hirdetés
hirdetés

Összeveszett a Lion Air és a Boeing

Zajlanak az előkészületek a több mint kétszáz Boeing 737 MAX-ra szóló megrendelés lemondására – jelentette ki a Lion Air társalapítója. Rusdi Kirana szerint az amerikai gyártó a légitársaság október végi katasztrófája óta “erkölcstelenül” viselkedik.

hirdetés

Október végén a tengerbe zuhant vadonatúj 737 MAX 8-as balesetének feltételezett egyik kiváltó forrása az új generációs típuson bevezetett, MCAS-nak nevezett rendszer lehetett, amely a repülő irányításában hivatott segíteni. Vélekedések szerint a hibás állásszög-adatok miatt a rendszer süllyedésbe vitte a Lion Air járatát.

A Boeing az indonéz hatóságokkal szinte egy időben kiadott állásfoglalásában a katasztrófához vezető okok között emlegetett állásszög-jeladó probléma mellett felhívja a figyelmet a karbantartás mikéntjére, mintegy burkoltan hibáztatva a légitársaságot. A légitársaság tiszteletben tartotta a vizsgálat folyamatát, és nem adott ki közleményt, ezt várta az amerikai repülőgépgyártótól is.

A Lion Air épp ezért törölni akarja a 237 darab Boeing 737 MAX 8, 9 és 10-re szóló szerződését. A Boeing-megrendeléssel számban szinte azonos, 234 A320-as típuscsaládba tartozó gépre is rendelkezik szerződéssel, amit akár ki is bővíthet a légitársaság.

 

 

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai