8-án.

Hogyan csábítsunk még több orosz turistát? 

A Magyar Turizmus Zrt. „Bükfürdő orosz piaci lehetőségei” címmel tartott szakmai fórumot Bükfürdőn a Greenfield Hotel Golf &Spa**** Hotelben, 2013. január 8-án, közölte szerkesztőségünkkel a nemzeti marketingszervezet.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!