hirdetés
hirdetés

Ráfekszik a hidrogénmeghajtásra az Airbus

Az Airbus a hidrogénmeghajtású repülőgépekhez szükséges technológiákat fejlesztő központot alapít az Egyesült Királyságban, amit az ország kormánya is jelentős összeggel támogat - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az Egyesült Királyságban működő fejlesztőközpont (UK ZEDC – Zero Emission Development Centre) elsődleges feladata a költségek szempontjából versenyképes, a cseppfolyós hidrogént nagyon alacsony hőmérsékleten tároló, majd a hajtóművekhez eljuttató, azaz kriogenikus üzemanyagrendszer kidolgozása lesz, amely az Airbus ZEROe utasszállító repülőgépének 2035-re tervezett sikeres forgalomba állításához szükséges.

A Filtonban megalapított központ feladataihoz tartozik a kriogenikus tartályok és kapcsolódó rendszerek tervezése, fejlesztése, gyártása, valamint tesztelése.

Forrás: Airbus
Forrás: Airbus

Emellett a központ elősegíti, hogy az Egyesült Királyságban megfelelő tudás és képesség jöjjön létre a hidrogénmeghajtásnál alkalmazott technológiákkal kapcsolatban.

A UK ZEDC részesül az Egyesült Királyság kormányának 685 millió font értékű támogatásából, amelyet a következő három évben juttatnak az Airbus helyi partnere, az Aerospace Technology Institute (ATI) nevű intézetnek, a nulla karbonemissziós és nagyon alacsony károsanyag-kibocsátású repülőgép-technológiák fejlesztésére.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés