hirdetés
hirdetés

Oltásköteles a franciáknak a kávé, croissant-nal

Európa sok országában ismét emelkedésnek indult a koronavírus-fertőzöttek száma a delta variáns miatt. A kormányok azon dolgoznak, hogy felpörgessék az oltási kampányt, így minél inkább ellaposítsák a szinte elkerülhetetlennek látszó negyedik hullámot. 

hirdetés

Skótok: a maszk marad!

A londoni kormány döntésével összhangban a jövő héttől Skóciában is enyhítenek a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon. Míg azonban Boris Johnson brit kormányfő az emberek józan eszére bízza a továbbiakat, Nicola Sturgeon skót első miniszter a maszkviselés fontosságát hangoztatta.

„Ami az arc eltakarását illeti, ha a kormány úgy véli, hogy az ilyen szabályok fontosak, akkor ezt ki is kell mondania. Nem szüntethetünk meg fontos óvintézkedéseket, hogy könnyebb legyen a saját életünk, és várhatjuk el a társadalomtól a felelős viselkedést", magyarázta a miniszter.

pixabay.com
pixabay.com
 
 
Franciák: nincs mese, irány az oltóközpont! 

Franciaországban komoly kritikák érik Emmanuel Macron elnököt, amiért kötelezővé tette a koronavírus elleni oltás felvételét az egészségügyi dolgozók számára, és bejelentette, hogy augusztustól csak az mehet kávézóba és bevásárlóközpontba, aki be van oltva, vagy friss negatív teszttel rendelkezik.

A döntésnek mindenesetre meglett a hatása - hétfőn több mint kilencszázezer ember regisztrált az oltásra, ami új napi rekord, és kedden további százezrek csatlakoztak hozzájuk.

Hollandok: egyre többen oltatnak

Hollandiában mindeközben nyoma sincs a vakcinaszkeptikusságnak. A lakosság 87 százaléka nyitott az oltásra, amelyből már a 18 év alattiak is kapnak.

Dánok: oltás mindenkinek jár

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai