hirdetés

Star Wars karakterek az étlapon

Darth Vadert ehetnek a vendégek fiastul, mármint Luke Skywalkerestül Japánban egy étteremben, amelynek szakácsa szenvedélyen mintázza meg George Lucas Csillagok háborúja című mozifilmsorozatának hőseit.

hirdetés

A szusiséf, Kado Okicsugu répából, krumpliból, retekből, tökből és minden egyéb ehetőből - de az adott ételhez ízben illeszkedően - faragja ki Yoda jedi nagymestert, R2D2-t, a kalandor Han Solót és a többi Star Wars-sztárt. Járművekkel és fegyverekkel is ellátja őket, a megfelelőre farigcsált zöldségdarabkákat fogpiszkálókkal és evőpálcikákkal rögzíti egymáshoz. 

Egy-egy alkotáson tíz órán át dolgozik, de annyira belefeledkezik, hogy nem észleli az idő múlását. Az aprólékos pepecselés "társadalmi" munka, az oszakai étterem nem számít felárat a filmhősökért.

"Csak meg akarom mosolyogtatni a vendégeket, ezért csinálom" - idézte a brit Metro újság.

Szobrai zömét ételdíszként - és köretként - szolgálják fel. Csupán néhány alkotását nem emésztették meg vendégei: a nagyobb műveket, melyeket eleve kiállításra faragott. Okicsugu kedvenc hőse Yoda. A szakács annyira rabja a sorozatnak, hogy tagja a japán Jedi Lovagrendnek. (metro.co.uk / MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai